Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Joshi
(titán)

Na jó, de te úgy állítod be a Sony projektorokat, hogy mind rossz és az is lesz. Ha így lenne annak azért sokkal nagyobb visszhangja lenne. Most az hogy te találkoztál pár meghibásodott készülékkel szerintem rendben van, hiszen te ezzel foglalkozol. Gondolom más gyártó készülékei is meghibásodik. Arról nem is beszélve, hogy most kimondottan az újabb XW szériáról van szó, nem a régebbi VW-ről.

Morph76 linkelt cikkeket ahol azt írták, hogy egyelőre nincs még meg a konkrét oka a hibának. Szóval nem egyértelmű hogy mi okozza, ráadásul nem is általános hibáról van szó.

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Semilyen projektor gyártó terméke nem produkál kontraszt vesztést csak a Sony. Ebben egyedülállók! Természetesen minden elromlik egyszer ami elromolhat.

Egy hasonlat....Veszel egy Ford Mustang autót, nagyon raj vagy, téped a szőrt a melkasodról. Természetesen nem vagy tudatában hogy 300-460le a gyári szórás és egy év múlva az első olajcsere előtt, hétvégente elővett sportautód találkozik a lámpánál egy fiatal suttyóval és az agyonmatricázott csilli-villi járművével. Zöldre vált a lámpa majd jól képnél hagy mivel gyári teljesítmény felét hozza a sportautód.

Természetesen A-ból B-be el lehet menni vele, használható és teszi a dolgát.

Nekem teljesen mind1 ki milyen projektort használ és bizonyos emberek irásaira is csak azért kapom fel a fejem, mivel tökéletesen tudatában vannak az átalam leírt dolgoknak. De anyagi érdek, munkahelyi elvárásból mást próbálnak közvetíteni és ez fejében engem hiteltelennek beállítani.

Az hogy Morph linkelt valamit az egy ember állítása. Először a projektorjunkies kezdte el nyilvánosan minősíteni és mérni a Sony termékpalettát. Majd a Cine4Home.de. mindkét céghez ellátogatott egy több fős Sony delegáció ezt le is írták, Ekki videoban is közölte. Ez a találkozó után megszüntek a hibás gép mérési beszámolók és csak pozitívan nyilatkoznak a Sony projektor termékcsaládról.

Az hogy megfenyegetés vagy lefizetés történt esetleg ezek egyvelege....azt nem tudni. Viszont ettől német és amerikai neves forumokon folymatosan bukkannak fel kontraszt vesztett, kékes lilás feketeszintet produkáló 4K Sony készülékek. Illetve elém is került már idén is három kontrasztvesztett gép.

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Illetve ezekhez a kontraszt vesztett 4K Sony gépekhez úgy is hozzá lehetne állni nagyker illetve kisker szinten, hogy igen itt egy hibás készülék és akkor mérjük meg(természetesen más fuggetlen kalibrátor jelenlétében), analizáljuk a hibát elismerve azt majd lebonyolítva a garanciáztatást. Visszakapva a készüléket újra mérni és ha minden oké joggal megveregetni a Sony vállát. Elégedett az ügyfél, elégedett a nagy illetve kiskeres is. Mindenki boldog :)


Joshi
(titán)

Ajaj, itt vannak gondok. :DDD Szerintem engedjük el ezt a témát. Köszi az eddigi reakciódat. :R


m3ss
(veterán)

A gondok a sony vetitokkel vannak, nem Csenelessel..ha csak tized annyi idot raszantal volna a temara mint o akkor tudnad. Valszeg/remelhetoleg a tied nem erintett. Sztem eleg sok tajekozatlan vetitot kereso embernek segit ezzel.


Taki46
(tag)

Krisztiánt felesleges ekézned. Csak segíteni próbált. Van akin lehet és van akin nem...Ezek után viszont az ő helyében én már nem tenném.


Joshi
(titán)

Konkrét dolgokat kérdeztem, de teljesen másról írt. Innentől kezdve én inkább ignorálom amit ír. Sorry.

(#64846) Taki46 már ne is haragudj, de nem "ekéztem" senkit. :( Összeesküvés elméletekre nem vagyok kíváncsi. Számomra ez minden csak nem szakmai vélemény.

[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

Nem elmélet, hanem gyakorlat.
Aki Sony vetítőt vesz, az kockázatot vállal, én nem mernék belevágni.
Szerintem, ha még nem vetted volna meg, teljesen másképp olvasnád ezeket a véleményeket. Így viszont próbálod kicsinyíteni a valós problémákat.


Joshi
(titán)

Olvassatok vissza hogy miket kérdeztem. Egyik kérdésemre se kaptam értelmes választ. Anno érdeklődtem a VW szériáról, akkor is felröppent ez a kontrasztvesztéses sztori. Akkor nem is vettem semmilyen vetítőt, habár nem csak ez miatt. Nekem az a fura az egészben (ebben a topikban is és beleolvasva az AVX-es topikban is), hogy miért ez az ellenségeskedés. Mi az oka hogy ennyire egymásnak feszülnek az emberek? Mi értelme ennek? Azt tudom, hogy a kalibrálás nem egyszerű feladat, de akkor se kellene ennyire fröcsögni egymásra.

