Mobilinternet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Nescafé
(őstag)

üdv
Ez a net40 a t-mobilnál ez a 40mb ez mennyit jelent.
ha csak oldalakat nézek meddig elég ez.?


Jazz
(veterán)

mobilon nézed vagy laptopon? Ha utóbbin, akkor szinte semeddig. Ha előbbin, akkor is. :D


Nescafé
(őstag)

Mobilon és a 100-as gondolom az se nagyom,csak ha 1 -2 dolgot megnézek.


Jazz
(veterán)

Hát igen. erre jó. 2x felmész az emiledre egy nap, és ennyi.


Declare
(őstag)

Hello!

Hát érdekes volt átolvasgatni ezt a frumot. Nekem most van egy T-mobilos internetem, egy Mobile Broadband Stick V modemmel és kb jövő január, februárig kell eldöntenem hogy megtartom ezt vagy rossz és nem kell. Szkeptikusan álltam a dologhoz, és hogy átolvastam a fórumot még szkeptikusabb lettem, DE. Kemény 1 napos használat után meglepően jól működik minden. Töltöttem le filmet is, olyan közel 1gb os nagyságban, végig átlagban 600k val jött (ez hol rövid ideig 4-500k, hol 800k volt). Feltöltés is egész jó, maxon olyan 160k val megy fel, de mondjuk ez instabilabbnak tűnt átlag 80-100k. Nekem ez is meglepő, de igazából ez a feltöltés nekem nem oszt nem szoroz, nem létkérdés, most csak tesztelem, nyúzom :). A netezés pedig zökkenőmentesen megy, gyorsan, stb...
Szóval most nem tudom mi a helyzet, hogy lehet ennyire eltérő vélemények. Lehet hogy ez most csak beetetés hogy minden ilyen szépen és jól megy és ha váltok nekem is nekáll szarakodni :F :D
Ahogy néztem lehet kapni ilyen 15-20k között olyan wifi routert amibe a sticket belenyomom és akkor notival wifin tudok netezni mint eddig. Nem tudjátok hogy ezeknek a routereknek van valami jelölésük, nevük (egy betű, vagy valami) ? Mert guglival találok ilyen routert de pl ha felmegyek egy gyártó oldalára ott nem tudom kiszűrni ezeket a routereket.
Meg kíváncsi vagyok azért mit mondotok, meg merjem lépni hogy a jelenlegi T-kábel netemet lemondjam a T-mobil netért? Vagy ez a mobil tényleg ennyire instabil lenne hosszútávon :U

Köszi


tonyo2
(tag)

Hi,

Nekem is hasonló problémám van.
Gondolkozok, hogy lecseréljem-e a 6Mb/s kábelnetemet a mobilra. Vagyis van mobilnetem, de nem akarom párhuzamosan mindkettőt fizetni.
Annyira nem hat meg azért ez a mobilnet.
Tanácstalan vagyok.


Redcaster
(őstag)

Hali! Lenne egy kérdésem:
A telefonomra töltöttem le Opera Minit, és az lenne a kérdésem, hogy ez mennyibe kerül? Vagy meglehet oldani, hogy itthoni számítógépról internetmegosztást telóra, és akkor ha az Opera fizetős, akkor nem kell ezért az egészért fizetni? Nincs routerem, WiFim se. Fontos lenne. THX :R


Fényhozó
(tag)

Üdv néktek!

Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Vodafone USB-s modemem, amihez az előfiezést már kikapcsolták, mert nem tudtam fizetni. Kérdésem a következő volna, lehet még ezt a modemet használni, (Mondjuk egy feltöltős mobilnettel) vagy amikor az előfizetést kikapcsolják, letiltják a modemet is?

Előre is köszönöm a választ.

Üdv :R


Jazz
(veterán)

Ha van valódi korlátlan 6Mb-es mobil net, akkor igen.:)
De van ilyen? Mert mindenhol ilyen "ÁL"korlátot olvasok.
A Korlátlan az ő értelmezésük szerint:
"Korlátlanul használhatod olyan korlátok között, hogy nem torrentezhetsz, nem tölthetsz huzamosabb ideig, szal nem terhelheted a hálózatot, különben lekapcsolnak, korlátlanul böngészhetsz és emilt nézegethetsz. Szóval korlátlanul használhatod az ő korlátolt megszorításaikkal." ,,|,, :D Ez a legtöbb helyen Apróbetűs Rész le van írva.

[ Szerkesztve ]


tonyo2
(tag)

Azért mindenhol lehet töltögetni, azt tiltják le aki éjjel nappal, gépet otthagyva, napi több filmet, stb. letölt, egész hónapban. Engem egyébként nem zavat a korlát, inkább a mobilinternet kisebb sebessége. Főleg az, hogy a gyakorlati sebessége köszönő viszonyban sincs az elméletivel. Kevesebb mint tizede... Gyakorlatilag böngészéskor is idegesítő néha.


