OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Strezi
(őstag)

Egy órás nagy frissítés is lefut automatikusn, de csak 2000 óránként, nem?


GalaHU
(őstag)

Köszi az infót, innentől már fél lábbal is kibírjuk... :)


alaves
(addikt)

Igen, ezt írtam, hogy "napi 4-6 órás használatnál szerintem elég ha a készülék automatikusan lefuttatja az fw-ben előre beállított értéknél". Gyártótól függ, de LG-nél jelenleg azt hiszem 2000 óra.


Laca1212
(őstag)

Köszi!


wallace 234
(őstag)

Milyen kép üzemmódba vagy? Eredeti? Isf szakértőbe is élettelen?


MrGiga
(újonc)

Már lassan az összes üzemmódban próbáltam de semmi siker :((
Isf szakértő én is próbálgatom de semmi változás !
kicsit úgy tűnik nekem mintha a panelnek a kalibrálása hibás lenne a tiszta fehèr sehogy nem jön elő és ezáltal minden szín sárgásabb kis mértékben (melegebb árnyalat ) Pl emberi bőr színnel köze sincs a valósághoz akár hogy is állítgatom !
plusz az is fura h Pl csak 90%-os oled fény felett van fehér ing az embereken
Szerintem lassan feladom az állítgatást és valahogy hétfőn megértetem a szervízzel,hogy ez a panel baromira nem jó!

[ Szerkesztve ]


wallace 234
(őstag)

Kézi pixel frissítést csináltál? Amúgy eléggé érdekes, lehet panel hiba. Teszt kép is élettelen?


MrGiga
(újonc)

Igen meg volt az egy órás pixel frissítés is vagy 2x de semmi javulás
plusz a végén lefutó csík az sem olyan mint az előző panelen nem az a brutál fehér fényes inkább olyan természetes fehér.
a teszt videókat is néztem de csak akkor mondható szépnek ha a tv mindent maxra állít és úgy fut a videó Normál beállítások mellett még a sima LCD tv-m képe is szebb !!!


wallace 234
(őstag)

Értem, amúgy az újabb panelok nem olyan fényesek, mint korábban emlékszem B7 nél hűha volt, képélesség, fényesség be is. B9 re cseréltem, hogy újabb jobb lesz hát, nem lett az a hűha! Jóval fentebb kell tekerni az oled fényt, életszerűsége se olyan már! De ennyire nem gáz mint ami te írsz az új panelal. Így tényleg érdemes lenne újra szervizt! Hátha kapsz egy jobb panelt!

[ Szerkesztve ]


MultiDoodad
(aktív tag)

Sziasztok, jelenleg egy B9 55 gyönyörűséggel rendelkezem amit imádom, viszont Öcsém ki sírta magának a tévémet így újat akarok most vásárolni. Mivel én csak játszom és nagyon ritkán nézek rajta filmet, így van e érdemi különbség BX és CX között? Jövőhónapban jön mellé a xbox series x amivel már kihasználható lesz a hdmi 2.1 “ereje”. Szóval igazából nekem csak a játékélménybeli különbség ami számít, ha egyáltalán van olyan. Mivel a BX 350 euróval olcsóbb így inkább azt választanám, de csak abban az esetben ha nem veszítek vele semmit játék élmény terén. A válaszokat előre is köszönöm.


Dalion
(tag)

Sziasztok!
B7 tvn egyik naprol a masikra nem nagyon van internet ha be is jön akkor is 100 év mire bufferel vagy megakad, biztos, hogy a tv hibaja mert minden mas eszköz működik, semmi nem lett cserélve. Wifi ujracsatlakozas, aramtalanitas nem hozott eredmenyt.
Van meg esetleg valami amit ki tudok probalni mielott gyari allapotba rakom a tvt? Nagyon nincs kedvem mindent ujra beallitani.
Koszonom!


Fisha
(őstag)

Az a baj, hogy csak játékra még jobb is a B9, mint az X-ek a fullos HDMI 2.1 sávszél miatt. De ha újat veszel, szerintem nem érdemes erre a célra kifizetni a C felárát.


MultiDoodad
(aktív tag)

Köszönöm, de úgy tudom, hogy a series x alapból csak a 40gbs átvitelre lesz képes, így hát igazából mindegy. :DD


XoZ
(aktív tag)

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a CX jóval nagyobb fényerőt tud, főleg HDR-ben: RTINGS BX vs CX. A BX a B9-hez képest is visszalépés fényerőben: B9 vs BX.


Madwe
(nagyúr)

A 48gbpsnek csal 12 bit esetén van értelme, a 40gbps 4k 120hz 4:4:4hez jó, a tévé panelje 10bites, a konzolok is 10bitesek, szóval semmi hátralépést nem jelent a 40...

[ Szerkesztve ]


BubuHUN86
(csendes tag)

Jól tudod👌 Èrdekessègkèpp leírom, hogy a Series X támogatni fogja a Dolby vision-t így lesznek olyan játékok amik ki fogják használni, elvileg már 2021-től!


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

Sziasztok,
jelenleg egy régi tévéről (5 éves Samsung, se HDR, se semmi :D) váltáson gondolkozom, a Samsung Q80T és az LG CX 55 között gondolozom, egyelőre nagyon az utóbbi felé hajlok, DE
azt tudni kell, hogy nem egy sötét szobában használnám.

Itt tök jól lehet látni a tükröződéseket, ez nem rossz amúgy, csak nem tudom, amúgy nagy fényerőn mennyire lenne "csalódás".

Ja, és nem vagyok nagy filmes, tehát napközben kb. YouTube-ról megy rajta zene a kutyának (remélem, attól nem fog beégni :D), este meg játék leginkább.

De technikai paraméterekben és "future-proof" tekintetben mondom, az LG fele hajlok.


Madwe
(nagyúr)

Szerintem teljesen jól működnek napfényes szobában is, 30as oled fénnyel nálam pl totál jó a kép, így a beégéstől se kell tartsak. Ugyanakkor direkt napfény nem éri csak szórt.
valamint az oled előnye sötétben jön ki igazán, amikor fontos a látvány (vmi jobb féle hdr film, sorozat, bármilyen játék) akkor azért érdemes besötétíteni hozzá.
a youtubeot tudod úgy hallgatni, h kikapcsolod a kijelzőt, ha az nem kell a kutyádnak közben :)


rothfb
(veterán)

"tehát napközben kb. YouTube-ról megy rajta zene a kutyának (remélem, attól nem fog beégni ), este meg játék leginkább."

Erre nappali Youtube a kutyának felhasználási módra egyáltalán nem javasolt az oled. Szerintem. De majd az okosabbak megcáfolnak. Ha nincs statikus elem a képernyőn huzamosabb ideig, akár még jó is lehet erre is, de ha bármilyen statikus elem órákra a képernyőn ragad, attól be fog égni.


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

Köszi mindkettőtöknek!
Most azt hiszitek, viccelek, de komolyan gondolom annyiban, hogy pl. egy ilyen videó megy pár órát, akkor ne kutyázzunk :D, de ha pl. itthonról dolgozunk.

De ha kikapcsolom a kijelzőt, akkor nem fog menni semmi :D gondolom.

üzenetek