Memóriakártya topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


mobilemaster
(csendes tag)
Blog

Sziasztok!
Ma mínusz egy Sandisk Ultra 16gb micro sd. Kb 8 hónapot bírt telefonban, Telegram cache ment rá (átlagban 3-8gb a mappa, 2000-6000 főleg apró fájl) és letöltések vegyesen, kis fájloktól kezdve több gb videókig bármi.
A szerencsém az, hogy read-only módra váltott, a pár darab fontos fájlom lemásolható volt róla, amiről utoljára kb 2 hónapja készült mentés.
Tudom hogy elég intenzíven volt használva, de a teljesítményével csak részben voltam elégedett (szekvenciális írás 11MB/s, szekvenciális olvasás max 70MB/s, két vagy több egyidejű hozzáférés = borzalmasan lassú). Legalább az olvasási teljesítménye jó volt nagy fájlok esetén, a kicsikkel küzdött, Telegramon egy egy kép betöltéséhez volt hogy 20 másodpercekre volt szükség... Az élettartama azért lehetett volna hosszabb...
Csak érdekességként írtam be, és megint elismétlem, ami fontos mentsétek sűrűn, megszívtam volna ha nem read-only módba vált hanem teljesen elszáll. Kingston 8 gigással jártam már így, ott 1-2 havi képem veszett el. Telefonnal is jártam már így, egyszer csak nem tudott boot-olni, teljesen újra kellett tenni, adatokat persze nem tudtam megmenteni, ott is 1-2 hónap volt kuka... Raspberry Pi-kben is ilyen kártyáim vannak, remélem azok még bírják egy ideig. Mentsetek mindent ami fontos :)
[kép] [kép]

üzenetek