- = Zk = -
(félisten)
Blog

haliho

Szeretnek kerni egy kis segitseget. Szeretnem tudni, milyen mobilnet vasarlasi lehetosegeim vannak angliaban. Feltoltos erdekelne. Szerzodes nelkuli. Es mennyivel kell, lehet tolteni. Nalam a telon jelenleg olyan van, hogy fel gigaig ingyenes, havi 2k-ert. Ilyen kene.
Koszi koszi


club1
(veterán)

Pannon éjjel-nappal változások március 1.-étől:

Belföldi használat esetén adatforgalmi korlátozás nélkül, az alábbi szabályok szerint használható:
1., Képi és szöveges tartalmak böngészése vagy e-mailezés esetén az előfizetés a hozzáférési sebesség lassítása nélkül használható. (Kiemelt forgalomtípus)
2., Netrádió, internetvideo (pl. YouTube, Videa), voice és video chat, multimédiás alkalmazások használata, on-line játékok használata, és egyéb, a kiemelt és nem támogatott forgalomtípusokba nem sorolható forgalomtípus esetén, amennyiben az Előfizető adatforgalma a megjelölt egyéb, valamint a nem támogatott forgalomtípusok összességét tekintve hét egymást követő nap alatt meghaladja az 1,5 GB-ot, a Szolgáltató az azt követő napon az egyéb forgalomtípusra vonatkozó le- és feltöltési sebességet lassítja. Az 1,5 GB elérése után az elérhető sebesség 32/32 kbps. :W
A lassítás automatikusan megszűnik, amennyiben a megadott időszakra eső adatforgalom 1,5 GB-nál alacsonyabb.

3., Fájlmegosztás (pl. P2P (BitTorrent, eDonkey,…), FTP, OCH (Rapid Share), stb.) használata esetén: A teljes számlázási ciklus ideje alatt a fel- és letöltési sebesség: 32/32 kbps :C

Nos ennyit a Pannon korlátlan netről. Elértünk a modemes/betárcsázós internet sebességéhez... Részvétem az előfizetőiknek!


HXY
(addikt)
Blog

És ezt nevezik korlátlan netnek? :D


jani8903
(csendes tag)

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy napi rendszeres böngészésre, akár több órán keresztül, kis internetes játékra(főleg online póker) alkalmas lehet-e egy 7G-s csomag, vagy biztos h ezt a forgalmat túllépném ezekkel?


qestion
(aktív tag)

pannon mobilinternethez mi kell pontosan? Mbites... 1-2GB adat /hó min.
van asztali pc,
pannonos telefon? mit tudjon?
praktikum vagy valami feltöltőkártyás csomaggal? hűség nélkül?
egyéb technikai eszköz?
vagy ezek közül lehet nem is minden?
:B

[ Szerkesztve ]


club1
(veterán)

A mobilnetet kétféleképpen tudod igénybe venni:
1., Vagy előfizetés mellé szolgáltatásként, azaz a meglévő - beszélgetésre használt - SIM-re aktívált szolgáltatásként,
2., vagy külön, önálló SIM-en.
Az első esetben vagy a meglévő telefonodon internetezel vele, vagy a telefonodon keresztül egy PC-n/notebookon. Utóbbi esetben a telefonodat vagy kábellel vagy Bluetooth kell a számítógéppel összekötni.
A második esetben kell egy adatkártya, amibe a mobilnet SIM-et belerakva, az adatkártyát a számítógéppel USB-n vagy PCMCIA/Expressz összekötve, az adatkártyát mint modemet használva lehet internetezni.
Az első esetre általában kisebb csomagokat és drágábban adnak a szolgáltatók.
A második esetben pedig vagy alá kell írni 1-2 évet az adatkártyáért cserébe, vagy azt meg kell venned.
És végül egy jó tanács: Pannon korlátlan netet ne vegyél, mert erősen korlátozzák, ezért pedig havi 5-6 ezer Ft nagyon sok!


qestion
(aktív tag)

köszi, most már tudom h 2 lehetőség van (e nélkül zavaros volt)


qestion
(aktív tag)

ha feltöltőkártyával (SIM) venném igénybe a mobiinternetet, akkor azt ugyanúgy töltögetni kell, az egyenlegét nem lehet levonnni róla? :) amíg netezik vele az ember nem tudják elérni?

routerrel megosztható 2 gép felé ez a net?

[ Szerkesztve ]


HXY
(addikt)
Blog

Az RTL szerint egyes belvárosi helyeken a Vodánál már elérhető akár a 168 megabites net is.
(21 megabyte = 168 megabit)

itt van a videó: [link] 19:57-től


birno
(addikt)

Sziasztok,

Egy kis segítséget kérnék, anyumnak kellene mobilinternetet választanom, de én se igazán vagyok tisztában velük.
Ő leginkább e-mail olvasásra, egy kis böngészésre használná, nem napi rendszerességgel, tehát szerintem egy 1Gb körüli csomag elég lenne számára.

Ahogy néztem T-nél csak 3Gb-os van, drágán vagy feltöltös szintén elég drágán, kevés adatforgalommal, Pannont soha nem szerettem, így marad a Voda.
Náluk van 1Gb-os csomag, 2400-ért és ha jól láttam ehhez 2 év hűségidő van, amit mondjuk már annyira nem preferálok, jobb szeretem a hűségidő nélküli cuccokat, olyan viszont csak feltöltőkártyásnál van, aminek az egyszeri díja sok, a későbbieketpedig nem is értem. :Y
Mi a sima Díj és mi az Összes Díj?
Ha mondjuk egy 30 napos ciklusba 1Gb-ot forgalmazunk akkor most 4000 vagy 1000Ft?

Egy szó mint száz, szerintetek a leírt feltételek mellett mi érné meg a legjobban?

üzenetek