Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gábor vitéz
(tag)

Sziasztok!

A kérdés adott! Tűzfalas, 4 portos router kellene 10K alatt! Melyik a legjobb ebben a kategóriában? (ADSL lenne 3 felé osztva rajta)

[ Módosította: Kalandor ]


steve@prhw
(őstag)

Szvsz D-Link 604. Komoly topicja is van, ott mindent megtalálsz. Ja, és 8.5br HUF (depo).


Szeke
(senior tag)

10k alatti kategóriában akármelyiket megveheted, lényegi különbség nem lesz köztük. Netmegosztásra és firewallra mindegyik jó.
Surecom, D-Link, Micronet, stb...


_Hunter_
(őstag)

D-Link Di-604
Én is ilyet vettem. Jelenleg két asztali és egy laptop megy rajta hibátlanul. 8,5K bruttó Pesten. Szerintem ez lenni jó vétel ahogy előttem is írták. :)


LinX
(tag)

Sziasztok!

Én is már sok jót hallottam a D-LINK-ről. Nekem valami gagyi STLab-van.
Néha cisnál olyanokat, hogy elmegy a hálozati kapcsolat, vagy elérhető, de ha sokáig nins rajta forgalom, akkor a bőngésző úgy viselkedik, mintha nem lenne netkapcsolat. Újabb Firmware-t nemtaláltam. Van valakinek ötlete?
Orvosolható, vagy kuka és új router??? :F


Gábor vitéz
(tag)

Köszi a gyors válaszokat! :)


vfo7
(senior tag)
Blog

Ha lehet, adj neki egy factory resetet. Utána újra kell konfigurálni. Ha akkor sem jó, kuka, vagy gari.


whisper01
(tag)

Sziasztok.Az lenen a kérdésem , hog ymilyen routert-t vegyek 5-10 ezer ft között és , hogy mivel lesz jóbb nkem ha router osztja anete mintha símán megosztom a gépemen keresztűl??


ZahuL
(tag)

Micronetet NE! nekem is az van és folyton azt kell lesnem, hogy megy e még a net pingelés, mert vanugy, hogy csak kedvére ledobja a netet.:O ....... így nem kellemes neten a cs, volt már rá példa....:(((

[Szerkesztve]


ZahuL
(tag)

Másik nagy hibája, hogy a dhcp s kiosztása sem tökély, az upnp ről meg ről nem is beszélve:(


Matthew
(senior tag)

D-Link Di-604. Ilyet vettem kb. 2 hónapja, nagyon meg vagyok vele elégedve. A LORD-nál bruttó 8400 Ft!


Notes
(senior tag)

Ha a gépeden keresztül osztod akkor ugye a gépednek egyfolytában mennie kell ahhoz, hogy a másik gép tudjon netezni. A másik dolog a hardveres tűzfal, ami ugye nem rossz dolog. Persze szoftveresen is meg lehet oldani de minek még egy plussz program, ha nem muszáj? És persze a routeren van mondjuk 4 port így egy szolid kis lanparty-t is könnyű pillanatok alatt összedobni.

Nekem is DI-604-em van, kb. fél éve. A régebbiekkel voltak azért gondok (többen melegedésről számoltak be, folyton resetelni kellet stb.) én ilyesmit nem tapasztaltam. Ezért a pénzért szerintem megéri.


ZahuL
(tag)

Lan partyról jut eszembe, micronet a 4 lan portból max. 3 at tud kezelni stabilan. 4 nél olyan hibák jönnek hogy nem látják gépek egymást, v nincs kapcsolat jelzés, vagy feleslegesen pingel. szvsz Micronet= FUJ


whisper01
(tag)

NA jó ezt értem , de nekem van egy 8-as swtichem az jó lan-okra.A másik meg , hogy cask én használom a netet csak most vettem új gépet és megmaradt a régi 1000 celeron.Az pont elég anyámnak meg a b.nőmnek , hogy netezzenek stb stb. és ezért kénemegosztanom.Ha nem vagoyk itthon akkornetezhetnek a gépemen , cask ha itthon vagyok akkor ne kelljen mar oda adnom a gépet ha gamelni akarok vagy a b.nőmnek ne kelljen órákat várnia , hogy szörfölhessen a neten. Ezért akarom megosztanom a netet. :Y


whisper01
(tag)

Erre lenne arouter. cask kéárdés , hogy megéri -e venni, vag yelég ha swichbe beledugom a adsl-modemmet és úgy osztom a netet


ZahuL
(tag)

vagy D-Link v Syslink vagy SMC Barricade, én ezeket ajánlom, routerrel egyszerűbb mint switchel

[Szerkesztve]


ZahuL
(tag)

Switchel ugyan ugy kell a windows alatt kapcsolatot létrehozni, minden gépen ami a nethez akar csatlakozni, router auto tárcsáz


whisper01
(tag)

aha és a router-ba , hogy íróm bele a kapcsolódási accot meg a pass-t?? vagy ez , hogy megy??
:C


ZahuL
(tag)

az explorer be beirsz egy ipt, a router ip jét, ami általában (192.168.1.1) a leirásban benne van, oda beloggolsz és beállitod ezeket, a menujében.


whisper01
(tag)

ok thx
:U

üzenetek