MinDig TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


gregory91
(senior tag)
Blog

Ezek a szobaantennák - hogyismondjam,nem az igaziak,nem mindenhova valók.
Lehet több sikert érnél el ha fogsz egy párméteres koax kábelt rf csatlakozással,másik végére egy alufóliából tekersz 1-1 szálat,és az egyiket ráteszed a koax réz érére(szükség esetén egyet a "koaxhálóra").
Erősítős lepkével nagyobb lehet a siker.

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog

"nem mindenhova valók" ... :D
Így van. Leginkább pincébe valók.
A többi kidobott használhatatlan kütyü közé.. :DD


GAbre
(veterán)
Blog

Köszönöm megnézem úgy.
gregory91:
Hát nem tudom,elvileg vmi 95%-os lefedettségről írtak.
Nem gondoltam,volna,hogy ennyire semmit nem tud befogni.


brazos
(senior tag)

Mondjuk az az Orion box sem a túlzott érzékenységéről híres.
( DVB-T/T2, Mpeg4 AVC H264 )
de a T2 normális, itthoni vételéhez a H-265-ös kódolást már nem tudja, akárcsak az Alcor HDT-4400S box. Szégyen, hogy még ilyet mernek árulni. Talán a hatérszéli lakosoknak lehet jó, ha tudnak vele olyan T2 rendszerű adást fogni, amit nem H-265-el kódoltak, de ilyen szerintem már ma nincs is, mivel mindenhol átálltak a T2-nél a H-265-kódolásos sugárzásra.
Egyedül az itthoni ingyenesekre jó, de normális antenna kell hozzá, nem ilyen drágán árult szobadísz.

[ Szerkesztve ]


garga01
(aktív tag)
Blog

Az a 95% a tetőantennás lefedettséget jelenti.


kovyhun
(tag)

Nemrég mikor kerestem dobozt én is furcsának találtam hogy rengeteg H.265-öt nem ismerő készüléket árulnak. Ha elég az ingyenes adás akkor meg nem ilyen dobozt kell venni, hanem olcsóbban egy használt tévét, ami nagy eséllyel még kevesebbet is fog fogyasztani mint a régi.


brazos
(senior tag)

... ami nagy eséllyel még kevesebbet is fog fogyasztani mint a régi....
Hát az esetek nagy részében ez csak akkor fog bejönni ha az a másik használt készülék nem egy alap cucc, ami semmi többet nem nyújt, mint a földfelszíni tv adások lejátszását, és kérdés, azt is hogyan. Mert, ha van egy -igaz, sokat fogyasztó- de jó képet és hangot adó plazma cuccod, vagy esetleg egy régebbi, de még tök jól működő Panasocic tv-d, akkor szerintem -én legalább is biztos, hogy nem- azt nem biztos, hogy megérné egy ronda képet adó, és semmi egyebet nem nyújtó, és az esetek nagy részében borzalmas hangot magából kiadó, olcsó lcd tv-re lecserélni, még ha az netán pár watt-al kevesebbet fogyaszt is. Azután ezek az olcsónak mondott újabb használt lcd tv-k nem biztos, hogy addig kiszolgálnak, mint egy bevált, régebbi darab, főleg, ha netán egy jó képcsöves, márkásabb tv-vel, vagy egy normálisabb lcd tv-vel rendelkezel jelenleg. Nem véletlen, hogy az újabb olcsó tv-k hamar megadják magukat tele van velük a tv szervizek nagy része, alkatrészt meg legtöbbször vagy komplett panelcserével, vagy egy másik, donor tv-ből kioperálva tudnak hozzá szerezni a szerelők. Sajnos az említett normálisabb Tv-k, pont nem tudják a T2 normát, és a H-265 kódolást sem, így lenne értelme mellé egy ilyet tudó boxnak, de nem így, ahogy most meg lehet ezeket az olcsó T2-nek hirdetett boxokat kapni. Vannak persze drágább darabok is, de kérdés, az már mennyire éri meg, és egyáltalán szükséged van e mellé a fizetős csatik vételére. Ha csak az időszakosan kinyitott, fizetős csatikat reklámozó időszaki csatornákat akarod nézni, akkor nem biztos, hogy a drágább box vétele megéri. Meg ahogy elnézem, a mostani fizetős csatik műsor tartalma sem nagyon változik idén sem, gyakorlatilag a tavalyi, és még régebbi műsorokat, filmeket variálják meg újra, hétről, hétre.


kovyhun
(tag)

Igen, ez is igaz.
Mi sem cseréltük volna a vagy 15éves 42" lcd tévénket (igaz nem Panasonic hanem JVC és csak az analógot ismeri), de nemrég eljött az ideje, mert a 210W fogyasztása szúrta a szememet, az új 50" megelégszik a harmadával...
De én úgy gondolom akinek fontos a kép és hang minősége azok többsége nem régi technikát használ.
Sajnos tényleg nagyon gagyi tévéket is gyártanak, de vannak akiknek az is megfelel.
(Híradóknál és szappanoperáknál nem számít annyira a minőség)


Doky586
(nagyúr)
Blog

Tehát (csak) 70W-al fogyaszt kevesebbet. Ezt tv vételárra átszámolva hány év alatt térül meg? Kiszámoltad?

[ Szerkesztve ]


pjen
(félisten)

Megelégszik a harmadával. 210/3=70 :)


tibibi
(őstag)

Sziasztok.hogy lehet lemondani e csodás előfizetést online?


kovyhun
(tag)

Nem számoltam hogy mikor térül meg (140W-tal fogyaszt kevesebbet) mivel:
-Engem nagyon idegesít a pazarlás, legyen az energia, étel, bármi, a lelki békém fontosabb :)
(Amúgy sem a megtérülés szokott lenni nekem a fontossági sorrendben az első)
-Most ki tudom fizetni a tévé árát, lehet fél /egy / két év múlva a villanyt is nehezen, ki tudja hogyan alakul a villanyár, a munkalehetőségek, az egészségem.

