Canon EOS DSLR topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Dtomi
(őstag)

Mostanában elég sok kiegészítőt keresek, és találtam érdekesebbnél érdekesebb dolgokat, EOS rendszerhez. Viszont Magyaro.-n hírét hamvát nem találom se árucikként de még csak fórumokba sem.


Dtomi
(őstag)

Egyébként minden olyan dolgot várnék a topikba ami nem kifejezetten egy géptípus sajátossága hanem az összes EOS rendszerű gépre vonatkozik. Már se füle se farka nincs a canon topikoknak megtalálni valamit napok kérdése.


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

elméletileg ugye jövő héten 40D

[link]


adik
(őstag)

Mostanában elég sok kiegészítőt keresek

Akarsz beszélni róla?
Mik azok?


Dtomi
(őstag)

[link] sajnos nincs grippel 30D-re. [link]
E80N3 utángyártott távkioldót de az sincs olyan amit szeretnék de már építés alatt ven a dolog.

[Szerkesztve]


Dtomi
(őstag)

Nem hiszem, hogy ekkora változások lennének. Amiket itt leírnak azok közül a 10mpixel-t tartom valószínűnek. a 6.5 fps expót már kevésbé. a 3''-os LCD-pedig már nem fér rá erre a vázra. Ha csak keresőtől a gép aljáig nem ér majd törlő és bekapcsóló gomb pedig áthelyeződik.

Minden esetre ha ezek mind belekerülnek a 40D-be hát hümmögni fogok. De valószínű, hogy 1 év múlva is elég magas lesz az ára ahhoz hogymegérje a 30D-t cserélnem.


Dtomi
(őstag)

Ja és lefelejtettem a legnagyobb tendert ami most folyamatban van. Egy olyan készség amit a markolat aljába csavarva lehetőségem lesz portré állásba is handstrappet fűzni a gépre. Sehol nem találtam ilyet. ráadásul bőrőzve/párnázva, lesz tehát kényelmesebb lesz mint most a canon kockakezű mérnöki csodája.


<Zanavabets>
(csendes tag)

Jó ötlet ez a topik, össze kellene fogni a canon-usereket kb a nikon dslr topik mintájára.

Szerintem a 40D csak akkor lenne ütős váz ha aps-h érzékelőt kapna. Minden más upgrade csak vakítás, az emberek húzzák majd a szájukat. De legalább a 30D ára ezer dolcsira csökken. :D


werttzui
(őstag)

Lehet,hogy a 40d nem a 30d leváltására készül hanem a nikon d40 et akarják kiütni.De majd meglátjuk :)


werttzui
(őstag)

Mondjuk a 30d kimenne a forgalomból ezt meg 150k ért árulnák megdöntenék vele az eladási világrekordot de gondolom csak álmodozom már megint :DDD


Dtomi
(őstag)

Képtelensééééég!!!!! 360-380ezerért lesz a polcokon ha ez mind benne lesz. Ha csak a 10megapixel amire én tippelek esetleg portisztítás akkor olyan 300-330. Viszont ha 12bit heleyett 14et kap. 10mpixeles érzékelővel digit III-as procival 3''-os érzékelővál, hát igencsak nem középkategóriás váz mint a 20-30D D80 hanem a D200 fölé készül ugrani. Azt hogy 40D-vel D40-et akarnák kiütni nem értem a kettőnek mi köze van egymáshoz


werttzui
(őstag)

Ha igaz a hír és tényleg 14bit es lesz akkor ettől a masinától beindul a fantáziám és lassan gyűjthetek rá :)


werttzui
(őstag)

Megnyerni az alsókategóriás piacot aztán gyártanának egy komolyabbat a 30d és 5 d közé.És a 30d-t és 5 d-t kivonnák.

