Memóriakártya topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


mobilemaster
(csendes tag)
Blog

Sziasztok!
Megérkeztek az SD olvasók, végül vettem párat az ajánlott típusból. Sebességre nekem kiváló, és összességében majdnem tökéletes lenne. Még a DVB-T set top box is viszi szépen a 2.0 portban, az eddigi rövid próba alapján.
Két gond van vele:
Az egyik, hogy folyamatosan ég rajta a led, nem villog íráskor/olvasáskor. (A tietek jelzi villogással az átvitelt? Az is lehet, hogy nem a chip vezérli a ledet, és direktben a feszültségre van kötve? Valószínűleg egynek meg kell nézzem majd a belsejét.)
A másik pedig, hogy brutálisan erős rajta a kék led, annyira hogy muszáj lesz leragasztani, vagy szétszedni és ellenállást betenni, ha hozzáférhető.

Arra is gondoltam, hogy régebben pendrive-oknak lehetett a firmware-ben módosítani a led működését (pl. kikapcsolva/ kikapcsolva+villog/ bekapcsolva+villog), nem tudom hogy eseleg ebbe is bele lehetne nyúlni? Még nem találtam meg, hogy pontosan milyen chip van benne, de talán meg lehetne piszkálni az fw-t és rábírni hogy villogjon ha ír/olvas.



A sebessége tényleg kiváló, azzal elégedett vagyok. Egy SanDisk Ultra-val tudtam most tesztelni, sajnos írásra a kártya nem tud többet, de az olvasási sebesség teljesen korrekt.

Végül usb info:
VID_05E3&PID_0747
[USBDeview] [ChipGenius]

Előre is köszi, ha valakinek van ötlete a LED-re, de ha nincs akkor még jobban utána nézek, és később jelentkezem ha sikerül valamire jutni vele. Ezen kívül király olvasó, köszi hogy ajánlottátok!

üzenetek