BKV topik - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


#96349952
(senior tag)
Blog

Ezt most komolyan kérdezed? Hát nézd. Az a 2 kiló nagyon nem a jó fizetések kategóriája, ebben az országban ilyen árak mellett 300-nak kellene lennie a minimálbérnek. Egyrészt. Másrészt szerintem egy buszsofőr élet nem éppen egy habos torta. Én úgy tudom, hogy nem ritkák a 10-12 órás műszakok, ráadásul azt hiszem 3 műszakoznak, ünnepnapok nincsenek, lestrapált, balesetveszélyes járművekkel kell gurulniuk egész nap szabott útvonalon, hidegben-melegben, eközben frusztrált autósokkal és frusztrált utasokkal is foglalkoznia kell. Ráadásként agyon ellenőrzik őket, basztatják, hogy ha késik, esetleg talán még büntetik is érte, egy WC-re nem tud elmenni nyugodtan, stb.

És az adu ász: Emberünk kimegy Bécsbe és háromszor ennyit kap, ráadásnak modernebb, de mindenképpen jobb állapotú buszokat kell vezetnie, és vélhetően a közhangulat is jobb, mint errefelé. És nem hajtják ki a belét ennyire szélsőséges módon.

Nem vagyok BKV-s, csak azt foglaltam össze, amit eddig ebben a témában itt-ott összeolvastam. A kétszázezres fizetés pedig szánalom. Bárkinek, bármilyen teljes munkaidős munkáért.

[ Szerkesztve ]

üzenetek