BKV topik - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


MaciG
(addikt)
Blog

Én is így gondolom, használtuk is, ellenőr nem volt.
Ami meg "érdekes". Mikor megvettem kérdezem a pénztáros hölgyet, ő szerinte nem jó a fogaskerekűre, majd az első ellenőrtől ismét megkérdezem aki a metrónál van, és szerinte minden bkv járműre jó, még a libegőre is... Jó hogy ennyire tájékozott ara mindenki. :U


moli.hu
(őstag)

BKK Info forgalmi változások RSS hírfolyamban

Mivel a bkkinfo androidos alkalmazásról számos panaszos értékelés olvasható, miszerint nem működik, nem küld értesítést, és mivel a webes, emaillel regisztrálható bkkinfo emailjei pedig ki tudja melyik relay szerveren állnak órákig, így itt az RSS-es verzió. A nyers adatokat a bkv weboldaláról töltöm 1 percenként, a kódot elvileg úgy optimalizáltam, hogy sűrű frissítéssel is abuzálható, gyakorlatilag 2 perces átfutású értesítés elérhető, persze csak ha a bkv időben publikál.


dptrsk
(addikt)
Blog

-

[ Szerkesztve ]


emiki6
(veterán)

Szevasztok!

Tegnap lájárt a bérletem és nem vettem észre, ma természetesen megbüntettek. Van lehetőségem arra, hogy ne kerüljön ez 16000-embe? Eléggé méltatlannak érzem ezt... :W


dptrsk
(addikt)
Blog

Ezt találtam:

"A helyszíni pótdíj (8.000,- Ft) utólagosan a pótdíjazást követő 2 munkanapon belül a Pótdíj ügyfélszolgálaton (Budapest VII. kerület, Akácfa u. 22.), a BKK Ügyfélszolgálaton (Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21.) és Kelenföld vasútállomás M ügyfélközpontban (Budapest XI. kerület, Kelenföld vasútállomás M aluljáró) készpénzes, vagy bankkártyás megfizetéssel is rendezhető, melyről bevételi pénztárbizonylatot állítanak ki."


emiki6
(veterán)

Köszi, megpróbálom. :R


emiki6
(veterán)

Komolyan, szerintem pont a szándékos bliccelőktől nem szednek be pénzt, mert ők legalább tudják, hogy lehet igazoltatásnál kibújni a birságolás alól...
Kezdem érteni, hogy a becsülületes emberek száma miért fogy...
Amúgy ezzel az erővel aki balesetet okoz azt is lecsukhatnák, pont úgy mint aki szándékosan követ el valamit... "Hibáztál? Bűnhődj!"


dptrsk
(addikt)
Blog

A bérlet hasonló, mint a forgalmi.
Ha autót vezetsz, s aznap járt le a forgalmi és közúti ellenőrzésen derül ki, akkor azért is bűntetést kapsz. Akár 150 ezer forint, ha 1 napja járt le.

A te felelősséged, hogy nálad legyen az érvényes útiokmányod.
Ha előre megvetted volna a bérletedet, akkor, ha esetleg elfelejted kicserélni olcsóbban megúszod.
Forgalminál is, ha a lejárat utolsó 30 napjában vagy, akkor a lejárattó, s nem a vizsga napjától indul a 2 év.

Pont azért ekkora a bírság, hogy elrettentsen.
De, ahogy a példa mutatja, nálad nem érte el azt a küszöböt, hogy nagyobb figyelmet szentelj a bérletnek.

Az tény és való, hogy helyszíni fizetés esetén legalább adott napon érvényes napijegy járhatna a 8.000 forintért.

[ Szerkesztve ]


emiki6
(veterán)

Általában odaszoktam figyelni, de szerintem nagyon sok ember járt már így, mint én, hogy épp nem vett, mert elkerülte a figyelmét, de én pont bele is futottam ellenőrbe. Nem menekültem, nem hazudtam, és megfizettem az árát.
Egyik havert akkor büntették meg, mikor bérletet venni ment...
Nyilván megtehetik, nincs konkurencia...

[ Szerkesztve ]


dptrsk
(addikt)
Blog

Az "elkerülte a figyelmét" bűntetése a 8.000 forint.

Haverod szándékosan bliccelt, hogy spóroljon 350 forintot. Nem jött be, mert 8.000-re megbűntették.
Az ő esete még rosszabb, mint a tied, egyszerűen lopott.
Mintha a boltban a pénztárhoz érkezésig megiszik egy literes gyümölcslevet, amit utána nem fizet ki, csak ami a kosárban van.

Ez nem a konkurencián múlik. Ha lenne egy társaság, ahol 9.500 helyett 12.000 a havi bérlet ára, de csak 3.000 a bűntetés, akkor melyik bérletet vennéd?
Szerintem a 9.500-as bérletet, amivel 30.000 forinttal több marad a zsebedben évente.

[ Szerkesztve ]


Atapi
(senior tag)

"Amúgy ezzel az erővel aki balesetet okoz azt is lecsukhatnák, pont úgy mint aki szándékosan követ el valamit..."

izé.... Te hol élsz??? ha valaki komolyabb balesetet okoz (értsd: komolyabb személyi sérüléssel, esetleg halállal végződő balesetet), akkor azt le is csuk(hat)ják, bár a bírói gyakorlat néha megdöbbentően enyhe ítéleteket szokott hozni ilyen ügyekben (legalábbis szerintem egy zebrán gázolás, ami halállal végződik, nem szabadna, hogy csak egy felfüggesztettet "érjen"). tudomásul kellene venni, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ezért kellenek szabályok, amiket be kell tartani. aki erre nem képes, az ne vezessen.

bocs az offért, de ez kikívánkozott...


emiki6
(veterán)

Nem, ő akart venni bérletet, csak nem tudott ott, ahol lakot, el kellett mennie, ahol van árusítás vagy automata. Ez olyan, mint mikor a boltban megeszed, de a pénztárnál kifizeted (nem normális, de el tudok képzelni ilyen szituációt).

