Mobilinternet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


májkimiki
(őstag)

Üdv Mindenkinek!
Mobil internetet kellene megosztani két asztali gép között,úgy hogy a két user egymástól függetlenül tudjon szörfölni.Tippem volna,de azért tapasztaltabbak véleményének nagyon örülnék.
-a két gépet valamilyen módon össze kötni(crosslink vagy router ),
az egyikbe az usb modemet ,ő lenne a gazda a másik meg a felhasználó.Pl.

Vodás mobilnet lenne.

Előre is köszi minenkinek!
:R


segi67
(csendes tag)

Elég érdekes problémával találkoztam de mivel többféle internet elérést is kipróbáltam arra jutottam hogy ez a mobilinternet számlájára írható.
Van nekem egy vodafonos mobilinternetem megy is normálisan, de ha prohardver fórumot próbálom olvasni nem jelenik meg a fórum.
A fórum fő topikjait látom de ha valamelyiket kiválasztom akkor már az altopikokat sem látom és ezen belül a hozzászólásokat sem.,de észrevettem hogy ez a jelenség a hardver aprónál is fent áll nem látok egy darab terméket néha egy-két terméknél a hozzászólás megjelenik de az sem a helyén.Elég idegesítő hiba ha valaki találkozott ilyennel akkor légyszi írja meg mi a megoldás ha van rá! Küldök róla két képet:


NoX
(senior tag)

Valakinek megoldása D-LINK router + T-mobile 3G USB stick párosításra?
Probléma pontos leírása.


kali
(legenda)

használt apn?


Apollyon
(Korrektor)

Ez a Firefox topikban ki lett beszélve, és itt van rá a magyarázat és a megoldás: KLIKK


Devdi
(aktív tag)

Sziasztok. Tudja valaki, hogy külföldön, hogy lehet mobil internetre szert tenni? (pontosabban Anglia érdekelne) Ha itthon megveszem akkor odakint tudom használni? Vagy inkább odakint kellene megvenni egyet? Bár hallottam olyat is, hogy odakint csak úgy lehet venni, ha van fél év munkaviszonya az embernek... ez igaz?


doc
(veterán)
Blog

ha az itthonit akarod kivinni es hasznalni, 2 nap alatt ramegy a havi fizetesed ;)


Devdi
(aktív tag)

És az odakintiről miket tudsz? Igaz az, hogy kell fél év munkaviszony?


doc
(veterán)
Blog

hat, en jartam mar par fele a vilagban, de sosem vettem mobilnetet :D
ha elofizetesest akarsz, akkor ahhoz biztos hogy kell valami, nem adnak csak ugy bemondasra, de biztos van feltoltokartyas mobilnet is, ahhoz meg nem hiszem hogy kernenek barmit is, ha meg megis, akkor meg kell vetetni valami munkatarssal/barattal :)


AMD Power
(titán)

Korlátlan verzióból melyiket érdemes most köttetni? T-mob a legjobb most ha jól tudom. :F


club1
(veterán)

Az a legjobb, talán pont azért, mert ott nincs korlátlan net.


kali
(legenda)

miért ne lenne? van az!


AMD Power
(titán)

Van ott is. :U


club1
(veterán)

És melyik az a csomag, amelyik most elérhető és korlátlan, azaz nincs benne havidíjba foglalt forgalom, amely után élvezhetetetlenül lassúra korlátoznak?


madkill669
(csendes tag)

Nekem pannonos van, de aki teheti kerülje...
Kezdtem egy 5gbos csomaggal, 2év hűséggel. Nem volt probléma az elején, mivel nem volt 3g így az 1gbos bűvös határt sem tudtam átlépni. Egy évre rá jött a fejlesztés, lett 3g. Nemsokkal ut kijött a mobilnet éjjel-nappal csomag, amire azonnal váltottam, az ügyfélszolg azt mondta, nyugodtan, mivel ugyanolyan árba van a hűség nem hosszabbodik. Átváltottam, + 2 év hűség... Jött a második zuhany:

Azt reklámozták, hogy abban az esetben a az adatforgalom a felhasználók között a szervertőr függetlenül zajlik, a szolgáltató jogosul a sebességet korlátozni amíg az tart!!!

