OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


HDDFHD
(csendes tag)

SONY BRAVIA KD-65AG9BAEP 4K HDR Android OLED televízió LG OLED65CX3LA Smart OLED televízió, 164 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI Helló! Érdekelne a véleményetek a két tv összehasonlításával kapcsolatban, mivel most az ár közel azonos. Kérdés melyiket vennétek ha lehetőségetek lenne a megszerzésükre?


Madwe
(nagyúr)

Ha játékra is kell akkor kérdés nélkül lg. Ha csak filmre, sorozatra, akkor véleményes, részemről lg-t vennék akkor is. Egyébként a 65cx máshol van most 690ért is

[ Szerkesztve ]


HDDFHD
(csendes tag)

Köszönöm szépen.


lala666
(senior tag)

Sejtettem :)


Dalion
(tag)

Szeretném megosztani ami végül sikeresnek bizonyult hátha valakinek később lesz ilyen gondja:
A screen share opcióban ki kell kapcsolni a hallgatózást és problem solved.

Redditen 2 éve írta ezt valaki, ezek szerint azóta nem sikerült az LG-nek ezt javítania, mindenesetre jelzem nekik is a hiba forrását.


Laca1212
(őstag)

B9-en nincs screen share app a házikó gombra nálam.


demmer123
(őstag)

Van egy OLED B8 készülékem. Érdemes lenne leváltani egy újabb oledre? Igazából, heti 2-3 filmet nézek rajta ( Full hd, 4k ) tartamakat. Külső médialejátszról. Nagy ugrás lenne képminőség tèren?


Fisha
(őstag)

Van most valami bajod vele, vagy hiányérzeted? Alapvető ugrás nem történt panelok terén azóta. Kicsivel szebb mozgást, 120-as bfi-t, jobb interpolációt, talán valamivel szebb feketéket kaphatsz egy CX-től. Illetve ha izgatnak az új konzolok, akkor érdekes lehet. Amúgy én a helyedben még nem váltanék, ha nincs semmi hiányod jelenleg.


Laca1212
(őstag)

Másnak sincs?


demmer123
(őstag)

Nincs hiányérzetem, szerintem ahhoz képest hogy már lassan 3 éve hogy kiadták nagyon jó képminősége van. Igazából ha nagy előre lépés lenne képminőség illetően akkor cserèlnèm cx-re. Gondolom 2021-be jönnek megint az újak azok még jobbak lesznek..

[ Szerkesztve ]


Fisha
(őstag)

Hát szerintem, ha most semmi se zavar, akkor nem érdemes erre költened. Várj amíg valami baja lesz vagy jön valami nagyobb áttörés.


Dalion
(tag)

Nezd meg a bemenetek kozott nekem is ott van.


FollowTheORI
(nagyúr)
Blog

Semennyire nem érné meg (szerintem). :)

Bár itt a topicban ahogy nézem elég domináns az a vélemény hogy pl egy CX "fényévekkel" jobb, mint egy BX. Szóval ilyen alapon mindig mindent megérne cserélni. :D
(kivéve nyilván azokat a szerencsés eseteket amikor nincs vagy alig van árkülönbség a kettő között)

Én máshogy látom, de kisebbségben vagyok. Szerintem onnantól hogy OLED, tökmindegy hogy melyik... pénztárca és ízlésfüggő. Ha van az a +50-100ezer amit erre tud szánni valaki, akkor "megériheti" bámilyen csere, vagy "feljebb" lépés. :)
Mondjuk nyilván egy B8 - CX csere pl tuti hogy ennél többe kerülne jóval.

[ Szerkesztve ]


torma1981
(veterán)

Láthatóan is jobb a CX a BX-hez képest vagy csak mérések alapján? Otthoni körülmények között is látható?


FollowTheORI
(nagyúr)
Blog

Ha egymás mellé teszed a kettőt és valaki megmutatja mit kell nézni, biztos látnád. De szerintem otthon egyedül ülve úgy hogy nincs ott a másik, semmit nem vennél észre. :)

Ezeket főleg csak a tesztek szőrszálhasogatásai hozzák ki, mert valamit meg kell mutatni a kettő között, különben ki venné a drágábbat, meg mit mondanának a gyártók? :D

[ Szerkesztve ]


Laca1212
(őstag)

Bemeneteket csak az "otthoni irányítópulton" belül találtam. Ott meg csak tv, external, BT, HDMI1-4 van nálam.


BomiBoogie
(MODERÁTOR)
Blog

Tegnap óta ezen agyalok. :D
Lassan megértem, miért jó az OLED. :D

De azt sajnálom, hogy tényleg egy kis fényerejű YouTube videót sem lehet "biztonságosan" 3-4-5 órára rajtahagyni... most nem rossz hírét akarom kelteni, épp ellenkezőleg, és tudom, hogy ez technológiai adottság, de azért ez ma már elég átlagfelhasználás. Meg ahogy olvasom, ez kumulálódik, tehát az évek alatt előjön.

És oké, valaki figyel rá, de az egész családtól nem lehet elvárni.
A feleségem pl. kifejezetten igényli, hogy ne csak zene legyen, hanem kép is :D, tehát a kikapcsolás nem opció.

Kb. ez lenne a felhasználás, én meg játékra hébe-hóba, de az is csak casual, szóval attól biztos nem ég be.

És az sem jelentene biztonságot, ha a fényerőt tökre levenném mindig napközben energiatakarékosra? :F
A mostani régi Samsungon is így van, mert nyilván nem nézzük, csak háttérzene-kép.


rothfb
(veterán)

Szerintem, ha alacsony fényerőn használod, bár mit nevezünk alacsonynak, akkor a statikus elemek is később hagynak nyomot. Meg az sem mindegy, hogy minden nap ugyanaz a statikus elem megy órákat vagy naponta változik. Ha minden nap ugyanaz, ugyanott jelenik meg és órákat ott van, arra én nem használnék oledet. Eleve háttértv-zéshez (a háttérben csak úgy megy) nincs szükség oledre. Pont a képminőség a lényege a technológiának, ez az erőssége. Ha csak úgy a háttérben megy, annak nem sok értelmét látom az olednek. Még írtad a hébe-hóba játékot, ez sem erősített meg abban, hogy neked oledre van szükséged.
4K HDR tartalmat, filmeket, sorozatokat (akár fullhd-ben) nem szoktatok nézni?


Dalion
(tag)

Akkor a B7 ota ezeken valtoztattak a szoftverben...


Pro Koryak
(addikt)

Ha anyagilag nem gond = lazán kicsengeted az árát bármikor vegyél nyugodtan oledet. Ha beégne, majd olyan 100e környékén eladhatod, aztán jöhet a következő.

üzenetek