[Szerkesztve]


Dtomi
(őstag)

Elvágnák a saját torkukat. Az 5D fullframe, soha nem fogják kivonni esetleg 6D-t csinálnak. Ha a 30D megszűnik és a 40D tényleg azt fogja tudni ami 1 hét múlva kiderül úgyis, már csak az árcédula lesz a kérdés, sokkal komolyabb gép lesz mint a 30D. Alsó kategóriában még mindíg a 3000D-re lenne szükség.


werttzui
(őstag)

De azért reménykedem egy baráti árban :U


adik
(őstag)

Nem értek piaci elemzésekhez, de ha ez igaz lenne, akkor igen ütős lenne a Canon összes dslr gépe. Egy 3000d meg nagggyon-nagggyon kéne már vagy fél éve. A kispolszkis Nikon meg Oly hülyére nyereti a gyártóikat, pedig olyan hátrányaik vannak, mint 2x szorzó, illetve a Nikonnak az autófókusz-kálváriája. Báár, a 350d jobb helyeken alig 10K-val kerül többe a d40-nél. Mindegy, meglátjuk, kíváncsi vagyok, vagymi.


Terapeuta
(őstag)

Szerintetek méretben mekkora lesz? Kisebb egyenlő, vagy inkább nagyobb ?
A leírás alapján elég jó gép, 1300 dolcsi, az olyan 350 alatt kijöhet nem?


csiga997
(őstag)

Ez volt már? [link] [link]


werttzui
(őstag)

Na megint többet vártam az iso érték nem lesz 6400 mint a ds III-ba ill nem lesz SD-SDHC kártyafoglalat de ezek csak apróságok ill portré markolattal elég faszul néz ki pici design-t bele vihettek volna és ez az irás se tiszta 1299 dollár és ugyan annyi euró na ez kicsit ködös :) De ma csak kötözködhetnékem van :DDD


werttzui
(őstag)

Na,hogy jót is mondjak a többi része és tudása nagyon tetszik de kár,hogy a magyar menüt kihagyták belőle már megint :( Na csak most jön majd sokaknál a dilemma canon vagy nikon :DDD


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Mikor megláttam a topic címét azt hittem, hogy tényleg az EOS rendszerről lesz szó :)
Végigolvasva viszont látom, hogy tényleg egy olyan nagyn Nikon DSLR topic szerü dolgot szeretnétek, de szerintem annyit megérdemelne a dolog, hogy a Canon név benne legyen a topicban, úgyhogy mindjárt átírom kicsit a címet olyanra ami jobban fedi a témát.

#8 <Zanavabets>
De legalább a 30D ára ezer dolcsira csökken.

A 30D ára már egy ideje 1000 dollár alatt van: [link]


D4rkm4n
(őstag)
Blog

Érdekesnek tartom hogy a 40D-t belépőszintű professzionális gépnek szánák mikor a Canon pályafutása során direkt erre a célra fejlesztette ki a 300D-t, a 350D-t és a 400D-t is.

Tehát szerintem nem egy entry-level gépre kell számítanunk hanem egy felsőbb kategóriás gépre, mint amilyenek a kétszámjegyűek voltak eddig.


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

Az milyen, hogy ''belépőszintű professzionális''? :F
Az meg egy teljesen új megközelítése a dolgoknak, hogy a 300D, 350D és 400D akármilyen professzionális gépnek lett szánva.... :U :D

Mod: Pompi: akkor akár egy ''Nagy'' jelzőt is tehetnél a név elé, hogy legyen összhangban a Nikonnal :)

[Szerkesztve]


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Gyorsan átfutottam a DPreview-s 40D preview-t. Nekem tetszik. Végre van live view. A 30d 2.5 inches kijelzője is szép, de sikerült még rátenni egy lapáttal. 14 bit. 6.5 fps. EOS 1D jellegü menü. Jó lett.

Van egy eladó 10D-m :) mondjuk ez nem a 40D hatása, 30D-re szerettem volna váltani, de így már valószínüleg 40D lesz belőle.


D4rkm4n
(őstag)
Blog

Belépőszintű DSLR gépek. Szerintem - mivel cserélhető objektívesek, sok manuális beállítással - nyugodtan lehet a professzionális gépek közé sorolni a háromjegyű Canon D gépeket.


