Nem indul és mi a baja a gépemnek topik - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


Maxtreme
(addikt)

Jó reggelt, kéne nekem kis support mert én már kifogytam az ötletekből :)

Megpróbálom röviden leírni:
Pár napja csinált 2 random rebootot a gépem nyilván már ez sem volt természetes, de ( magamat nyugtatva) betudtam annak hogy sok embernek voltak hasonló gondjai az uj win11-es frissítéssel.
Aztán másnap a harmadik rebootnál már nem indult újra a gép, sőt a külön funfact hogy a bekapcsoló gomb lenyomásával (hosszúval sem) ki sem lehetett kapcsolni. Kép nem volt, viszont a ventik és a lapon/vga-n levő ledek működtek.
Kértem kölcsön egy vga-t és egy minőségibb (thermal t 700w) tápot. Ezeket beraktam, a gép elindult, ellenben ha windows-on keresztül ki akartad kapcsolni a pc-t, nem állt le, csak a monitort lőtte le, de ugyanúgy működött minden a gépben tovább.

Mivel nem állok túl jól itthon backup cucokkal, elvittem szervizes ismerősömhöz, tesztelgetés céljából. A vicces az volt hogy ott a gép a saját alkatrészeimmel simán elindult és ment...... Csinált 1 bios frissítést és egy memtestet, hátha. (bár a hibajelenség nem ezekre utal, de informatikánál ki tudja...)

Hazahoztam a gépet, összeraktam, annyi difivel hogy a hdd-ket és a sata3-as ssd-ket nem raktam vissza, csak a 2 m2-t, mondom előbbiekre most ugy sincs szükség.
A gép 2 napig ment hiba nélkül. Aztán most kb 20 perce megint eljátszotta ugyanezt hogy rebooot, és nem lehet kikapcsolni....

A hőmérsékletek rendben vannak (cpu idle 39 fok, vga 45, m2-k 3x körül)

A gép:
lap: MSI MAG B550 Gaming plus
Vga: Zotac 3060TI
Ram: Corsair 32gb ddr4
Táp: Evga supernova 750 g3
os: win11

A lap, cpu, vga kb fél évesek szal még bőven garanciálisak.
A többi igazából mindegy is.
Én alaplapra tippelek, csak hát ezt így legaranciáztatni egy egészen érdekes menet lenne..

Tippek? :)

Ha valakinek ez segít, van video(i)m is a hibajelenségről.-

szerk: A random újraindulást egyébként tök idle-be, és terhelés alatt is ugyanúgy produkálja.

[ Szerkesztve ]

üzenetek