Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kpityu2
(őstag)

mt7621 alapú belépő szintű AC router. 8 MB flash/ 128 MB RAM . Nem túl combos, de ennyiért teljesen jó, ha az igényeidet kiszolgálja. [link]


kutga
(nagyúr)

Ennyiért szerintem rendben van. Ha kell, úgy látom openwrt is mehet rá.


gyulank
(addikt)

Senki nem tudja? A másik, hogy lehet úgy mesh mint ahogy most van összekötve, hogy az ontból megy külön-külön 1-1 routerre kábel, vagy csak sorba lehet kötni? Olvastam, hogy különböző routereket nem lehet meshben használni. A xiaomi max. 4 routert ír, a redmi nem tudom ugyanennyit kezel-e, meg a többit sem.


Patice
(nagyúr)
Blog

Szerintem hamarabb is kibonthatod… :D


yericho800
(aktív tag)

Köszönöm ezt a választ vártam! :R


yericho800
(aktív tag)

Köszönöm a valaszt :R


yericho800
(aktív tag)

Wifi miatt vettem amúgy, szolgáltató routere 2 pálcás...
Egy 60nm lakásba legyen wifi mindenhol :U
Ennyi


yericho800
(aktív tag)

:DDD :DD :DDD


Móncsa
(aktív tag)

Sziasztok! Melyik volt az utolsó 4/1 csatlakozós router amelyikben még nem volt benne az EU-s Wifi korlátozás. :R


woodworm
(veterán)

Nem újkeletű szabályozás. Cirka 10 év alatt alig pár darab router volt, amin ki lehetett kerülni valamilyen formában a korlátot.


lordmark
(tag)

Fő routernek TUF-AX3000v2-t néztem ki, mögé egy RT-AX1800U, ami mögé szintén egy RT-AX1800U-et néztem ki. Lenne ellenvéleményed? A fő router remélem elég lefedettséget ad, mert ott a felső szintről le kéne fednem a földszintet is :)


Essejó
(veterán)
Blog

A remény hal meg utoljára. Remllem monolit vasbeton födémen keresztül szeretnéd wifivel beszórni fullosan a földszintet. ;]


lordmark
(tag)

"Csak" tégla kefni. Legfeljebb még oda is bekerül egy AX1800U :). Ezt leszámítva vállalható ez a kombó? Vagy valahol érdemes lehet mást használni?


memorix
(aktív tag)

TUF AX4200/AX6000 sokkal erősebb és stabilabb Wifi jele van.


lordmark
(tag)

Oks, akkor inkább erre lövök. A fő router legyen már jó :)
AX6000 megérné a 16k felárat? 64k vs 48k ha jól néztem.


gyulank
(addikt)

Ezt milyen márka mesh-ével lehet leváltani, hogy az ONT Wi-Fi-je legyen mindenhol?

[ Szerkesztve ]


Squirrel
(őstag)

Sziasztok!

Lenne egy problémám. 3 szintes félig hegyoldalban van a házunk, erre kellene rendes lefedettség. Kertben is vannak dolgok, nyaron philips hue, télen termosztátok növények takarása alatt. 2 éve beszereztem egy asus xt8-as mesh routerpárost, ezzel lefedettség elvileg megoldódott. Gyakorlatilag viszont nem vagyok megelégedve a rendszer sebességével és ami bosszantóbb, wifi jelet pár másodpercre sokszor eldobja. Ahogy olvastam, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. Mivel a pinceszinten nem volt jó a wifi, ezért eddig ugy terveztem, az egyik xt8-as lekerült volna oda, az kapta volna a jelet a modemtől és ethernetes backhaul-lal küldte volna egyreszt a nappaliban egy újonnan beszerzett xt12-eshez (ez kabelen ellátta volna a nas-t, tv-t, erősítőt) masrészt az emeleten a másik xt8-ashoz.
Miután több fórumban olvastam, hogy másoknál sem hozza az asus az igért sebességet és dobja a wifi jelet, ezért valószínű váltok másik markára. De melyikre? TP link?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Az Asus megoldásánál nem nagyon van jobb ebben a kategóriában. Amire érdemesebb lenne váltani az már a dedikált kontroller-es megoldások lennének, pl TP-Link Omada vagy Ubiquiti Unifi.

Mennyi lenne a beszerzésre?


memorix
(aktív tag)

Asus-nál is van kifejezettem üzleti Mesh rendszer pl EBM68 , ezeknél a jel atomstabil.

A 3 szinten a födém és a lejtős terep is korlátozó tényező nálad. Érdemes szintenként 1-1 router berakni ha ott vannak eszközeid és kábellel a routereket összekötni.

ime egy megoldás javaslat a problémára ha nálad is ez a probléma:

https://zentalk.asus.com/t5/networking/ax6600-xt8-tri-band-wireless-node-connection-problem/td-p/393311

For info - I've now solved this. I performed a hard reset of the wireless node by disconnecting it from the power, holding down the WPS button then reconnecting it, waiting for the green LED to stop flashing before unplugging it again. Process set out here - https://www.asus.com/support/FAQ/1046973. After the hard reset it works as normal.

A kertbe pedig érdemes a legmagasabb pontra berakni egy AP/jelismétlőt és az egyik router felől befogni a jelet ha lehet.

[ Szerkesztve ]


Squirrel
(őstag)

Köszönöm szépen a tanácsokat, kipróbálom.

üzenetek