Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Atomgeszi
(veterán)

Pont ezzel az ársávval lőttél mellé, mert ezek nagy része azt se tudja, hogy LCD vagy DLP képet néz.
Sok pénzért vásárló != érti is, hogy mit vesz.

Nem véletlenül jönnek nyugatról a ledobott highend projektorok nagyon olcsón, mert hiába vették meg anno 15-30 ezer euróért.
Nem értenek hozzá.

Régi, elavult. Kidobják/eladják, megveszik az újat, ami nem lesz jó vagy jobb, de örülnek, mert új és fel sem tűnik nekik, hogy rosszabb vagy jobb lett a kép.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Nem véletlenül jönnek nyugatról a ledobott highend projektorok nagyon olcsón
A régi nyugati highend projektorok azért mennek, mert Magyarországon még találsz elérhető árú szakit javítani.

Kb két éve nézegetem szúrópróbaszerűen a svéd másodlagos piacot, valahogy az általad leírt jelenség nekem nem tűnik úgy, hogy létezik.


Q
(senior tag)

Ez nem biztos, hogy így van. Akit érdekel a téma, az nem ár alapján választ gépet. Jó példa erre #64904mandju.
Egy ilyen gép amiről ebben a posztban szó van, minőségben, képminőségben magasan a kommersz gépek felett van, árban mégis megvehető a Te géped áráért is. Az más kérdés, hogy egy vásárlásnál több tényezőt figyel az ember, és nem mindenkinek lehetőség ilyen gépet elhelyezni.


Ijk
(nagyúr)

Azért még AVS-en is van egy régi DLP topik.
Én azért nem lőném magasra azok arányát akiket mélyrehatóan érdekel a műszaki oldala a projektoroknak és otthon vetítenek. Másik hogy azért nincsenek rogyásig sehol az aprók régi csúcs DLP-kel, gyakorlatilag nulla ezeknek a piaca, simán lehet hogy sokaknál a garázsban porosodik, lusta eladni is. Egyébként sem voltak tömegcikkek $20k+ árukkal.
Itthoni piac sem épp egy nyugati DLP temető, ha már 3-4 házimozi DLP-t látok AVX-en az dömpingnek mondható.


Joshi
(titán)

+ (#64943) Q

Biztosan vannak olyan tehetős emberek, akik bemennek egy házimozi szalonba és megrendelik a legújabb/legdrágább cuccokat. Aztán beszerelés után csak nézik, de nem állítgatják stb. Én nem hinném hogy ez lenne az átlag, de nem is tudom megcáfolni.

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

A jot, kivallot ritkan adjak el. Az atlagos es a belepot eleg gyakran. :)


Ijk
(nagyúr)

Nem tudom majd ennek az EU-s UHP lámpás cirkusznak milyen hatása lesz, remélhetőleg kukázzák az egész ötletet, mert különben sokan szabadulni fognak a lámpás géptől amíg értelmes áron lehet.


Cseneles
(őstag)

90%-ban laikusok vásárolnak és a maradék 10% a hozzáértő aki mér, kalibráltat vagy kalibrál és foglalkozik a dolgokkal, netán dedikált moziszobával rendelkezik.


Cseneles
(őstag)

Mivel minden eladott gépeket nem mértem ami értékesítésre került Magyarországon nem tudok választ adni a kérdésedre. Én másodállásban foglalkozom projektorokkal, szervízelés terén és hozzám a problémás készülékek kerülnek. Ha valaki vesz tőlem készüléket az nem hirdetés útján teszi, hanem felhív egy régebbi elégedett ügyfél és megkérdezi hogy mi lenne a következő lépcső a rendelkezésre álló tőkéből. Bár a családi vállalkozásunk tevékenységi körébe tartozik, Audio Video berendezések forgalmazása és értékesítése, még nem szerződtem le senkivel. Nem ez a fő tevékenységi kör.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

egyébként a szomszéd városban volt egy 104(!) kilós ultra-end CRT projektor is 2 honapja. ahogy nezem 2020 korul meg volt aktiv foruma, hogy hasznaljak. egy Marquee 9500 ultra volt.

nézd, a képminőséget akkor is látni fogja, ha nem ért a technikai részhez. nem fogja tudni elmagyarazni miert elegedett, de az lesz.

UHP lámpánál igazából az lenne az igazi, ha lenne replacement lámpa ami egyébként működik.

[ Szerkesztve ]


Q
(senior tag)

Persze, csak feltételezem amit írtam, nem tudom semmivel alátámasztani. Annyit viszont nagy bizonyossággal állíthatok, hogy a szűk családi, baráti és ismerősi körömből egyedül vagyok akit érdekel annyira a képmegjelenítők minősége, hogy kalibráltattam. Mindenki másnál kimerült annyiban, hogy megnézte a gyári képmódokat és beállította a neki legjobban tetszőt. Kivétel akit innen a fórumról ismertem meg.


Vhiktor
(veterán)

Ez így van, a vásárlók 99.9%-a beteszi vivid képmódba, "jó van az úgy".


