Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Vhiktor
(veterán)

pontosan.


mandju
(senior tag)

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A barco például pontos értékeket ad meg. Kontrasztra is, fénysűrűségre is. De a Sony gtz380-nál is pontos kontraszt érték szerepel.

[ Szerkesztve ]


M@trixfan
(addikt)

A lényeg, hogy használd ki becsülettel az első hónapokban, élvezed ki az új gépet! Nagyon nagy a valószínűség, hogy az új panel nem érintett. Újraolvastam pár releváns részt a Cine4home cikkekből és jól emlékeztem, a sok állás a raktárban, a kevés használat erősen közrejátszik. Emellet a tengerszint feletti magasság és a páratartalom is számít. Ilyen szempontból Magyarországon jobb helyzetben vagyunk.


Vhiktor
(veterán)

Igen, de ezek profi gépek. A TV-knél is általában hazudnak össze vissza, kivéve a professzionális grading minitoroknál.


mandju
(senior tag)

a "senki"-re reagáltam. Szó sem volt kommersz, nem kommersz típusokról.


M@trixfan
(addikt)

Már túlmentem a szerkesztés idején, elnézést!

A zoom-mal kapcsolatban szeretnék annyit hozzátenni, hogy teljesen általános optikai jelenség az objektív két állása közti különbség. Messziről vetítve jobb kontraszt érhető el kisebb fényerővel, közelről nagyobb a fényerő kevesebb kontraszttal. Nagyobb zoom állásnál sokkal jobban használva van a lencse vékonyabb része, a nagyobb szög miatt az optikai hibák jobban kijönnek. Ehhez mindig illene úgy “túlméretezni” az objektívet, hogy a megadott átfogáson belül konzekvens legyen. Csak mivel ez hardveres optika, a komoly gépekben csak ez több millió forint az árból.


Vhiktor
(veterán)

Igaz.


MrZenan
(junior tag)

Tudtok abban segíteni hogy a Bright mód+dynamic black egyidejű használata kíméli a lámpát?
Valahol azt olvastam hogy a DB használata növeli a lámpa élettartamát. Ez Bright módban is igaz?


m3ss
(veterán)

:K ja, en is ezt olvastam amugy jvc forumban, hogy hatassal van a kontrasztra a zoom irisz nelkul is. hogy miert azt nem tudom. vhol meg adl mereseket is lattam zoom fuggvenyeben. sotetebb jeleneteknel is szamit, nem csak nativnal. ansi kornyeken mar szinte semmi hatasa nincs.
mondjuk ez max a meresek miatt erdekes. amugy sztem szinte mindenki minimum zoom kornyeken van. foleg ezekkel az objektivekkel amikkel szerelik az uj vetitoket...ez szamomra a legnagyobb fajo pont. nyakukon loholnak a tv gyartok a 100 colos tvkkel es nem tudnak olyan lencset rakni a vetitokbe, hogy egy atlag helyisegben lehessen 4m szeles kepet vetiteni a lezeres fenyagyukkal?
nem hiszem, hogy ezekbol a muanyag szar lencsekbol annyira koltseges lenne ezt megoldani...benq-nak sikerult. meg is erdemlik, hogy mindenki tv-re valtson :O
sony degradalodik, az uhp lampakat kivezetik, 3d-t tudo vetitot kb nem is talalni. nagy kepet akarsz szinten vakarhatod a fejed. :N

[ Szerkesztve ]


Joshi
(titán)

Linkeltek párat, de pl a JVC NZ7-nél ott van a natív kontraszt. Az más kérdés, hogy az a 40.000:1 az kicsit irreálisnak tűnik.


Vhiktor
(veterán)

Jvc x7900 is simán tud 32.000:1-t nativan.
A régebbi gépeik is erősek ebben. Pl egy x550 kontraszt arányát egy olcsóbb műszerrel 16 fl-re kalibráltan már meg sem lehet mérni a vásznon, pedig az sem mai darab. Fekete szintben a JVC-k nagyon erősek.