Mindegy, mostmár megnyugodtam, elengedem.


dptrsk
(addikt)
Blog

Amikor felszállt a járműre érvényes bérlet nélkül, s tudta, hogy nincs nála jegy se, akkor lopott...
Ez nem olyan, hogy 23:55kor megveszem, s akkor egész nap utazhattam, mert mától vettem.
Felszálláskor kell, hogy érvényes legyen.


regener
(veterán)
Blog

Üdv,
tavaly énis hasonlóképp jártam: előző nap bérlet lejár, másnap felszálláskor rögtön már kérték is.
Még arra sem volt időm hogy odalépjek a sofőrhöz hogy vegyek egy jegyet... Oké, papír kitöltve és csekken befizetve a bírság (16e). Majd kaptam a levelet hogy nem fizettem be a 16500-as bírságot és pótoljam ezt vagy küldjem el a befizetett csekk másolatát.
El lett küldve, aztán egy ideig semmi, ma meg jött a bírósági idézés februárra hogy nem fizettem be a 30napos késelmi díjat (16500), de előtte seholsem írták azt hogy az a késedelmi díj, csak hogy a bírság.

Önálló fizetés híján örültem hogy összetudtam spórolni a bírságra a pénzt tavaly, nem hogy most megint kifizessek 16500-at és az "egyéb díjakat" (ahogy fogalmaz a papír).

Ilyenkor mi a teendő, ötlet?


Szevam
(aktív tag)
Blog

+1 szabályok azért vannak, hogy betartsuk. (Én mindig tartok magamnál pár jegyet, hogy hogyha véletlen lejárna a bérletem, akkor is tudjak legálisan NYUGODTAN utazni :) )


gyáliSanyi
(őstag)

Sziasztok!

Mi az oka, hogy ilyen kevés sofőr lett a BKV-nál? Miért nem vonzó a buszos élet?
Most 200 feletti kezdővel és egyéb jutattásokkal sincs telítve az állomány.


#96349952
(senior tag)
Blog

Ezt most komolyan kérdezed? Hát nézd. Az a 2 kiló nagyon nem a jó fizetések kategóriája, ebben az országban ilyen árak mellett 300-nak kellene lennie a minimálbérnek. Egyrészt. Másrészt szerintem egy buszsofőr élet nem éppen egy habos torta. Én úgy tudom, hogy nem ritkák a 10-12 órás műszakok, ráadásul azt hiszem 3 műszakoznak, ünnepnapok nincsenek, lestrapált, balesetveszélyes járművekkel kell gurulniuk egész nap szabott útvonalon, hidegben-melegben, eközben frusztrált autósokkal és frusztrált utasokkal is foglalkoznia kell. Ráadásként agyon ellenőrzik őket, basztatják, hogy ha késik, esetleg talán még büntetik is érte, egy WC-re nem tud elmenni nyugodtan, stb.

És az adu ász: Emberünk kimegy Bécsbe és háromszor ennyit kap, ráadásnak modernebb, de mindenképpen jobb állapotú buszokat kell vezetnie, és vélhetően a közhangulat is jobb, mint errefelé. És nem hajtják ki a belét ennyire szélsőséges módon.

Nem vagyok BKV-s, csak azt foglaltam össze, amit eddig ebben a témában itt-ott összeolvastam. A kétszázezres fizetés pedig szánalom. Bárkinek, bármilyen teljes munkaidős munkáért.

[ Szerkesztve ]


rushty
(senior tag)

szívás a napi 12oras elfoglaltság,200ert is, és nem is lesz jobb a beosztás, ha nem nő a létszám.
Nem sok aktív korú családos buszvezető lehet. Vagy jól van az úgy az asszonynak, ha a pasi mindig el van menve és hazaérve használ hatatlan.


feka007
(nagyúr)
Blog

Ti tudtátok, hogy a metrólejárónál álldogáló szerencsétleneknek nem feladtuk a jegyek ellenőrzése, tehát gyakorlatilag feleslegesen mutogatja fel nekik mindenki a jegyét, mert lesz.rják? Pedig ha nem csak bámulnának ott, hanem szólnak, ha egy nappal előbb lejárt bérlettel akarok lemenni a metróba, akkor megspórolnak nekem 8 ezret, meg az ellenőrnek is azt az örömöt, hogy ezt kajánul elmondja nekem, mikor kedvesen megkérdeztem, hogy minek állnak akkor ezek ott a bejáratnál.. Na mindegy, talán még ebben az évtizedben sikerül bevezetni végre a beléptetőkapukat kb. utolsóként a világon, aztán akkor ezeknek a kis csimbókoknak sem lesz minek örülnie ott lent a fejükkel


#42098752
(tag)

Igy van: ha nem fizet az igenybe vett szolgaltatasert, azzal meglopja a szolgaltatot.
Mindig azok nyavajognak, akikkel baj van, kifogas, magyarazat millio van.

Az ilyenek gondolkodjanak el a helyzet forditott eseten: kiadjak az ingatlanjukat berbe, de a berlo nem fizet...

üzenetek