Celithrandi
(addikt)

20 éve hm-ok és 10 éve projektor, de még én is lusta vagyok kalibráltatni. Beállítgatom úgy ahogy tetszik, de lehet egyszer már meg kéne lépni :)

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(őstag)

abban a rajzfilmek jól néznek ki, csak a sima filmeken rohangálnak narancsarcú emberek :)


szepi0808
(senior tag)

Szerintem már leírtam párszor, hogy tudok ilyen esetekről külföldön, de nekem még vevő nem panaszkodott, illetve garitsztatásra sem került sor ilyen jellegű problémával itthon értékesített Sonykról az elmúlt években!
Évente 60-80 db. Sony csak házimozi projektor kerül értékesítésre Magyarországon.
Az HW55, 65 típus volt a best, abból csak tőlem, amikor még nem voltam a disztrinél vettek évente 50-60 db.
Meglepődnétek mennyi komoly házimozis vásárol Sony-t, aki tudja is, hogy mit vesz és sokan a fórumokról is.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezekből a hibás készülékekből mennyi a kintről behozott és magyar vásárlás? De különben nem is érdekel, ez már itt egy komédia, ami itt folyik.
Meg kell nézni és sokan meg is teszik és úgy vásárolnak új, illetve használt készüléket.
500-1000:1 kontrasztos 0 fekete szinttel biztos nem vesz senki projektort. Pont ezért is sokan nem szeretik a DLP-ket, köztük én sem nézném a világos szürkét a fekete helyett.
JVC jobb feketét tud ez tény, de a 400:1 körüli ADL kontraszt, nagyobb képi dinamika és az árazása a Sony felé húz.


Cseneles
(őstag)

Az alltalam ismert dedikalt moziszobak (20-25db) kozul 3db amiben Sony teljesit szolgalatot. Ez nem veletlen, laikusok termeszetesen veszik akik nem ertenek hozza! Jvc ANSI kontrsztra reagalva. Mivel rengeteg ilyen merest vegeztem szamtalan keszulekkel es a HighEnd dlp fronton geptipustol fuggoen 30%-os Ansi kontraszt tuningot merten tudok elerni…. Kotve hiszem ha nalam valaki tapasztaltabb ezen a teren. Egy abszolut vetitesre optimalizalt full sotet tobb esetben nem festett hanem karpitozott moziteremben vaszonrol visszamerten en meg nem mertem 200:1 erteknel magasabbat olyan gepek eseten sem amik gyari parametere ANSI kontraszt teren 1000:1.

Ezek fugvenyeben persze lathato es merheto is egy alapbol gyengebb, nevesitsuk JVC vagy Sony esetleg Epson 4-500:1 gyari erteke. Ezek tobbnyire visszamerten vaszonrol mivel a vasznat nezed…egyuttesen a szobaval 100-130:1 ertekre teheto ami nagyjabol 100nit(29fl) fenysurusegig igaz 20m2 koruli helysegben.

Az hogy a JVC 110:1 a Sony pedig 130:1 kb szemre tokmindegy! Viszont egy komolyabb Dlp gep 200:1 erteke mar szembetuno kulonbseget produkal.

[ Szerkesztve ]


Ijk
(nagyúr)

Rengetegen vesznek DLP-t, 1M alatti kategóriában, amiből jelentős rész LED-es kínai gépek, valóban 500:1 körüli natív kontraszttal. Jelen pillanatban nincs olyan több millió Ft alatti DLP amit érdemes megvenni házimozira, jóformán Barco gépeire korlátozódik, csak annyit külföldön sem sokan fizetnek projektorért.


Joshi
(titán)

Én mindenkinek elhiszek mindent, csak az én projektorom maradjon sok-sok év múlva is hibátlan. :DD

Ma belenéztem az újra masterelt Alienbe (1986), hát valami pazar a látvány, pedig fehér falaim vannak. Az biztos hogy most jó az XW5000-nek a kontrasztja. :DDD


szepi0808
(senior tag)


m3ss
(veterán)

az "ADL" szot a kommentelo szerintem ugyanugy rosszul hasznalja, mint te is tetted. vagy a fordito miatt van ez. ansi-t akartak irni. vetito fele merve tenyleg jobbak ebben a sonyk, tesztek szerint legalabbis.
vaszon fele merve csodalkoznek, ha kijonne barmilyen relevans kulonbseg.
de ha mernel nekunk adl 50%, azaz ansi kontrasztot vaszon fele merve a te textilezett szobadban, akkor rogton okosabbak lennenk :K 1% meres is nagyon konstruktiv lenne amugy te szobadban, azoknak akik esetleg textilezesen, szoba sotetitesen gondolkoznak.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezekből a hibás készülékekből mennyi a kintről behozott és magyar vásárlás?
ezt amugy hogy erted? gondolom a magyarorszagra jovo sonyk is ugyanarrol a gyartosorrol jonnek le, mint a kulfoldiek. vagy mi lenne ra a magyarazat, hogy az itthoni peldanyokat nem erinti a degradalodas?

[ Szerkesztve ]

üzenetek