Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Cseneles
(őstag)

Ez a video arrol szol, h mint eddig jopar projektorhoz most a Sony xw sorozathoz is kifejlesztett es gyartott egy filtert amit a gyari nativ szinhomersekletet korrigalja hardveresen. Igy nem veszt fenyerot, mivel a filter hardveresen D65 szinhomersekletet hoz letre es egyben kontrasztot is novel ez altal 30%-ot. LPE filternek hivjak, eddig epson jvc es a regebbi sony gepekhez mar gyartott.

Ossze-vissza linkelsz mint eddig is mindent, google fordito nem az igazi…

[ Szerkesztve ]


Janaboy
(veterán)
Blog

Emberek! Maradjunk pls a szakmai témánál! Ne menjünk bele személyek megítélésébe! Köszönöm!


szepi0808
(senior tag)

12 éve Sony-zok is más márkák mellett (JVC-t most már kerülöm, mert annyi garanciális probléma van, volt vele, hogy nem érte meg Legutóbb egy N7-es vot 5 hónapig a szervízben, aztán nem győztem nyelni és meg sem tudták csinálni és pénzvisszafizetés lett a vége) Aki követ látja mennyi JVC projektorom is volt és kalibrálni is járok, tehát semmi utálat nincs bennem, csak kerülöm a fölösleges problémákat, ha lehet.
Sony-t szeretem és már amikor JVC-ről Sony-ra váltottam 8 éve kb onnan tart. Képi világa, megbízhatósága, minden megfogott és azóta kitartok a márkánál. Talán ez vezetett oda is, hogy az importőrhöz hívtak, hogy mint kedvelő, felhasználó, hozzáértő dolgozzak ott.
12 éve, leszámítva kisebb problémákat nem gariztattam olyan gépet, ami degradálódott és nem is kaptam ilyen visszajelzést, az én általam értékesített példányokról. Ezért úgy beállítani, hogy a Sony projektorok rosszak és ha éppen nem, de biztos az lesz, már bocsánat de felháborít.


szepi0808
(senior tag)

össze-vissza linkelek és beszélek... buta vagyok... csak egy kereskedő...
Én tudom miről szól és mit mond Ekki. De te tudod, látod mit mond és én kitől idéztem? Itt ez a kérdés.

[ Szerkesztve ]


Bikkrom
(senior tag)

Erre még válaszolok aztán ahogy Jana írta térjünk vissza a témához.

Felhaborító bizony. Itt is van 5000+ felháborító komment: link. Érdekes mód se a JVC se az Epson nem produkált ilyen topicot. :F Hogy van ez? Vagy linkeljük azt a sokszor linkelt német oldalt ahol nyomon követnek egy tucat gépet az elejétől? Azért ennyi nem valós kommentet nem fúj össze a szél csak úgy. A jelenség valós, de ha van benned annyi szakmaiság akkor a következő alkalommal mikor Cseneles vagy Vhiktor találkozik egy degradálttal menj és kalibráld be. Habár kétlem, hogy az elmúlt évek vitái után bármelyikük találkozna veled. De már úgy megnéznék egy elejétől végéig streamelt bizonyító videót ahol odamész és vagy neked lesz igazad vagy nekik. Jó lenne ezt az évek óta tartó puffogtatást letudni tényekkel. Vhiktor mit szólsz? :)


Joshi
(titán)

Sony SXRD kontraszt vesztéses téma lezárásával együtt összegezzük mit tudunk és mit nem.

Ami biztosra vehető:
- az esetek 99%-ban a VW szériáról van szó, legalább is minden oldal ezt a szériát elemzi.
- nagy valószínűség szerint létező probléma

Amit nem tudunk:
- mennyire érintett az XW széria?
- pl 1000 darabból hány készülék érintett?
- Sony support válasza az ilyen jellegű garanciás problémákra
- a különböző oldalak elemzései alapján sincs konklúzió, hogy ezt a problémát mi okozza.

Most abba ne menjünk bele hogy a Sony sz@r és hasonló vélemények, mert ez így ebben a formában nem igaz. A JVC jóval drágább mint a Sony, tehát senkinek ne legyenek illúziói.

A közeljövőben kalibrálom a Sony VPL-XW5000 készülékemet, aztán bedobom ide hogy milyen lett. Ugyan ezt megismételjük ~2év múlva. Én ennyit tudok tenni. További békés fórumozást mindenkinek. :R


Cseneles
(őstag)

Telis tele van a topikon( [link]Mekka Digital Szepi házimozi AVX-en Sony XW5-7000 gépek méréseivel. Álltalad mért értékek.

