Konzolokról KULTURÁLT módon - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


hombre[EU]
(veterán)

majd nem jönnek a játékok aztán kevesebb rossz lesz :D a sony idén nem is fejez be már játékot, az xbox egész generáció alatt összehozott 5-öt, a vásárolt kiadók nélkül.
engem már csak a steames indiek tartanak itt :)


l.skywalker
(félisten)
Blog

Hasonlóképpen. Szerintem a CP2077 volt az utolsó amit day1 megvettem (meg azóta minden Destiny 2 DLC-t, de ez már legyen az én bajom) és jóval több időt fordítottam az utóbbi időben a backlogomra. A mai nap amúgy is sorsfordító szükre kis gamer életemben, mert ma lejár a Game Pass Ultimate-m, aminek előfizetője vagyok szinte a Game Pass megjelenése óta (persze tizedáron meg promóciós kódokkal telenyomva) és nem tervezem, hogy újra előfizessek, de még csak a Game Pass Core-ra sem, habár a gyerekek már elkezdtek nyavajogni, ha valamire fog kelleni az online, akkor ez utóbbit lehet, hogy megveszem nekik. De üldöztem eddig, hogy legyen időm a Game Pass megjelenésekre, de szeirntem az utolsó ami igazán tetszett, az a Kingdom Come Deliverance volt onnan, így végképp nem bánom, ha előfizetések és vásárlások helyett a backlogomat simogatva nézem végig, ahogy káoszba fordul a játékfejlesztés/kiadás. Pár év a purgatóriumban nem ártana minden iparági szereplőnek.


consono
(nagyúr)

Jó neked, hogy vissza tudsz menni a backlogodhoz, nekem ez nem megy :) Csúnyák is meg egyszerűek is a régi játékok, legalább is a többsége. Vagy hiányoznak a QoL dolgok... Az indie az egy másik tészta, meg az AA játékok is.


hombre[EU]
(veterán)

és akinek olyan backlogja van,mint a breath of the wild és tears of the kingdom annak egy évig nem kell új játék :D


consono
(nagyúr)

Mondjuk ez is igaz :D Lassan lehet én is behúzom ezt a kettőt :D


l.skywalker
(félisten)
Blog

Most vettem 2 hónapja Switch-et és ezentúl az indie játékokat oda fogom venni, pont kitart addig amíg megjelenik a Switch 2 OLED... és igen a Zeldák még előttem vannak.


l.skywalker
(félisten)
Blog

Én amúgy is "makettnáci" vagyok... ha egy játékkal játszani szeretnék, de van korábbról megjelent része, akkor mindig a régiekkel kezdem. Így már játszottam a Far Cry Classiccal és a Fallout első részével :D


tboy93
(nagyúr)
Blog

Amúgy ezt így hirtelen én sem értem. A HIFI Rush tök sikeres lett, jó kritikákat kapott :F


hombre[EU]
(veterán)

Portal bundle nagyon jó switch port lett, játék is még mindig szuper. szerintem nemsokára akciós újra, ha hiányzik a kollekcióból :)


consono
(nagyúr)

Nekem az első két Fallout az igazi Fallout :D De én azokat akkor játszottam, mikor kijöttek ;]


Wesder
(félisten)

Aaron Greenberg szerint lett sikeren, neki meg általában azt se szabad elhinni, amit kérdez.


l.skywalker
(félisten)
Blog

Én akkor máss(sokk)al játszottam :D


l.skywalker
(félisten)
Blog

:R már szépen fel van töltve a Deku Deals-es whistlistem. Még egy ráfér :D


negyven2
(veterán)

aha... szinte egész biztosan ez történt a "színfalak" mögött... :U

Amúgy már írtam, ha csak ennyi lenne történet (balf*szok ülnek fent, akik balf*sz döntéseket hoznak kizárólag azért, hogy nyereségesek legyenek), akkor igazából minden MS-nél lévő stúdiót be lehet majd zárni ami nem CoD-t, Candy Crush-t, meg talán a Forza Horizon-t készít. Mert hogy a most fejlesztés alatt álló játékok egyike se fog nyereséget termelni az is biztos. Legyenek majd bármenyire is jók. Szerintem még az Indiana Jones se.



