OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

:D Én ilyet nem írtam. De most, hogy mondod, láttam éppen eladó oledet jó áron, kis beégéssel.
De amúgy igazatok van, kár belém az OLED, nem tudnám értékelni meg kihasználni sem. Úgyhogy viszlát. ;]


MrBazsi
(senior tag)

Majdnem 2évig használtam a b8 oledemet sdr60, hdr 100 fényerőn, 7000 óra ment bele kb, és úgy adtam el h beégésnek semmi nyoma. havernak a szintén ugyanilyen idős c8on nemrég futott le a 3.ik nagy pixelfrisítés az ugye 6000óra, az sem minimál fényen használva ott sincs semmi baj. Nem kell már ettől félni annyira szerintem.

[ Szerkesztve ]


Fisha
(őstag)

Van itt fórumtárs, aki egymás után birtokolt B9-et és CX-et és szerinte bőven van különbség a CX javára. Valszeg a BX-hez képest is pont ugyanannyi. Én csak az egyik végét ismerem, a B9-et, ott azért nekem bőven van miben jobbnak lenni pl. mozgás terén, és állítólag a CX jobb is. Ha valaha is érzékeny voltál a mozgásmegjelenítésre, akkor CX-et vegyél. Ha még sose fogtad a fejed egy-egy 24p svenken, hogy "anyám, de béna ez", akkor valszeg jó a B is.


torma1981
(veterán)

Nekem monitornak lenne. Most B7-van. Nem nézek semmit 24p-ben. Mivel PC módban vagyok ott alapból kikapcsol csomó dolgot. Így lehet szinte semmi különbség nem lenne.


Archttila
(veterán)
Blog

Ha ram gondolsz akkor igen, boven van kulonbseg a ket tv kozt.
A B9-el eltoltott ket hetem abbol alt, h probaltam magamra eroltetni valamelyik mozgasmegjelenitesi format, de-judder erteket. Ezzel szemben a CX-el film/sorozat maraton hegyeket tolok kikapcsolt! :) TruMotion-el ugy, hogy mar eszembe sem jut, h a tartalmon kivul masra is figyeljek.:)

Apropo CX tulajok. Ha minden igaz, akkor az LG November kozepen jon egy major updattel. Ebben mar allitolag (sok egyeb mas mellett) javitva lesz a sokakat bosszanto Raised Black jelenseg.:)

Masik jo hir:

If you are using Calman, when the R2 release is available with the new Shadow Detail control, you should be able to get improved near black detail if your set is not at spec., even when using Autocal and creating a new 1DLUT. For those using Color Space, the LUT generated was very close so spec with great black level detail. Both looked very good from the measurements and test patterns i looked at.

[ Szerkesztve ]


gabó
(tag)

Köszi, ilyesmi felel haladok.


rothfb
(veterán)

Statikus elemekkel használtad? Mert itt a fő kérdés az ő felhasználási módja volt. Plusz ahogy használná, arra minek oled?


Fisha
(őstag)

Akkor neked nem fog kelleni a C. Kérdés, hogy az X kell-e a 7 helyett? :)


Pro Koryak
(addikt)

Ha napi 8-10 óra használatból kb.1-2 órát néznétek, akkor valóban felesleges. Nem a beégés miatt, hanem a felhasználás vagyis inkább a mellőzés miatt. Szerintem.


RobexX10
(aktív tag)

Valakinek esetleg van infója hogy a 2018-as LG OLED TV-k mikor kapják meg az AirPlay 2 és HomeKit támogatást? Korábbi cikkekben október végét olvastam. Most már eléggé a végén vagyunk :)


gulb
(senior tag)

Azt sajnos nem tudom de ez a funkcio a CX-ben egy kalap .........Nem tudom egy Apple TV boxxal is hasonlo ipari hulladek-e.. de 6ev ChromeCast hasznalat utan agyverzest kapok az Ipadrol kirakni tartalmakat.. szana szet fagy..kilep lejatszas kozbe..masik appot elinditasz a tabon annak a stremje atveszi a tvre rakott tartalmat.. Ahh szornyu amator ez a megoldas.


RobexX10
(aktív tag)

Nekem a HomeKit része lenne inkább érdekes :)


Madwe
(nagyúr)

Nekem ezzel semmi gondom nincs se a gyári webos-es appok se apple tv esetén... fura :D


MrBazsi
(senior tag)

Tv adás foci, forma 1 kb. Netflix, Youtube, + filmek mind szinte FHD v 4k Hdr.... Játék semmi. Viszont a haver C8an van játék is bőven.


rothfb
(veterán)

Ez így oké, de Bomiboogie felhasználása teljesen más lett volna.


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

Igen, de nálam film kb. alig, max. néha sorozat, kis játék, és sok statikus felhasználás (YouTube pár órás zenék lejátszása).
Pl. ilyenek, és erről beszéltünk, hogy ezekben van azért statikus elem. :K


Pro Koryak
(addikt)

ilyen felhasználásra = 90%-ban YT zene, elég egy olcsó ips lcd is. :U


daneel_hu
(addikt)

Erre a felhasználásra felesleges oled.
De meg merem kockáztatni, hogy még egy drágább LCD is felesleges.


brucezly
(csendes tag)

Ebben a cipőben járok én is... Vettem egy GX-et a hálóba mozizni, viszont a nappaliba is le kellene cseréni a plazmát, amit a gyerekek üthetnek vághatnak. (spotyfitól-disney csenelen át, HUD-os konzol játékokig)
Mivel a GX-nél a technologiából adódóan a galéria mód is használhatatlan, kénytelen vagyok ledeket nézegetni... q95T-nél tartok, de ott elakadtam a fali konzolnál :)


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

Jó, ha van olyan IPS LCD, ami tudja a HDMI 2.1-et, akkor felőlem bármi jöhet.
Csak a új konzolok miatt akarnám ezt a specifikációt. De valamelyik topikban láttam egy listát...

LG
- UN85, NANO86, NANO90, NANO91
- HDMI 2.1 mindegyik felsorolt tudja

(#50819) brucezly
De miért, a Q95 pont jó falra, nem?

[ Szerkesztve ]

üzenetek