Se a gránit se a márvány nem ajánlott. Ezek mostanában jöttek be újra a képbe és azért tapadásmentesek mert szintén teflon bevonatot tartalmaznak.
A kerámia mindenképp jobb. Én greenpan márkájú tapadásmentes serőenyőt és fazekakat vettem amely thermolon kerámia bevonatot tartalmaz, szintén ptfe, ólom és kadmium mentes . Illetve van egy tchibos. A tchibosat nagyon szeretem.
Én rengeteg időt töltöttem azzal, hogy elolvassam ezeknek a serpenyőknek a hátrányait.. Orvosoktól olvastam véleményt illetve pubmeden olvastam publikációkat mint egészségügyi kockázat.
Alapjáraton a tapadásmentes edények mindegyike tartalmaz valami defektet. A Tchibo, greenlife, greenpan stb serpenyői a jobbak közé tartozik. Mivel leinformálhatóak az összetételük és a felületükön rá van égetve egy nagyon vékony üveg réteg. Az üvegből pedig nem oldódik semmi. Utána már minden egyes kopott réteg, annál nagyobb kockázat.
Nyilván amúgy lehet hogy a gránittól (ptfe) se lesz sose bajod de miért kockáztatni?
A nagyon expertek pl edényben 100%os tiszta kerámiát használnak. Ezeknek a hátránya, hogy nincs tapadásmentes réteg és 35-40-50-70e ft között ugrálnak árban.