Itt van egy XW7000 4500:1 ON/Off kontraszt értékkel

HDR kalibrációd 6300:1

másik XW7000 5400:1 On/Off
hdr 4073:1

Estig linkelgethetném de akit érdekel elég ha átnyálazza a te topikodat. Ritka ha mérsz 9-10000:1 kjörüli vagy feletti gépet. Ezek a 10000:1+ feletti készülékek nevezhetők hibátlan példányoknak.

Azt nem értem, vagy is tudom...hohy miért állítasz mást és beszélsz butaságokat?! Hisz számtalanszor te magad is ilyen akár dobozbol újan kiemelt 0 uzemórás példányokat is értékesítettél és mértél! Most akkor kinek is lapos a föld? ;]


mandju
(senior tag)

Én még hiányoztam... :-)

nekem ez tetszik:

Ha valaki akar xw7000-et most jó áron vásárolhat. "A" Grade, "B" Grade... ha jól emlékszem Szepi is ajánlgatott ilyen darabokat és a dreamcinema is, értékcsökkentve. Feltételezem azért kell több, mint 50% árengedmény, hogy meglegyen business plan... :)

Vagy csak ki kell szórni a beragadt, nem tökéletesen sikerült darabokat...

ami nálam járt még 2023 év elején xw7000-es is 5000:1 körüli kontrasztot produkált. Azt nem mondom, hogy degradált, hanem azt, hogy egyszerűen egy "hétfői darabot" sikerült kifognom. Volt hozzá 83% p3 lefedettség és olyan életlen objektív, amit nem lehetett normálisan beállítani... én itt be is fejeztem a Sony-val. Megköszöntem a lehetőséget, hogy anélkül kipróbálhattam, hogy pénzt adtam volna érte.

Amikor megemlítettem az életlenséget, azt a választ kaptam, hogy mindegyik ilyen, és gtz380 szinten kell nézelődnöm, ha tökéleteset akarok. Pedig itt annyi volt a probléma, hogy balról jobbra volt életlen a kép. Nem voltak nagy elvárásaim. Írtam is a gépről, de a hazai fórumon cenzúrázva lett. Így csak a német HKV-n jelent meg az "irományom"

[ Szerkesztve ]


MrZenan
(junior tag)

Amikor üzleti érdekeltség jelenik meg egy fórumon, az mindig vitát fog szítani.

Joshi: Kívánom, hogy semmi baj ne legyen a projiddal, de szerintem is kicsinyíteni akarod a problémát.
Ettől függetlenül a helyedben belesz@rnék az egészbe, élvezd, szórakozz, azért vetted! :K

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

[Stereonet.com]
Sony XW5000 1700:1 ON/OFF kontrasztérték és dynamikus lézerrel 4448:1 ;]
Ők is lapos föld hívők nyilván :DDD


szepi0808
(senior tag)

TE!!!
Ezek mind máshol készült kalibrálások. Olyan helyeken is főleg, ahol nincsenek ideális körülmények, fénybeszivárgás stb. De neked nem fogok bizonygatni semmit
De játszd nyugodtan az agyad és kínáld a javított gépeidet. Attól többet nem fog úgy sem eladni, ha engem, vagy a sonyt fikázod!
Ekki szavai ott vannak a videóban, onnét indult a dolog, tehát nem hazudtam.
Jó szórakozást! kiszálltam


szepi0808
(senior tag)

Azóta is ezt használom kb 500 óra van már benne, lehet jönni és belekötni. Nincs itt semmi titok.


mandju
(senior tag)

amit még megemlítenék, hogy mindegyik projektorgyártónak van vaj a föle mögött. Ez nem sony utálat részemről. És úgy fair, ha a többi is meg van említve. Talán az epson amiről a legkevesebb problémát lehet olvasni.

Van JVC betegség is. Bevilágított sarkok, magenta elszíneződés, sárga csíkozás és ez a felső nz9 kategóriában is. Több osztrák, német tulajdonost ismerek, akiknek problémájuk van/volt.

A JVC sem szent. Sok dologra rámondják fotó alapján, hogy benne van a specifikációs tűrésben (ami sehol nincs leírva, csak az ügyintéző jóakaratán múlik, hogy hogyan végződik egy reklamációs ügy)

Minedezt 25.000€-os árcédula mellett.... no comment
Nekem sem szívem csücske a JVC Z1. Az enyémet szintén javítani kellett. De legalább lehetett, de csak azért nem volt a lézerblokk csere gazdasági totálkár, mert ez egy drága projektor. De ha egy 4-5000€-os használt gépben kell 8000€-ért optikai blokkot cserélni, az már más arány. A kontrasztvesztés úgy tudom, csak optikai blokk cserével orvosolható.