[ Szerkesztve ]


Joshi
(titán)

Amikor megvettem 66 óra volt a projektorban, most már 90 óra felett járok, pedig alig több mint egy hete használom. :DDD

(#64991) Vhiktor lehet, a lényeg hogy sok márka modelljénél feltüntetik a natív kontrasztot. :K

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Ez egy pozitív változás. Alkalmazhatná mindenki. :)


Khaosz55
(addikt)

Münchenben kezdődik a 2024.05.09-én a High-end show. Kíváncsi vagyok, hogy a JVC elő jön-e új modellel. Ha igen az abból jó hír, hogy lesz a piacon a jelenlegi modellből, nyilván egyből beesik az ára főleg a használtnak. Egy NZ8-al simán kibékülnék, nyomott árban.


m3ss
(veterán)

de nem kell azt gondolni, hogy 4x kontrasztosabb kepe lesz, mint a sonydnak. ezek a nativ ertekek kb. arra jok, hogy a projektor allapotat nyomon lehessen kovetni. meg ha tapasztaltabb vagy ebbol meg az ansibol nagyjabol ki tudod talalni mi koszonne vissza a vasznon egy deneverbarlangban. de csalos, mert egy 40e nativos jvc kb. 1% adl alatt lesz eszrevehetoen jobb, mint a 10e nativos sony. ez a jelenetek 11%-a kb. mondjuk az alienben pont tobb :DDD

de ez egy osszetett jatek, a kornyezet fontos. egy deneverbarlangos belepo 2e nativos 100e ft-os benq dlp oda-vissza veri a feher szobas rendszeredet, kiveve nagyon sotet jelenetek mellett.


Joshi
(titán)

Persze, de az a 100e forintos Benq is a fehér szobámba lenne ha azt vettem volna. :DDD Gondolom ahhoz képest még mindig jobb egy kontrasztosabb vetítő még ilyen környezetben is. Persze nem tudom milyen lehet sötét falakkal, de majd egyszer megtudom. :D


Vhiktor
(veterán)

Minél világosabb egy jelenet annál jobban elveszik egy komyolabb előnye az olcsó géppel szemben egy fehér falú szobában. Viszont sötet(ebb) jeleneteknél szépen jön elő az előnye.


m3ss
(veterán)

feher falu szobak kozott is van kulonbseg. ha kozel is van a mennyezet meg az oldalfalak..akkor sok jora ne szamits. ezek alapjan kb 1% adl folott szinte uaz. hogy milyen is ez a szoba ahol a merest csinaltak arrol lathatsz videot az osszefoglaloban.
osszefoglaloban vannak meresek optimalizalt (fekete szovet) vs feher szobabol. ha sotetebb szurke, barna, kek, zold arnyalatura fested a szobat es nincsenek a falak extrem kozel akkor kb. az idealis es az optimalizalt kozott leszel valahol.
a sony 520-as meresekbol nagyjabol kiindulhatsz.

[ Szerkesztve ]


m3ss
(veterán)

ha sotetebb szurke, barna, kek, zold arnyalatura fested a szobat es nincsenek a falak extrem kozel akkor kb. az idealis es az optimalizalt kozott leszel valahol.
rosszul irtam. ugy ertem, hogy az optimalis (fekete szovet) es a feher kozott feluton valahol.


mandju
(senior tag)

"A" Grade, "B" Grade

megtaláltam a hivatalos osztályozását ezeknek a típusoknak. Komolyan érdekelt, hogy mit takarnak ezek a megnevezések.

forrás: [link]

szabad "google" fordítás:

Felújított
A felújított modellek olyan termékek, amelyeket a következő körülmények között küldtek vissza a Sony-nak:

meggondolták magukat, hibásak a dobozból kivéve, a doboz sérült vagy kisebb kozmetikai hibák. Ezeket a termékeket teljes körűen teszteljük és szükség esetén egy hivatalos javítóközpontban javítjuk.

Bár sok ilyen termék újszerű állapotban van, nem tudjuk garantálni, hogy az eladott felújított termékek az eredeti csomagolásban kerülnek kiszállításra, és kisebb kozmetikai hibákat, például karcolásokat, foltokat vagy elszíneződéseket tartalmazhatnak.

A Sony kétféle felújított terméket kínál: A és B kategóriás termékeket.

A B kategóriás termékeknek az A kategóriás termékeknél jelentősebb hibái lehetnek (és előfordulhat, hogy 500 óránál hosszabb ideig használták őket), és ennek megfelelően az árukat is ennek megfelelően határozzuk meg.

Minden felújított termékre (A és B osztályú) 12 hónap garancia vonatkozik.

üzenetek