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

Amite te körbeírsz, azt úgy hívják, hogy SLR-ek, avagy (cserélhető objektíves) tükörreflexes gépek, semmi több. A professzionális gép (jóindulattal is) az 5D-nél kezdődik, tökfüggetlenül attól, hogy mit gondolsz az elnevezésről. (Ugyanis attól professzionális a professzionális, hogy professzionális felhasználásra tervezték... ;) )


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

A press release-ben egyértelmüen benne van, hogy hova pozícionálják a gépet:

''for advanced amateurs and semi-professionals''

Tehát szó sincs belépőszintről.


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

És az új kit obiról még nem is esett szó.

18-55 high-quality, image stabilizátor - nekem ez is tetszik. :D


D4rkm4n
(őstag)
Blog

[link]
''advanced amateur photographers and entry-level professionals''

Csak ebből gondoltam. De nem áll szándékomban erről vitázni.

Erre az új kitobira én is kiváncsi lennék. Főleg ha az 55-200mm-es verziót is kidobják kicsit ''restaurált'' állapotban. :) ;)


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Kidobják:

EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS – a versatile telephoto zoom offering the longest focal range in the EF-S range to date as well as a 4-stop Image Stabilizer

El kellene olvasni a hivatalos bejelentést és akkor erre is meg a pozicionálásra is meg lenne a válasz és nem ilyen himihumi fórumbejegyzések alapján kellene vitázni :)

[link]


D4rkm4n
(őstag)
Blog

THX és én kérek elnézést! :R

:)


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Még egy gondolat, bár én sem akarok ezen tovább rugózni.
Szerintem alapvetően ott van a hiba, hogy te ezt írod:

''Érdekesnek tartom hogy a 40D-t belépőszintű professzionális gépnek szánák''

A fórumba amit linkeltél pedig ez van:

''for advanced amateur photographers and entry-level professionals''

Szerintem a két dolog nem ugyanaz. Szerintm ez azt jelenti, hogy advanced amatőröknek, vagy kezdő profiknak (értsd aki ezzel keresi a kenyerét) szánják a gépet és nem azt, hogy maga a gép lenne belépő szintü.


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

hát nekem nagyon gyanus, hogy optikailag olyan mint a régi. azaz isten ovjon tőle.


<Zanavabets>
(csendes tag)

pixinfon fent van a hivatalos bejelentés: [link]

egy másik belépőszintű gép: [link]


:DD


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Nem akarok belemenni semmilyen optikával kapcsolatos vitába itt, hisz annak is megvan a maga topicja, de amennyibe egy kitobi kerül annyit ér is. Lehet hülyének meg lámának meg mittoménminek nézni, de én használom is. Ha lenne ilyan átfogással IS obi (mint ahogy lesz is) nekem tetszeni fog, én sokkakkal ellentétben akik folyton azt harsogják, hogy IS csak tele obiba kell nagyon jól kihasználom a 28-135 IS képességét a 28-as oldalon. Szemeztem már a 17-85-tel is (28-135 helyett), de arról nem olvastam túl jókat, viszont ahhoz meg drága. Tehát ha a 18-55 IS normális áron lesz akkor nekem tetszeni fog szerintem.


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

Vannak azért normális kitobik is. A Pentax 18-55-öse pl azért jelentősen jobb a Canonénál, szóval kevés pénzből is lehet jót csinálni, ha nagyon akarják.
Egyébként meg egyértelmű, hogy nem csak telébe kell IS, kevés fényben nagyon jól jön az nagylátószögben is, sőt. (Mondjuk pl egy 17-55 F/2,8 IS USM nem épp rossz obi :D )


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Igen, csak a stabilizátor olcsóbb megoldás, mint a nagyfényerejü lencse. Persze hátránya, hogy csak álló célokra lehet használni (legalábbis nagylátóban).

