Yettel topik - Üzlet és Szolgáltatások fórum

üzenetek

hozzászólások


Dave1984
(őstag)

Köszi,ez logikusan hangzik. Nálam elég jó az 5G 91-85RSRP SNR 15-20 között változik.
@ csernak75 : Akkor várom azt a plusz 40Mhz et :)

[ Szerkesztve ]


donjohnson
(addikt)
Blog

The maximum bandwidth of an individual 5G carrier is 100 MHz.
(valahol a lap közepén van ez a mondat benne.)
140 MHz-hez már 5g CA kell majd.


gps76
(őstag)

Nálam is ez a helyzet Debrecen mellett, a Vekeri tó előtt/után még Edge se nagyon van, foltokban összevissza van 4G is. Most a CPE 3 Pro otthonnetes routerben lefixáltam a B28-ra, így varázslatos 8/5-öt tud, de éjszaka vagy lekapcsolják, vagy torrentezik valaki, mert gyalázatos, ennél is gyengébb lesz. A B20 még rosszabb, más meg nincs. Hosszúpályiból jön a jel, mert a többi használhatatlan, fejleszthetnének errefelé is, 2024-ben 4G lefedettségnek illene lenni minden lakott területen.

[ Szerkesztve ]


y2K_o
(csendes tag)

Nekem valamiért nagyon instabil lett a router miután rácsatlakoztam az aginet appból. Elég régi fw van a router-en, szerintem épphogy kilépett a béta verzióból. Hogyha nem létfontosságú, érdemes lehet csinálni egy gyári visszaállítást és onnantól mellőzni az appot. A frekvenciák fixálásáról írtam neked privát üzenetben, elég hosszúra sikerült a tutorial, nem akartam ide szemetelni. :)


y2K_o
(csendes tag)

Irányított antennát esetleg próbáltad? A tplink router-en vannak sma csatik. Nemrég kipróbáltam néhány antennát, 2 bizonyult közülük használhatónak. A kicsit drágábbik megoldással 5km-ről sikerült 5G-t szednem az irodába, 400-500 körül tölt stabilan. Ezt a debreceni antennás üzletből is be lehet szerezni. A zte-vel sajnos nem lennél előrébb, mivel ott a ts9-es csatikon csak az 5G-s frekvenciákat veszi, az NSA miatt viszont a 4G-nek is stabilnak kéne lennie, a beépített antennái viszont ebben az esetben elvéreznek.


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Igen, tudsz tul.jogot intézni, és nem szükséges a folyamat során feltölteni.


lasz10
(junior tag)

Ha van róla link, betehetnéd azért, hogy más is ki tudja próbálni. de jöhet nekem is pm-ben.


tamikomac
(senior tag)

Nagyon köszönöm!


Oldman2
(veterán)
Blog

Pár hete/hónapja jelentek meg a Yettel készülékek között a „felújított mobilok”.

Van-e itt olyan, aki ezek közül vásárolt?

A tényleges gyakorlatban mit jelent az "akkumulátor kapacitása legalább 85% teljesítményt nyújt" kitétel?


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Ahogy nézem itt is megjelent az 5G SA, Hódmezővásárhely.
Ez a 4G-re is lehet amúgy hatással?
Mintha kicsit javult volna a dolog, bár eddig sem panaszkodtam.
De most megvan a 120-140mbit nappal is.
3CA-val.
Én továbbra is 5G NSA-n vagyok max.


gps76
(őstag)

Ami nekem van Huawei router, csak 4G-t tud, ezt adták otthonnettel. Most is van egy Yagi antenna a toronyra irányítva, volt B28 erősítő bekötve, de azzal csak ideig-óráig jó, utána lefagy a mobil rész. Vagy összegerjed valami, vagy nemtudom pedig az ajánlott 7 m-nél nagyobb táv megvan a kinti és a benti antenna közt, téglafal is van, lemeztető is, de csak erre tudok gondolni. Most nézem átmászott B20-ra a router most 15-17 Mb/s -ot tud, de este gondolom sokan lógnak rajta. Próbáltam B28-on lefixálni a bandot, de azzal lassabb jóval. Most úgy megy, hogy az erősítő ki van kötve, csak a lejövő koax-ra, van rátéve a beltéri antenna, és mellette a router. Azért nem kötöm be direktbe a routerbe, mert így a telefonnak is lök egy kicsit a 4G vételi jelén.

[ Szerkesztve ]


SztiviVander
(őstag)

Jól értem hogy osszekotottel egy kulso meg egy valamilyen botantennat kabellel es attol varod a javulast? Meg lecci mtasd mar meg azt a b28 erositot meg hogy milyen yagi antennad van, tok kivancsi vagyok most mar a teljes kollekciora.
dchard -ot is biztos lenyugozne ;)

[ Szerkesztve ]


Cravaly
(tag)

Nálam is megy már az 5G SA, őszintén megmondom, hogy csalódott vagyok.

5G NSA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 60-80 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 ms

5G SA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 25-30 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 ms

El tudnám fogadni, hogy a feltöltés lassabb, mert nincsenek használva azok a 4G sávok, de a késleltetés sem lett alacsonyabb semmivel sem. A térerő megfelelő az esetemben, kb. 250 m-re vagyok a toronytól takarás nélkül.

Ezekkel az eredményekkel, inkább maradok 5G NSA-n, mivel így is állandóan fent van az 5G-n a router (ZTE), nem dobál le meg semmi ilyesmi.

Szerintetek miért ilyenek az eredmények?


gps76
(őstag)

Igen, ki van hagyva most az erősítő. Ha leveszem az antennát alig van net. Ez egy bermuda háromszög, ráadásul pont 3 torony közepénél vagyok, arra tippelek ilyenkor másik toronyhoz csatlakozik.


donjohnson
(addikt)
Blog

ha már lejárt a hűséged (gondolom 2 év), akkor mondd le és kösd meg újra. most már 5g-s routert adnak az otthonnethez. az 5g-s routerek vevő érzékenyége jobb, ezért valószínűleg jobb sebességet érnél el egy zte mc801a-val.


y2K_o
(csendes tag)

Nem biztos, hogy teljesen értem milyen módon van bekötve az antenna, de ami eddig lejött abban sok hibát látok. Először is ezek a kis vacak antennák mint ami a képen lóg a vezetékről, nem jók semmire. Irányított antenna kell, lehetőleg kültéren elhelyezve, a legközelebbi feléd néző torony irányába. Lemeztető alá nem szabad ilyesmit tenni. A router felületén kapcsold ki a beépített antennákat, mert ha valahogy összehozza CA-ban a kültéri antennáról kapott jelet azzal, amit a kis antennákon lát egy másik toronyból, durván visszaveszi a sebességet.


rin33
(senior tag)

Valamit állítottak, nálam eddig csak a padláson csatlakozott 5G-re a telefon több perc várakozás után, most meg kültéren is ahol eddig sose csatlakozott (utcán pl), szinte azonnal. Ugyanúgy -115 dBm de elég jó sebessége van.


gps76
(őstag)

Köszi az infót, próbálkozok.


csernak75
(senior tag)

Nem biztos hogy megéri újra kötni, nekem emelés után is csak 5100 Ft lett a díjj 4490 ről.
Ha most kérnék újat 2 éves bérléssel 6750 lenne. Aztán nem olyan rossz ez a B818, amíg nincs 5G addig biztos nem cserélek.


martonl
(senior tag)

Van az még. Pár helyen valóban lekapcsolták már úgy tudom.

üzenetek