OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Csandi
(őstag)

Játék közben a HUD-ok miatt, meg a windows tálca miatt szerintem van értelme.


blakey
(titán)

A 60-as OLED-fény nem túl sok? Első körben azt levenném legalább 30-35-re.
Kérdésem az lenne milyen időközönként érdemes pixelfrisittőt futtatni ha egyáltalán érdemes. - Szerintem heti 1 alkalom elég lehet, de minden attól függ, hogy milyen játékok mennek, mennyi a statikus elem, stb.


Madwe
(nagyúr)

Ha 4 óránál többet használja az ember, akkor automatikusan lefut, nem? Felhasználás függő, de sokaknál az bőven elég, még pc esetén is.


blakey
(titán)

4 vagy 6, attól függ, ha nem tévedek. Manuálisan én még nem futtattam de van aki napi 10-12 órát hazsnálja monitornak is, ő hetente lefuttat egy külön pixelfrissítést.


Madwe
(nagyúr)

Nem tudom szokás e, de lg gari tapasztalat:
felhívtam őket, elmondtam a problémám (10% alatti szürkénél billegő villogó általában züld de sokszor piros kék vagy fehér pixel, sok helyen) rögzítették. 2 órára rá hívott szerelő, átbeszéltük a jelenséget pár perc alatt, be is rendelte a kijelzőt, jövőhéten jön s helyszínen cseréli. (Semmi fotó stb nem kellett, csak leírtam a jelenséget)
ez így szerintem elvárásokon felüli, sőt. Persze lehet a panellottón most nem nyerek (mert amúgy a mostanin nulla vertical banding van, de ez a mostani hiba főleg hdr műsorok esetén már iszonyat bántja a szemem) de ügyintézés szempontjából hibátlan.


alaves
(addikt)

Hetente - kéthetente célszerű lenne futtatni a kézi pixelfrissítőt a magas OLED fény miatt, illetve ha és amennyiben napi 10-12+ az üzemidő.
LG-nél 4 óránként, Philips-nél (jelenleg) 6 óránként fut az automatikus pixelfrissítés.
Nálam megy napi 12+ üzemidőben film+monitor+TV, hetente futtatom a kézi pixelfrissítőt (vagy kéthetente, ha nem felejtem el :) ). OLED fény: 22

[ Szerkesztve ]


Archttila
(veterán)
Blog

Ha mar szoba hoztad a vertical banding-et. Nos ugy tunik, hogy ha szilikon lotton nem is, (konkretan soha:DDD) a panellotton (most) szerncses voltam. :K
Nem vizslattam nagyitoval, de latszolag nagyon szep darabot kaptam. Neztem havas HDR anyagokat, tintingnek nyoma nincs.

Landon neked viszont meg tartozom egy horizontal bandig vizslatassal. Ezt meg a mai napon (vszeg este) potolom!:K

...55CX

[ Szerkesztve ]


zozika84
(őstag)

Elvileg akkor a "kicsi" lefut magától, ha 4 óránál többet megy a TV.
A kézi pixelfrissítésről lövésem sincs, hogy kell-e egyáltalán magunknak elindítani, vagy elég ha kb1000. üzemóránál magától lefut.
Gondolom a kicsi és a nagy is ugyanazt csinálja, csak az utóbbi alaposabb lehet talán :F


Archttila
(veterán)
Blog

Ezt meg csak ugy itt hagyom...;]


gabó
(tag)

Sziasztok!
Egy hete vettem egy CX55, és most visszaolvasgtva az OLED fényerőt miért veszitek vissza annyira drasztikusan? Alap 80, valamelyik profilban mondjuk 100, de miért kell 30-ra vissza venni? Illetve a hol találok filmmaker tartalmat kipróbálásra?

előre is köszi!


Calogero
(addikt)

Este SDR anagnál a szemem kiégeti (E8) az erős fény, valamint az alacsony OLED fény csökkenti a beégés esélyét.


Madwe
(nagyúr)

Őszintén nekem este oled fény 0-n kényelmes sdr esetén, nap közben pedig 15 :) igaz direkt napfény nem éri s kb 2m-re se ülök tőle s 65”, gondolom az is számít. Az 55c6-om esetén este 15ön volt nap közben pedig 30on, nem tudom h ez eleve fényesebb ennyivel vagy a méret miatt elég kevesebb...

[ Szerkesztve ]


gabó
(tag)

Köszi, de itt az SDR többnyire TV műsort takar mint forrás? Akkor picit kisérletezgetek.


Madwe
(nagyúr)

Sdr minden ami nem Hdr :)


gabó
(tag)

igen, így gondoltam. De mivel Netflix, BR meg XBX megy rajta, így elvileg akkor nem standard.


clade
(csendes tag)

Köszi szépen lentebb veszem akkor énis oled fényt a biztonság kedvéért. :R


Madwe
(nagyúr)

Netflixen se minden tartalom dv vagy hdr, ahogy játékok között se mind :) ami hdr ott pörögjön csak 100on az oled fény, de ott eleve más képmódokat tölt be hdrhez. Isf dark room és light roomot beállítod mondjuk 0ra és 30ra, hdr módnál meg 100ra, alkalmazod minden bemenetre s meg is vagy :)

[ Szerkesztve ]


wallace 234
(őstag)

Pár napja beszéltem egy szervizessel, azt mondta ha a beégést el akarom, kerülni akkor az energia gazdálkodást tegyem automatikusra,. Mert akkor megy a cella vezérlése. :R LG t fel hívtam ők is meg erősítették ezt az információt! Ha ez tényleg így van akkor ezt nem ártana nekik le írni!


Jorgi Kormi
(senior tag)

55-ös oledeknél , mint azt itt a topicban többen leírták nem nagyon szokott ting ting lenni , az inkább a 65-ös panelok betegsége.


gulb
(senior tag)

Sracok, tudtok leirast arrol, hogy a LG CX hez adott magic remote ha hozzarendeled mas eszkozhoz akkor milyen gombok mit.csinalnak? Tok jol sikerult meg a regi Dune media playerem is vezerli de se power on se power off gombot nem talalom😂

üzenetek