Nem hinném hogy általános problémáról lenne szó, annál sokkal kevesebb oldal foglalkozik a kérdéssel. Azt meg végképp nem hinném, hogy Sony bárkit is lefizetne. Számomra ez volt a pont ahol én kiszálltam. :D

ui.: mindenképpen kalibráltatom a projektort, aztán majd pár év múlva ismét. Mindenképpen beszámolok arról, hogy változott-e a kontraszt és úgy általában a projektor állapota. :K

[ Szerkesztve ]


Celithrandi
(addikt)

szerintem Szepinek nem nehéz nekifeszülni ettől a projektoros témától függetlenül. Persze nem akartam személyeskedni, de több mint 20 éve regeltem avx-re és pont miatta és a hozzá hasonlók miatt nem vagyok már ott jelen vagy 10 éve és ez igaz a legtöbb őstagra is.


BBéci
(titán)

Pontosan ez a helyzet nálam is, 2003-ban regisztráltam, ha jól emlékszem DVDcenter volt a neve, abból lett avx. Nem tetszett az ottani stílus, légkör.


Celithrandi
(addikt)

Én már avx ként ismertem meg, majd mikor ATC megvette átment a törzsmag nagy része avforumra amit Rea csinált, majd mikor őt meg lenullázta a nav a feketeimportos hifi cuccok miatt az is lehalt. Itt van nálam az egész fórum mentése. de nagyon offba jutottunk

[ Szerkesztve ]


ctrlaltdel13
(őstag)

Megkérdezhetem, te kitől vetted a projektorod?


Bikkrom
(senior tag)

Mondok egy nem rég történt példát, 1,5 éves kb. Azért az ellenségeskedés, mert mikor tényszerűen, számokkal, személyeskedés mentesen leírta például Vhiktor is, hogy mit tapasztalt egy degradált géppel akkor jött a perrel fenyegetőzés tudjuk ki álltal. Személyeskedve, hogy nem tud kalibrálni stb. Tudjuk ki részéről. Na ilyen a hangnem Szepitől ha valaki degradáltat talál. Mindezt úgy, hogy fel is ajánlotta Vhiktor, hogy menjenek vissza ketten, nézzék meg ugyan azt a gépet, kalibrálja be nyugodtan Szepi. Ez csak egy eset a sokból. Ezután csodálkozol ha sokadjára már Cseneles sem fogalmaz finoman? Ilyen helyzetek után? Én elsőre sem tudtam volna visszafogni magam ilyen fenyegetésekre. Le a kalappal Vhiktor türelmének.

Nekem innentől nem volt kérdés, hogy ki mond igazat. Ha annyira érdekel a téma akkor rákerestél volna. Google-ben nettó 2 másodperc megtalálni az AVS-t, abban egy 5000+ kommentes topic van a Sony degradálásról. Azt már odabízom, hogy rákeress a VW5000-re (van sajnos). Az lehet lesz 5-10 perc is, hogy átmazsolázd mennyire megbízható az aki írta, vagy írj neki és kérj további infókat a kalibrálásról. Nem egy nagy feladat. Ha valóban érdekel rászánsz 1-2 órát pár beszélgetésre AVS-en.

Én is szemeztem a Sony-kal, volt is HW55-65-öm. De a lutriból én nem kérek. Ez a személyes véleményem. Aki kér, tegye. Méresse be vásárlásnál, pár évente kalibráltassa. Használja sokat. Igen, 10000 körül kell legyen, elég csak benézni AVS-en, van sok komment róla a VW5000 topicban.


tobias40
(veterán)

A HW55-nek milyen jellegzetes hibái lehetnek amire oda kell figyelni,ami szabad szemmel is látható?
Van nekem is egy és nincs kalibráltatva még de tervben van.
A pontozást megcsináltam mikor megvettem,állítgattam a színeket is ami nekem kicsit fura egy dlp-s gép után-mellett,ha van pár jó tanácsod akkor szívesen fogadom. :R
Lehet a kalibrálás megoldja a színeket mert én nem vagyok egyáltalán nagy szaki,de a kis samsungos gépemnek vhogy természetesebb színei vannak pedig árban negyed annyi pénzért vettem mint a Sony-t. :U


Ijk
(nagyúr)

Várjuk a kalibralt értékeket, és kíváncsian pár ezer óra utánit, mennyit valtoztak a színek, kontraszt.


szepi0808
(senior tag)

https://youtu.be/HD2ZIZWOMMI?si=-QYWe_QwIZGNrZJV
"Sony XW5000 7000-10000:1 natív kontraszt között van zoom állástól függően"
Az idézőjel azt jelenti, hogy idézek valakit és ebben az esetben a linkelt videóból Ekki Schmitt-et. Tehát ha ő hazudik a zoomal kapcsoltabban, akkor én is. (vagy a fordító nem működik jól)
Talán nem ártana megnézni a linkelt videót!


Khaosz55
(addikt)

"Tudjuk ki részéről." A Harry Potterben mondták a Valdemort-ra hogy tudjuk ki :) . Csak azért tudom mert a lányom most nézzünk a Harry Potter filmeket.


szepi0808
(senior tag)

Az hogy megfenyegetés vagy lefizetés történt esetleg ezek egyvelege....azt nem tudni.
És még én sinálok magamból bohócot...
Neked elhisszük, hogy lapos a föld :D


devil-k
(nagyúr)
Blog

Irigyek és rosszindulatúak az emberek. Ennyi. Ha neked jobb van, akkor azért okoskodik valamelyik. Ha pedig rosszabb, akkor pedig azért. Kb. 6 embert tudnék onnan (AVX) felsorolni, akikhez bátran lehet fordulni, segíteni fognak. A többi tag csak kiéhezett, hiéna.

üzenetek