(tag)

Nekem még szeptemberig van Game Passom, addig a Remnant 2 elpörög co-opra, meg egy-két játék, ami szembe jön, aztán felejtős. Egyszerűen most is túlnyomórészt backlog megy, vagy egy-egy frissebb, nem Game Passban nem elérhető darab (pl. a RoboCop bejött, és lehet, hogy nem AAA, de PC-n eddig az UE 5 miatt vert mindent látványban is, amit XSX-en játszottam, pedig kellett kompromisszumokat kötnöm).

Nyilvánvalóan nem én vagyok alapból sem a célközönsége az előfizetéses modellnek, de ha egyre drágábban megoldható, akkor engem elvesztenek. Tegnap eleve megszereztem a Hi-Fi Rusht és a Hadest Steamre (az utóbbi csak volt Game Passban, kiment, mielőtt a végére értem volna), azokkal is platformot váltottam így. A Gears Tacticsnál azért csábító a Play Anywhere és a mostani akció, mert szeptemberig co-op és futó végigjátszások mellett nem fér bele szerintem, és aligha 10 óra lesz nekem. Persze akár meg is várhatnám, amíg még olcsóbb lesz, annyi legalább olyan ígéretes játékom van műfajon belül is.


Wesder
(félisten)

Tudod hogy vele felesleges a vita. Vannak jó észrevételei néha, de olyan stílusban adja ezeket mindig elő hogy az ember talpa is ökölbe szorul.


negyven2
(veterán)

Már nem emlékszem melyik cég melyik játékáról volt szó, sőt arra se, hogy ott magát a céget zárták be, vagy csak az adott játék folytatását lőtték le, de ott a vezető fejlesztő tett egy olyasmi kijelentést, hogy: "ha megvettétek volna a játékunkat akkor nem történt volna ez meg. Mert hogy szimplán a sikeres kritikákból még nem tudja kifizetni a házán lévő jelzálogot."



(tag)

A QoL-dolgok valóban tudnak hiányozni, de az elmúlt 10 évben kevés szinten volt olyan nagy ugrás, hogy feltűnjön. De én akár a 80-as évekig is vissza tudok menni, így nincs problém. És nem is minden játékra mondanám, hogy nem éppen azóta lett egyszerűbb (amellett, hogy a régi vagy új egyszerű is lehet nagyszerű, és a túl komplex is szép magyar szóval bloated).

Ha már felmerült, a Falloutot szeretem, telepítve is van az első rész, de érdekes módon, abban pont meg tudok őrülni bizonyos megoldásoktól (pl. a társak és a nagy eszük...), csak ezzel együtt is jobban bejön az a dizájnfilozófia, mint a Bethesdáé.


hombre[EU]
(veterán)

nézd már meg az xbox elmúlt 8-10évét. ha ezek mögött nincs egy billió dolláros corp. akkor már rég elásták volna az egészet,mert maguktól semmire sem képesek.
képzeld el,hogy ezt saját zsebbōl,hitelekbōl kellene összegazdálkodni,mint pl. egy nintendo. már nem létezne a brand,mert nincs eszük,nincs egy vision,nincs semmilyük a micro cashén kívül :D


hombre[EU]
(veterán)

mondok neked egy nagyon jó példát: ahelyett,hogy 100milliárdért cégeket vásárolgattak,amiket szépen lassan majd leépítenek,tönkretesznek...pl. az elmúlt évtizedben kiépíthettek volna Európában egy normális képviseletet és akkor nem a kockára bízzák a piaci részesedésüket. csak ehhez gondolkodni kell, energia,munka...ezek meg azt nem szeretik

üzenetek