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog

Bocsi, elírtam a számértéket, de nemis ez volt a lényeg.
Pont a pazarlás miatt írtam. Szerintem a legnagyobb pazarlás és környezetszennyezés ha valaki minden évben új TVt, új PCt, új eztazt vesz csak mert az új kicsit kevesebbet fogyaszt, kicsit többet tud. És leselejtezi a még tökéletesen működő előző műszaki eszközét. Nem biztos hogy addig kell használni amíg működik, de egy fogyasztáscsökkentés miatti vásárlás előtt egy megtérülési időt biztos számolnék... :U


kovyhun
(tag)

Ebben teljesen egyetértek. Ritkán cserélek dolgokat, csak mikor már nyomós oka van.
A tévéből nem lett hulladék, ment egy ritkán használt vendégszobába, jó dolgokat amúgy sem dobok ki mert az is pazarlás, inkább elajándékozok.
15 éve nem vettem tévét, most azért megengedtem magamnak :)
Jut eszembe: így a médalejátszó sem fogyaszt hanem ment a szekrény tetejére, mert azt is kiváltotta az új tv.
(Nemrég épp egy Amiko mini combo-t küldtem postaköltségért valakinek, mert nálam csak porosodott. Mivel H.265-öt nem ismeri nekem használhatatlan, kidobni meg sajnáltam. Az ingyenes adásokra használt beltérije elromlott, így neki jó jött)


Dzsekó
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Erősítős szobaantennát szeretnék venni, de amiket nézegettem, azokról mind írtak rosszakat és jókat vegyesen, ezért nem tudom, hogy melyik lenne a jó választás.
MindigTV ingyenes és kódkártyás adásait szeretném fogni. A jövőbe vetítve olyasmi sem ártana, hogy a mobiltelefon 4G/5G-t szűrje, hogy az ne zavarjon be.
A vételi hely Budapest, Buda. Tégla ház, félemelet és vannak fák az utcában és kertben is.
Tetőantenna felhelyezése nem lehetséges.
Ezeket néztem:
1
2 - ez lenne az egyik fő választottam, mert kis helyet foglal el és 360 fokban vesz, nem kell állítgatni/tekergetni
3
4
5

6 - ennél láttam egyedül az 5G szűrőt, de csak 20dB az erősítője
7 - ez elég csúnya lakásba, de 80km-ig ajánlja, tehát ez lehet a legerősebb, és antenna kinézete van, továbbá 5G szűrő is van benne, valamint 5 méteres koax kábelt adnak hozzá.
8 - ebben is van 5G szűrő és kompakt a mérete.

Ha más alternatíva van, akkor azt is meghallgatom. Köszönöm a segítséget!


gregory91
(senior tag)
Blog

Érdekességként: A MAX4-en a TV4 adása megy.


flyer12
(tag)

Szia!

Nálam egy ilyen szolgál egy panelban(5emelet,15.ker):
[link]
Tökéletes tűéles kép, nekem több nem kell :)


bizmark6
(csendes tag)

Most jött emailben.

"Tisztelt Ügyfelünk!
Az ”ANTENNA HUNGÁRIA” Zrt. („Szolgáltató”) valamint értékesítési partnerei ezúton tájékoztatják Önt, hogy a
Szolgáltató „mindigTV PRÉMIUM Digitális földfelszíni kódolt műsorterjesztési szolgáltatás” nyújtására vonatkozó Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban ÁSZF) 2023. március 1. napjától az alábbiak szerint módosulnak:
I. A módosítás kivonatos leírása:
1. Az Előzetes tájékoztatásban szereplő elírás javításra került, amely szerint a Családi műsorcsomag havi szolgáltatási díja az 1. kártya/vételi eszköz esetén helyesen bruttó 3999 Ft/hó (ÁSZF 3.sz. melléklet
2.2.2. pont)

A módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezést nem tartalmaz.
Az egyedi előfizetői szerződések, továbbá az ÁSZF jelen módosítással nem érintett pontjai változatlan tartalommal hatályban maradnak. A módosított ÁSZF szövege 2023. január 27. napjától elérhető a Szolgáltató honlapján (http://mindigtv.hu/premium).

Budapest, 2023. január

Üdvözlettel:
”ANTENNA HUNGÁRIA” Zrt.


Dzsekó
(addikt)
Blog

Köszi! Megrendeltem. Mondjuk 5. emeletnél már nincsenek takaró tényezők. De mivel a dobozára 0-80km van írva és beltérbe is rakható, egy próbát megér.
Alig fellelhető már, mert kifutó termék.


Doky586
(nagyúr)
Blog

Mondjuk én már láttam 5 emeletnél magasabb panelházat is a szomszédságban... :K

[ Szerkesztve ]


Bogyi007
(veterán)
Blog

Ezt megerősítem én is - ezzel lehetett HD csatornákat nézni a MindigTv-n de így kb 30 másodperces késés is jött vele az SD adásokhoz képest.

A múlt idő azért érvényes nálam, mert a Digihez kerülés után úgy voltam vele, elég lesz az ingyenes csomag is. csak hétvégente vagyok a családi házban és ott van szüleimnek Telekom IPTV előfizetés is.


Bogyi007
(veterán)
Blog

Online nagyon sehogy - de ha bemész egy Digi ügyfélszolgálati irodába, már ott is lemondhatod a MindigTv szolgáltatásait...

üzenetek