MinDig TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


azbest
(félisten)
Blog

a körantenna valóban lehet gond, mert minden irányból vesz. Az adó listán meg kell nézni, hogy nem üzemeltek-e be valamit. Elvileg azonos frekvencia több toronyról is jöhet SFN módban. Azért is érdemes megnézni a listát, mert lehet egy nagyteljesítményű adó tövében vagy. Ja de írtad is, hogy van 80kW-os.
Érdemes megnézni, hogy nem cserélhető-e az antennán az erősítő passzív illesztőre. Ha szabályozható az erősítés, akkor minimumon még lehet jó, de valsz be kell kapcsolni.

passzív mód: szerintem ha nem adsz neki tápot, akkor nem működik az erősítős antenna. Kivéve, ha ezt kifejezetten írja a dokumentációja. Ha úgy is volt elég jelszint, lehet maga a kábelezés felszedett annyit, ami elegendő volt. És valójában az antenna egyáltalán nem működött.

Ha túlvezérlés van, lehet, hogy a készülék elé tett csillapítás segít valamennyit. Nem tudom, hogy okozhat -e olyan torzítást a túlvezérlés, hogy utána csillapítva már torz marad, az biztosan jobb, ha nincs felesleges erősítés és felesleges csillapítás.

[ Szerkesztve ]


regvoltrossz
(tag)
Blog

Ma a csatornákat kapcsolgatva azt tapasztalom, hogy egyetlen rajzfilmcsatorna sem jön. No access a hibaüzenet azaz nem vagyok rá előfizetve. Ez azért is érdekes, mert családi + Szabadidő kiegészítő csomagom van évek óta. Eddig csak kettő olyan rajzfilmcsatorna volt amire ezt írta ki a tv (mivel az a külön előfizethető gyerekcsomagban volt.)
A mindigtvGo-n tudom nézni ezeket egyébként.


ledgeri
(nagyúr)

Ha helyben, az ingyenesek közül a Mux B-sek néha akadva a Mux A-sok meg magas hibaarányra hivatkozva nem igazán jonnek be, akkor ez jelent-e valamit a a helyzet javíthatóságát illetően? Beltéri antenna, DE adó iriányában frissen épüllt 1-2 ház...


azbest
(félisten)
Blog

ha sokáig nem néztél bizonyos csatornákat, akkor pár percbe belekerülhet, mire új aktiváló kulcs érkezik az adással együtt. ha 10 perc alatt sem jön rendbe, érdemes csatorna újrakeresést csinálni, lehet változtattak valamit a kiosztáson.

Elvileg a látszólag kikapcsolt eszközök készenléti módban is figyelik az adással jövő kulcsokat. De lehet valamit rosszul csinálnak a mindigtv-nél. A boxuknál is várni kell, ha nem volt aktívan nézve régóta olyan egy csomaghoz tartozó adás sem. Amúgy párt percenként leküldik az aktiváló kulcsokat folyamatosan.

amúgy egy hónapra szól a kulcs érvényessége, az előző hónapi lejárt már és azóta nem néztél a csomagból csatornát valószínűleg.

[ Szerkesztve ]


lócitrom
(őstag)

ezzel nincs gond. jelen esetben csak arra próbálok rámutatni, hogy a nagyon igényesen és gondosan felépített állami szolgáltatás nem követel meg és még jó ideig nem is fog megkövetelni komoly eszközöket. ergo a szolgáltatásra vonatkozó dolgokat leszarhatod. a többi meg igény kérdése.


lócitrom
(őstag)

mai ászf egyébként nagyon kívánatos. kb. a science az, amin a tévé megy az esetek 90%-ában. most megint history-ra kell elaludni.


ledgeri
(nagyúr)

Azóta futottam pár IRL kört, és tisztább is lett! :R


bul07
(nagyúr)
Blog

2024 jan 1-től

3. Új csatorna kerül elosztásra az Alapcsomagban Magyar Mozi TV elnevezéssel. (ÁSZF-ek 2.sz. melléklet)
4. A Szabadidő csomagból kikerül a Discovery Science és az Animal Planet, amelyek helyén a HGTV és az ID elnevezésű csatornák kerülnek elosztásra. (ÁSZF-ek 2.sz. melléklet)