Na én persze youtube stb., 1gb után korlátoztak (holott webes letöltés) felhívtam őket, mondták, hogy hát veszélyes voltam a hálóra, ezért van. nem tudtják mikor oldják. 2 hét múlva sikerült, ut 3 óra gép után megint stoppolt, ekkor mértem és kemény 500mega miatt.
Ekkor kitalálták, hogy számlazárásig tart minden esetben a korlátozás. Íg minden hónapom úgy kezdődik, hoögy számlazárás után 72 órán belül leveszik a korlátot (kihasználják az időt...) és egy jó 4-500 megás forg után korlátoznak és egész hónapba max 64kbit/seces sebességgel nyomom...

Ismerősöm perelt - nyert, mivel a hűségnyilatkozat alatt nagy mértékben módosították a ÁSZF-et, amit nem lehetett volna szabad.
Nekem türelmem nem volt, így írtam egy kedves levelet az egyedi ügyfélkezelési csoportnak, hogy vagy bontják a hűséget vagy perelek, de bontották...


madkill669
(csendes tag)

Még valami.

Ha valaki mobilnetet akar, az csak akkor kössön, ha pl laptopja van és sokat megy, és csak iwiwet meg ilyeneket nézeget. Youtube és társai kizárva. Mind3 szolg ígér, de egyik sem teljesít. Sajnos a mobilszélessáv eléggé kifejletlen és költséges mutatvány, emiatt könnyű teljesen kihasználni a hálózatot, ők pedig nem nézik tétlenül. Egyik sem... Minél többen csatlakoznak egy adott cellábol rá, ott annál lassabb lesz. És ha van ott egy tag, aki használni is akarja, akkor arra irgumburgum.

kerüljétek, vagy ha nem vagytok biztosak, elsőnek válasszatok feltöltőkaris opció közül és/vagy egy 3g képes telefonnról teszteljétek egy hónapig hűség nélkül. De nem hiszem, hogy sokaknak el fogja nyerni a tetszését..


doc
(veterán)
Blog

en prepaid djuice netet hasznalok, de meg semmilyen problemam nem volt vele...


AndrasDHT
(csendes tag)

ÜDV!

T-mobile mobilinternetet használok. Októbertől az MSN (Windows Live Messenger) folyamatosan, ~5-10mp-ként ledobál. T-mobile-ék azt mondták, hogy tudnak a hibáról, ideiglenes megoldásnak azt javasolták, hogy rejtve jelentkezzek be. 1 hónapnyi kínszenvedés (rejtve bejelentkezés&Ebuddy-zás) után ismét felhívtam őket, ahol frankón hülyének néztek, hogy ilyen problémám van. Lényeg, hogy mindent kipróbáltam már, újraraktam az msn-t vagy 20szor, kipróbáltam ugyanezzel a stickkel másik gépen, másik stickkel is, sőt, T-pontba is lementem, ott is kipróbáltuk egy 3.-al és azzal sem ment. T-mobile persze nem tesz semmit, ők csak az internetet adják, az h a messenger ledobál ha nem rejtve vagyok, különösképpen nem izgatja őket. Csak az az érdekes, hogy a mostani hívásomkor frankón nem hitték el hogy ilyen létezik és kizártnak tartották h 1 hónapja bárki is azt mondta volna, hogy tudnak a hibáról és hogy a rejtve bejelentkezés jó megoldás... Van valakinek valami ötlete? Nagyon kellemetlen Ebuddy-zni :/

András


mukibuci
(MODERÁTOR)

Vicces történet, és a legjobb, hogy nem minden msn felhasználónévvel sz*pat :D Nekem már jó, szerencsére. Az MSN beállításait végignyomkodtam, és valamitől jó lett. messenger topikban találsz egyéb alternatív tippeket is, nekem azok nem váltak be.


AndrasDHT
(csendes tag)

Köszi, megnézem mit írnak róla :)

üzenetek