OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


FollowTheORI
(nagyúr)
Blog

De itt nagyon nem festményszerűt jelent... ezt max körülírni tudnád magyarul egy szó helyett.

"something observed in a scientific investigation or experiment that is not naturally present but occurs as a result of the preparative or investigative procedure"

Tessék fordítsd le egy szóra. :D :P

Szerintem meg 2020-ban tanuljon meg mindenki jól angolul (is). ;]

[ Szerkesztve ]


kebab90
(kezdő)

Nem igazán értem a háborgásod ha egyszer értetted amit írtam, de ha jól esik csináld.


blakey
(titán)

Lehet "nagyarcoskodni", akkor sem helyes ahogy írtál, nagyon nem. És igen, jól esik, mert ahogy ltom neked is ilyen gyönyrű szép mondatokat "alkotni". Csak így tovább, és persze neked álljon feljebb.
Válaszoltam a kérdésedre, remélem te is érted. :D

(#50601) FollowTheORI
Lehet, qrva nagyarcnak lenni angol szavakkal de qrvára szarul olvasható és mint írtam, létezik idézőjel is. Ha szerinted is rendben pl. a "kontenténél" szó akkor…

[ Szerkesztve ]


kebab90
(kezdő)

Köszi akkor játszom kicsit a beállításokkal.
Másik amire nem tudok rájönni miért lehet(lehet ez is beállítás hiba) az az, hogy pl a The Haunting of Bly Manor 8. részében a visszaemlékezésénél végig attól szenvedett a tv, hogy a zöldes és barnás árnyalatokat nem tudta tartani. Amikor átváltott egyikből amásikba csak a kép fele lett más színű a többi maradt a régi. Most ezt megnéztem egy test patternel is youtobe-on és ott is ugyanezt látom.
[link]
Látszik a kis kockában, hogy a szín nem egyenletesen változik hanem van amikor csak kis foltokban.


kebab90
(kezdő)

Inkább te nagyarcoskodsz nem? Te kötekszel az írásmóddal kapcsolatban és nem csak a tartalmat nézed. A te mondataid sem tökéletesek.

Amit írsz szerintem megállná a helyét a magyar nyelvtan foglalkozó topicban, de ez nem az.


FollowTheORI
(nagyúr)
Blog

A Netflix ~15Mbps-el tolja az UHD+HDR/DV anyagokat... ami kb 13-15GB egy kb kétórás filmre... (~1.9MB/s)

Az UHD lemezeken a filmek 50-80Mpbs-el mennek... szóval milyen 1/20? :)

Nézd eredetibe és ne letöltögesd. :D

[ Szerkesztve ]


blakey
(titán)

Persze én vagyok a "bigface", nem írtam, hogy tökéletes vagyok, de ilyen f@szul megírt mondatok értelmezhetetlenek, "kontenté király". Természetesen én vagyok a hibás, beismerem, Mi a f@szért kell ilyenekhez hozzászólni, inkább megyek normális angol sorozatokat nézni. :) "Take it back to the shop".

[ Szerkesztve ]


kebab90
(kezdő)

Hat en sosem kotnek bele senkibe azert, hogy hogyan ir. Ha nem tetszik nem valaszolok. Neked nem tetszett megis irtal. En valaszoltam ,hogy nem ertelek. Ennyi. Ha nem birod a kritikat akkor ne kritizalj masokat.


dgyuri0123
(nagyúr)

5-6x-os tömörítés az már nem is tömörítés? De nem én panaszkodom... én kb. tudom, mire számíthatok .. :) És nem minden film megy 15 Mbps-el.


blakey
(titán)

Én bírom a kritikát, hajrá, nyugodtan írhatsz bármit, most direkt írtam azt amit és tisztában voltam vele, hogy neked fog feljebb állni, hogy mit képzelek én, ennek ellenére írom, hogy tanuld meg a magyar szavakat használni. Ha nem tetszik akkor ne írj. Nem téged kritizáltalak hanem ahogy írtál, azért egy kicsit más. Nem ismerlek ahogy te sem engem, szóval hazsnáld a magyar szavakat, mert még az angol szavakat sem tudtad normálisan magyarítani.