Doky586
(nagyúr)
Blog

Még szerencse hogy régebben lemondtam a kiegészítő csomagot, és így már hiányozni sem fog. ;)


garga01
(senior tag)
Blog

Ez nem a mindigtv hibája, a Science kivonul Kelet-Európából, egyszűrűen megszűnik felénk: [link]


lócitrom
(őstag)

hát ez fasza. csak nem boldogít... :D úgy értem a csomag így kb. számomra értelmetlenné is vált. amúgy amit a warner brothers megvesz azt szét is cseszi. érthetetlen minden lépésük, amit optimalizálás címszó alatt csinálnak.


ledgeri
(nagyúr)

Továbbmegyek: Egymáshoz majdnem 90 fokban jön be a kettő, persze, hogy nem omni antennánk van, így bagy eggyik vagy máásik vagy mind kettő szétesősen.

Melyek olyan antennák, ami jók, omni-sek, és jó nyerséggel rendelkeznek? Beltéri és kültéri is érdekelne! Kültéri mennyire "szakibeszerelős"?


coilos
(csendes tag)

Sziasztok Ha van elfekvőben egy UPC Mediacard feliratos CI+ modulom ebben vajon működni fog a Mindig Tv premium előfizetéses kártyálya?


azbest
(félisten)
Blog

új előfizetéshez nem lehet már kártyát kérni, hanem csak integrált modult vagy boxot, amelyek része a "kártya".
Ha van régebből, aktív chipkártyád, akkor az conax modulban tud működni. A upc azt hiszem nem ilyet használt.

[ Szerkesztve ]


lócitrom
(őstag)

gyanúm, hogy az eleve párosítós modul. másik buktató a kódolás lehet. összességében nem valószínű.


macgywer
(tag)

Sziasztok!Idén nem lesz nyereményjáték,tud vki vmit?Ráadásul a mindignyer oldalra kattintva a böngésző biztonsági kockázatnak látja,és be se tudok lépni. :F


fezsoo
(aktív tag)

A mindignyer oldal megszűnt végleg. Más játékról sajnos én sem tudok.


macgywer
(tag)

Köszönöm prsq és fezsoo ! :R Elég szomorú! :((


sopruk
(aktív tag)

Sziasztok!
Néhány gomb nem működik a MindigTV-től kapott Prime DTT-0901 dekóder távirányítóján.
Keresgéltem a neten, de csak ezt találtam, amit kicsit sokallok érte.
Van esetleg más ötletetek honnan lehet szerezni hozzá másikat?
A MindigTV-nél lehet kérni hozzá másikat?

Lehet hogy csak ki kell tisztítani, de mielőtt szétszedjük, legyen egy tartalék ami biztos működik...

Köszi előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog

Szedd szét a távirányítót és a gumilap és a panel közti részt wcpapírral törölgesd szárazra mert nagyon dzsuvás lehet..


sopruk
(aktív tag)

Én is gondoltam rá, de nem találok semmi szétcsavarozási lehetőséget. Talán késsel lehet szétfeszíteni? De attól félek ha tönkre megy, akkor végképp használhatatlan lesz...


sopruk
(aktív tag)

Felhívtam őket a 1211-es számon és mivel bérelt a készülék így 72 órán belül futárral küldenek egy másik távirányítót.
Ha megállapítják, hogy szándékos a rongálás, akkor díjat számítanak fel, ami majd a havidíjas számlán fog szerepelni...
Ha megvásárolt készülék lett volna, akkor ha jól emlékszem 2750 lett volna az új távirányító és 1600 a futár díja.
Személyesen is kicserélik, akkor nincs futár díj, de tőlünk messze található Digi pont...

[ Szerkesztve ]


macgywer
(tag)

Szia!Annak idején nekem is besz@rt az "OK" gomb a távirányitón,emailen jeleztem feléjük,és pár napon belül a postaládámban találtam az újat,a régit nem kérték vissza.Ja...és még ők kértek elnézést! Mondom ...ezt már szeretem! :D

üzenetek