BKV topik - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


#86564352
(veterán)

Elkaszálta a villamoson belüli mobiljegykezelést a BKK

Magyar vállalatok miért mindig maguk akarják feltalálni a spanyol viaszt? Évekig tesztelnek mindent, ahelyett átvennének működő megoldásokat külföldről. Széchenyi elment nyugati országokba ötletekért, most meg egy jegyrendszert nem képesek lemásolni évtizedek óta.

Egyébként eddig se használtam az app QR kód megoldást. A papír 10-es gyűjtővel 300 Ft egy jegy, belül érvényesítem. Az app regisztrációs és kívül esőben szkennelős vacakolással 350 Ft. Fordítva ülnek a lovon, az elektronikusnak egyszerűbbnek és olcsóbbnak kellene lenni. Bankkártyával, telefonnal, órával.

Jobb helyeken már régen is időalapú jegyek voltak, nem a vonaljegy bohóckodás, most ők már azon vannak hogyan legyen ingyenes/kedvező árú a tömegközlekedés. Nem a még fizető halmazt kell jobban lehúzni, hanem a fizetők halmazát növelni, olcsóbb jegyet többen vennék. A büntetés meg legyen rendes, ami most van alig van visszatartó ereje:

"A 25 000 forintos pótdíj mértéke 12 000 forintra mérséklődik, ha a pótdíjazás során a helyszínen kifizeted." Hát így a még nem vagányoknak is megéri bliccelni, alig drágább a büntetés mint a bérlet! Ha 120 ezer lenne a büntetés, kevesebben vállalnák a kockázatot. Ezt is az 1-2 megállót bliccelő fizeti, meg akinek tegnap járt le a bérlete és nem azok a törzsutasok akikhez az ellenőr oda se mer menni. Ha bemutatod a tegnap lejárt bérleted, vagy mutatod tele a zsebed érvényesített gyűjtőjegyekkel csak most éppen rohantál és nem láttad elfogyott, akkor csak minimális pótdíj, mert látszik nem profi bliccelő vagy.

Először a vonaljegy hülyeséget kellene eltörölni. Ha felszállok pl. 2-es villamosra, majd Jászain 6-osra majd 17-esre, az ne 3 jegy legyen, mert így elgondolkozom a bliccelésen, hanem az első "lyukasztástól" 1 óráig érvényes legyen az az egy jegy, vagy metróról villamosra is, mint jobb helyeken...

üzenetek