Én a mostani szériából nem mernék venni sem sony-t, sem JVC-t. OK, ott a garancia, de kérdés, hogy a gyártó az adott problémát elismeri-e garanciális esetnek, vagy sem.

Gondolom félre állna mindenki szája, ha 25.000€-ért világos sarkokat kellene néznie a vásznon, mert a szerviz szerint benne van a spec-ben...

forrás cine4home


mandju
(senior tag)

Mindenkinek más az ingerküszöbe. Erre csak ennyit tudok mondani. :R


Cseneles
(őstag)

Egy vetítésre nem optimalizált fehér falakkal megáldott helység az abszolut fekete színt mérésre minimális hatással van csak, oly mértékben hogy betudható mérési pontatlanségnak. ON/OFF kontraszt mérés esetén is ez a tendencia. ANSI kontrasztra viszont nagy a hatása! Gondolom nem felkapcsolt lámpák mellett mértél...?! ;]

Bizonygatni nekem nem kell, elmúlt 10 évben mér megtetted.

Viszont azt jóvolna már elismerni hogy igen is elég nagy a gond a Sony projektoros szegmensben a termékekkel. Hisz már ez nemzetközileg köztudott tény.

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

[Az álltalad linkelt videóban] "amiből kiindult az egész" Az van, hogy EKKI a Sony XW sorozathoz készített egy LPE filtert és ezt prezentálja. Igen vannak bent számszerűsített értékek amik arra vonatkoznak hogy Natív fehérszint mellett tapaasztalható a filterrel 30% konztraszt növekedés zoomállástól függően. Mivel nem veszt a készülék fényerőt D65-fehérszínt mellett kalibració esetén, ez hardveresen van megoldva az objektívre felpattintható plusz filterrel. A zoomnak is ezért van hatésa a dologra mivel objektív végén található és nem a fényútban az objektív előtt.

Itt olvasható a [Tuningról]

Ebből te kihoztad azt amit a goolge fordító összehozott.

[ Szerkesztve ]


Janaboy
(veterán)
Blog

Azért kíváncsi lennék, hogy azon kívül, hogy látod itt a képen a hibát, mennyire látható ez szabad szemmel :D
TV-knél szoktam ezt sűrűn látni, aztán szemmel meg szinte semmi sem észrevehető.
Ettől persze értem, hogy amennyibe kerül legyen tökéletes.


mandju
(senior tag)

Minden egyes hosszabb snittnél, ahol fekete képet vetítessz, látszik, ha nincs bekapcsolva az ld3, fade to black funkció.

Maverick, miután lelövik és fekszik a hóban
Avatar vege a temetesi ceremonia elött
Oblivion amikor becsapódnak a sivatagban a buborékhajó cockpit-jével

De rengeteg ilyen jelenetet lehetne mondani. Hirtelen ezek jutottak eszembe, ahol hosszabb a fekete jelenet, mint amennyi idő kell a szemednek alkalmazkodnia a fényviszonyokhoz.

Színes, szagis vetített képnél nem látható a jelenség, ebben igazad van.


szepi0808
(senior tag)

8000-10000 között van a natív kontrasztja zoomállástól függően és ezt a tuning adja hozzá a +30%-ot, ami 130000 is lehet. Én így értelmezem.
https://www.youtube.com/watch?v=37WnzSP4XW0
Az 5000-nél is 7000-10000 között mondja a natív kontrasztot és plusz a 30% a szűrővel.
De hiába is, nem fogsz tudni egyformát mérni, főleg különböző helyeken. Kalibrálástól is függ, hogy a RGB együtt futásnál mennyit veszel el, vagy adsz hozzá a gain vagy a biasnál ott is változik a visszamért kontraszt érték és ez nem csak a Sonynál. Sőt ha néha kicsit becsukod az alját kis árnyékrészletveszteséggel tudsz jobb natívot is mérni, illetve a ha nyitod rosszabbat. Nagyon sok mindentől függ. Nincs olyan, hogy egyformán 10e-ret tudnia kell! Legalábbis a Sonynál így van, azt ismerem a legjobban, mivel azt csináltam többet. Az meg tuti biztos, hogy az 5000 30%-al jobb natívot tud, mint a felhúzott fényerőjű 7000. Ez van, ezt el kell fogadni!

üzenetek