ui.
Megyek Netflix "kontentéket" nézni, hátha látok "artifactokat", mára elég volt ide ennyi. :N

[ Szerkesztve ]


kebab90
(kezdő)

Ez a neked fog feljebb állni dumát nem értem.
Most én annyit látok, hogy kérdeztem valami úgy ahogy. Ez neked nem jött be. Válaszoltál ezzel te lettél a király aki megmentette a napot és megvédte népet a csúnya angol szavaktól. Én válaszoltam és emiatt egyből én lettem aki arcoskodik. Itt elég fura kettős mércét érzek a részedről. Attól mert nem ismersz miért kéne a magyar szavakat "hazsnálnom"? Van ilyen szabály mint a tegeződés magázódás? Idegent magyar szóval magázódva szólitunk meg vagy lemaradtam valamiről?

De legalább annak örülök, hogy az előző kommentedet szerkesztetted és nem hagytad úgy a végén azt az "angol" mondatot ahogy elsőre leírtad mert úgy elég gyász volt (és még csak magyarítanod sem kellett).

[ Szerkesztve ]


rothfb
(veterán)

Gyerekek, fura, hogy én írom ezt, de nagyon eltértetek a fórum témájától és nem most kezdtétek. Nem lehetne, hogy "abbafejezzétek"?:D


alaves
(addikt)

Poszterizálódás, fekete közeli megjelenítési probléma, és még villoghatnak is azok a pixelek, amelyeknél nem tudja eldönteni a képfeldolgozás, hogy kikapcsolja a pixelt vagy bekapcsolja (near black flashing).
Gyártó, TV, fw és tömörítettségi paraméter függő a nagysága. Kalibrálás csökkenti a mértékét. Átmeneti megoldás a két zajszűrő minimumra állítása, illetve gamma 2.4-nél nem látszik annyira.


OPiiPO
(addikt)

vagy vonuljanak át a nyelvtannáci topicba ;]


DamianB
(őstag)

Mediaba nagyon jók az akciók cx55 467 k. De addig néztem a tvket hogy most 65 méret kell. A Nanocell nem is volt rossz ahogy megnéztem a Sonyt éreztem még megygyőzőnek.


Segal
(veterán)

Annyira jók hogy már volt 450 alatt is :P


Madwe
(nagyúr)

Én azt vettem észre pár banding tesztnél (szerencsére egész jó panelt nyertem a lottón ezügyben) hogy van néhány pixel a kijelzőn, ami ilyen 2-10% feketénél (melyik hol, van amelyik lentebb, van amelyik fentebb) a szürke helyett élénk neonzölden villog. Nem mindig, de elő elő fordul. Ez is near béack flashing lenne?
nem lehet kábelhiba, mert néztem gyári appal is, s tömörítési hiba sem, mert másik oleden nem gond illetve több anyaggal is előjön...

annyira nem zavar mert eddig csak tesztek nézésekor szúrtam ki, de tekintve h pár napos a tévé, ha ebből gond lehet s érdemes vele kezdeni valamit szerintetek, mert panel/vezérlés hiba s elfajulhat, lehet most járnék még utána...


DamianB
(őstag)

:O :((( :o

[ Szerkesztve ]


alaves
(addikt)

Ha belső lejátszóval AVSHD IREs 2-10% grey mp4 fájloknál is tapasztalod, akkor küldd vissza a TV-t.


Madwe
(nagyúr)

Sajnos látni ezeknél is ha erre gondoltál: [link] , vagy 10-20 helyen is, más más értékeknél máshol, van ahol piros, zöld, fehér stb pixel villan fel 1-1 pillanatra... ezt gariban cserélik gondolom? Vissza is küldhetem végülis, de volt aznap extra 10% kedvezmény aznap, azt nem szívesen buknám :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek