Yettel topik - Üzlet és Szolgáltatások fórum

üzenetek

hozzászólások


szkaroly
(senior tag)

Nem, én váltom át. 4G-n feleakkora a sebesség (7/1 mbit) és gyenge a térerő. Semmi értelme hogy folyamatosan váltogasson össze-vissza, otthon a 3G stabilabb és gyorsabb. Reggel amikor megyek dolgozni visszanyomom 4G-re mert bent a városban az a sokkal jobb.


donjohnson
(addikt)
Blog

értem, akkor így világos. :)


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

azt tudod hogy 4g esetén konkrétan hova csatlakozik fel?


szkaroly
(senior tag)

6462-esre. De az csak a toronytól É, ÉNY irányban jó igazán. Néha felmegy a 3710-es gerlaira is. De az is gyenge errefelé.


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Szolgáltató felé volt jelezve a probléma?
Mert ha a cellmapper igazat " ír " akkor ott van egy olyan " torony " ami több sávot is tud?

Vagy nagyon messze laksz onnan?


szkaroly
(senior tag)

Igen, ez a torony a 6462-es. B1, B8, B28 van. Toronytól kb. 200-300 méterre keletre lakom. De mint ahogy írtam feljebb, a toronytól Ny, ÉNY-ra jó igazán. Yettel évente megkérdezi mennyire vagyok elégedett a hálózattal, én meg mindig adom a 3-ast.


tamikomac
(senior tag)

Megvan a pontos oka miért érdeklődtem ez iránt. ;)
1000 Ft/hó és napi 490Ft/100GB ha hasznalva van. Egyébként napi 100Mb díjmentesség van benne :D , csak utána kapcsol át a 100GB-ra.
A nagy cumi még, hogy a napi 490Ft / 100GB kizárólag éjfélig tart (utána megint 490Ft / 100 GB), és nem az indulástól számítva 24 óra.
--------------------

#108729
Viktor0610: Nagyon köszönöm.

[ Szerkesztve ]


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

értem, tehát lényegében olyan mint ha mondjuk csak kb 180° ban látna a " torony "
te meg pont azon a részén vagy ami nem ebbe esik.
Egy visszajelzés lehet semmit nem ér, többi Szolgáltató esetén mi a helyzet?


szkaroly
(senior tag)

Telekom ugyanez. Vodát nem tudom. Mivel itt nincs semmilyen vonalas net csak a mobilnet, ezért a Yetteles korlátlant nem akarom lemondani. 30 mbit és jó térerejű 4G amit szeretnék.


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Telekom honnan adja?
3710-ről?
Ha jól látom az telekom b20, amit ugye a Yeti is használ.

[ Szerkesztve ]


szkaroly
(senior tag)

Időközben a 6462-es valahogy eltünt, csak a 3710-esről van B20.


Krisz26
(tag)

Nekem most b7-et ír, de olyan mintha változna, b3 is volt. Amúgy az Aginet appból is lehet ezt állítani? Vagy csak hálókábeles összekötéssel érhető el ez a beállítás?


donjohnson
(addikt)
Blog

nem attól lesz elérhetetlen a routered, hogy váltogatja az lte frekvenciákat. másrészt minden ilyen eszközt ajánlott időközönként újraindítani mert belassulnak.


Krisz26
(tag)

Ok, persze csak az a gond, hogy ha elérhetetlen, akkor úgy tűnik nem is működik rajta az újraindítás. Tegnap 9:45-kor megállt, és ma 14 órakor már nem indult újra, pedig be volt állítva, hogy minden szerdán 14 órakor induljon újra. Most beállítottam, hogy minden nap 23:55-kor induljon újra. Ez akkor így megoldja a problémát?


donjohnson
(addikt)
Blog

igen, remélhetőleg.
a https://whatismyipaddress.com/ nézd meg ma és holnap ilyenkor, hogy változott-e az ip címed. ha más lesz az ip címed mint ma, akkor rendben újraindult.


Krisz26
(tag)

Ok, rendben, köszi!


Dave1984
(őstag)

Elindult nálam is az 5G SA.
Otthonet Zte routerrel.
Annyit vettem észre minimálisan lassabb a letöltés és sokkal lassabb a feltöltési sebesség, Ping maradt 30ms körül.Inkább visszaraktam NSA ra.
Mi előnyét láthatom ennek? Ha van egyáltalán?

[ Szerkesztve ]


csernak75
(senior tag)

Én úgy tudom hogy elvileg így lehet 10-15ms a ping, és később lehet 100+40MHz mivel 140 van nekik N78 on. Szóval később lehet gyorsabb is talán?!


donjohnson
(addikt)
Blog

nálam például alig marad meg 5g-n a router és a telefon (itt még NSA van). ha ragaszkodsz az 5g-hez, akkor ezzel az SA módszerrel lehet kényszeríteni az 5g-t.

példa, ahol jól jön:
olyan videóknál, ahol időnként csak kis darabokat tölt le a videóból és nem folyamatos a letöltés, ott mindig visszaesik 4g-re és akár meg is állhat a videó, ha lassú az alapfrekvencia. SA esetén pedig nem kell megvárni a 4g CA vagy NSA 5g felépülést, hanem mindig rajta vagy a nagy sávszélességű 5g-n.

[ Szerkesztve ]


tamikomac
(senior tag)

Létezik még a tulajdonjog tisztázás feltöltős kártya esetében?

Számlásból kártyásra menne több SIM és onnan lenne a tulajdonjog tisztázás. Számlásról kártyásra szükséges egy kezdeti 3000 Ft-os feltöltés. Utána (ha még létezik), tulajdonjog tisztázáskor is szükséges még egyszer egy 3000 Ft-os feltöltés?

üzenetek