Az meg nem vígasztal, hogy a Pentax kitobija jobb, mert mint ahogy a topic címe is mutatja amibe irogatunk Canon rendszerem van :DDD


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

''Egyébként meg egyértelmű, hogy nem csak telébe kell IS, kevés fényben nagyon jól jön az nagylátószögben is, sőt. ''

Számomra is egyértelmü, mégis az objektíves topickban párszor vívtam ezzel kapcsolatban többekkel szélmalom szerü harcot... de már feladtam.


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

A Canon 17-55-e nem csak F/2,8-os hanem IS-es is, ami tudtommal abszolúte unikom ebben a látószög tartományban, azért írtam.

A Pentaxot meg a ''amennyibe kerül annyit ér''-re mondtam. Bár valószínű, hogy ez a Canonnál pont így van, tényleg annyit ér amennyibe kerül, csak a Pentaxnál ér többet az áránál :D

MOD: Azért fura, hogy szélmalom harcot kellett vívnod a nagylátószögű obik IS létjogosultságáról... szerintem mindenki fotózott már kevés fényben állvány nélkül mozdulatlan - kvázi mozdulatlan témát, ahol szívott rendesen, hogy hogy oldja meg, ami azt illeti szinte mindennapos eset...
A Canonnál itt van az olcsó IS-es nagylátó, a drága, jó fényerejú IS-es nagylátó, Pentaxnál ott van CCD eltoláson alapuló stabi, ami főleg nagylátónál hatásos, a Nikonosok meg egyelőre pisloghatnak, vagy Sigma 20mm F/1,8...[Szerkesztve]


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

OK, értem. Én pedig az IS vagy nagyfényerő dologra írtam. A 17-55 IS 2.8 tényleg nem mindennapi darab mert mindkettővel fel van vértezve. Megnéztem az árát és bevallom többre számítottam. Igaz, hogy minden viszonyagos, de az 1000 dolláros ár szerintem nem rossz egy ilyen obiért (ez persze nem jelenti azt, hogy rohanok venni egyet).

MOD vagyis inkább Re:MOD:

Ha akarod rákeresek és linkelek, de amikor nyomon követtem az obis topicot és felvetődött a 28-135 IS USM akkor szinte mindig téma volt, hogy minek ilyen átfogásba IS.


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

Kössz, így futólag megoldottam a keresést, különösen több hozzáfűznivalóm nem lett, tény, hogy nekem jól jönne az IS nagylátón, aki meg úgy érzi, hogy nem, annak nem kötelező, ennyi :)


adik
(őstag)

40D-t a népemnek! Khirály!! Akarom-akarom. Ti mennyire saccoljátok?


D4rkm4n
(őstag)
Blog

Persze attól is függ hogy ki mire használja és milyen körülmények között.
Sokan mondták, hogy a jelenlegi 18-55-ös kitobi nem rendelkezik túl jó rajzolattal, de én pl. portrézáshoz biztos hogy mindig ezt fogom használni. Arra nagyon jó. :U


orbano
(félisten)

portrézáshoz???


orbano
(félisten)

1200euró a listaára

(az ISes kitobi 50-70k korul lesz nálunk szerintem kezdetben)


orbano
(félisten)

a 17-55-tel egy baj van szerintem: ennyi pénzért lehetne L-es minőségű kasztnija (még ha nem is nevezik Les obinak). engem frusztrálna, hogy mi van, ha véletlenül leejtem...


adik
(őstag)

Igen, ilyesmitől tartok én is: usában 1300 dolcsi, európában már 1200 euró, nálunk meg még egy kicsivel több lesz, az tuti :( Mondjuk nem fenyeget a veszély, hogy holnap menjek venni egy ilyet (sajnos)


orbano
(félisten)

szerintem karácsonyra lentebb lesz az ára. talán 1000 dodó környékén. mondjuk engem sem érint, elköteleztem magam a 400d mellett. bár a liveview egy kicsit bizgerál... mindegy majd a 450d :)


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

Mi történt, ami miatt letettél a 30D-ről és inkább a 400D mellett kötelezted el magad?


D4rkm4n
(őstag)
Blog

Pontosan. Szerintem erre a célra jól megfelel.

üzenetek