Konzolokról KULTURÁLT módon - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


negyven2
(veterán)

Az európai (bár igazából úgy teljes egészében az USA-n kívüli) jelenlétüket hiányát teljes mértékben adom. Ez amióta Xbox az Xbox, komoly gond. Jó, Európa nyugati részén jobb a helyeztt, de alapvetően az MS-nek mindig is ez volt a legnagyobb hiánya, hogy nagyon USA centrikus volt.

De sajnos azt is látni kell, hogy Európa igazából mindig is PC és PS párti volt. Itt igazából sosem volt nagy esélye az Xbox-nak. Sőt! Vannak olyan helyek Europában, ahol igazából a Sony-nak sincs esélye, mert ott a Nintendo volt mindig is a konzol (Franciaország és Spanyolország).

Sajnos úgy látom, hogy talán te is beleestél abba a hiába, hogy még mindig úgy képzeled el a konzolpiacot, mint ahogy talán legutoljára az X360/PS3 korszak derekán volt utoljára. Nem csak manapság, de szerintem már 10 éve se működött az elv, ami még a klasszikusnak gondolt konzolgenerációkban (vagyis kizárólag az ex. címek számítanak). Ma inkább az számít inkább egy új konzol vásárlásánál, hogy: milyen konzolom volt az előző generációba, min játszanak a barátaim és harmadrészt milyen ex címet is tudok rajta játszani majd, a mindenre is megjelenő multiplatform címek mellett.

Mivel Európában már a PS3, míg a világ többi részén a PS4 korszak óta a Sony a vezető konzol, így értelemszerűen, ha az előző generációban PS-em volt, akkor most is az lesz és valószínűleg a következőben is az lesz. Igen számít az ex. cím még mindig, de manapság már az inkább csak harmadlagos tényező lett. És nem, nem szeretném idehozni a Nintendo-t, mert ők más piacon (a konkurencia nélküli sajátjukon) vannak.

üzenetek