Opel topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


gban
(Közösségépítő)
Blog

Gyerek hasonló korú Hyundai-ába is mannol ment, valami spéci (de nem drága), az a motor (1.4 benzin) gyárilag fogyasztja az olajat, ezzel a spécivel sokkal kevésbé. Vagyis a régi motorba ott sem a sima, megfelelő értékű olajat tettük hanem 'hittem a leírásnak' és ilyen ment bele:
[link]
Korábban mindig márkásabb került bele, azokat jobban csipegette.
Viszont lehet hogy indításkor ezzel jobban traktorozik kis ideig, ezt nem tudom pontosan.

[ Szerkesztve ]


peet137
(tag)

Srácok erre valaki:
Ha én ki akarom cserélni a rádiót (CD30MP3) egy másik ugyanilyen re, akkor a régit le kell választani mindenképp, vagy elég a kijelzőt leválasztani és hozzálőni a másik rádiót? Az nincs leválasztva, de ez elvileg nem para, megvan a kód.
Egyáltalán le kell választani bármit is előtte, vagy csak bedobom az újat, régi kóddal aktiválom a lopásvédelmet, aztán régivel kikapcs és végül a sajátommal bekapcs. Ilyen verziót is olvastam angol fórumon...


Tikakukac
(titán)

Majd jött a Castrol hamisítás és akkor meg az volt a lópisa :B


ncc1701
(veterán)

A mogyoródi úti mintaboltból vettem egész életemben. Itt van az irodától 5 percre. Az eléggé eredeti. :)


Tikakukac
(titán)

A közvélekedésre próbáltam rámutatni ezzel:B


Tothgera30
(Ármester)

Tolatólámpa H21W/Bay9s a kombiban és talán hatchback-ban, a sedán T15/W16W. Természetesen erre is van megoldás.

108336 Markizmark: Azért egy nem ennyire egyszerű. Z14XEP aránylag faék, láncos, twinport, olajra figyelni kell (0-5W30-40). Az XER-nél viszont a vezérlés módosító kerekek áraira is less rá. Továbbá ott az olajhűtő tömítés, ami szereti a vizet engedni az olajhoz. Az pedig hogy több a kakaó, megint ki az aki észreveszi hogy 90le helyett 100le a talicska!?


Markizmark
(addikt)

Le is írtam, hogy ott az okoskerék és az olajhűtő, mindezek ellenére mégis inkább ajánlott az XER az XEP-vel szemben, legtöbbek szerint is.
Nekem nem kell az árakra rálesnem, mindkét XER autómon idén cseréltettem a teljes szettet, gyárira.
Egyébként 90 helyett 116 ló az, gond van ha közel +30% különbség nem észrevehető.

[ Szerkesztve ]


body007
(addikt)
Blog

Tud valaki egy pandás opcom letöltési linket? Amit küldött a kínai lemezt nem ismeri fel semmi :D


ncc1701
(veterán)

Elvileg a jövő héten jön meg az enyém. Ha nem jön össze, szólj, remélem ez olvasható lesz. :)


SafE84
(tag)

A motorolaj esetében így van, ahogy mondod, de váltóolaj esetében meg pont fordítva.
Amúgy én is csak Castrol-t teszek a motorba. :)


SafE84
(tag)

Igen, ez így volt. :K


body007
(addikt)
Blog

Megkaptam az egyik itteni kollegától (köszönöm innen is), ha neked se menne a lemez megosztom majd.

Egyébként eléggé megszívattam magam ezzel a virtuális gép dologgal. Jó régen foglalkoztam ilyesmivel és olyan szépen belefutottam alap dolgokba amikre nem emlékeztem (megosztott mappa, usb, hálózat). Kb. 4 órámba telt de azért összejött - linux host, internettől elszeparált xp-n az opcom, egy "új" alig 8 éves kis elitbook-on :D
Még kocsira nem dugtam rá (éjfélé volt mire végeztem), de a sw látja az eszközt, nagy baj nem lehet :B


ncc1701
(veterán)

Kiváncsi vagyok majd mit lehet ki-be kapcsolgatni az insignián. :)


ncc1701
(veterán)

Ja, meglett a vezérlés cserém, nem vettem észre semmit a verdán, úgyhogy jól dolgoztak a srácok. Kicserélték a főtengely, és a vezérmű tengely szimmeringjét, mert kicsit engedte az olajat (hurrá, 2 hibaforrással kevesebb), plusz egy olyan fékfolyadék cserét, aminél full kikergeti a régi folyadékot még az abs kockából is. Szerelő srác kérdezte, h ezen a vason full generál volt? :) Gondolom látta, h mennyi minden cserélve volt. Jövő hét végétől 1 hét osztrák alpok...

[ Szerkesztve ]


blurayvevő
(csendes tag)

Megoldottam. Sikerült a tanítás minden frankó. :K :K :K :K :K :K :K :K :K :K :K


peterattila
(aktív tag)

2008-as G astra, Z14XEP motorral, szalonból vettük, első perctől kezdve nálunk van. Egyszer kapott 10w-40 olajat, második évi szervizen márkaszervizben. Hazahoztam, lecseréltem. Azóta sem látott márkaszervizt a kocsi, nem is fog. Lényeg az, hogy azóta is GM 5w30 olajat kap általam, minden évben, km-től függetlenül (kevesebb mint 10e/év). Motor porszáraz, hibamentesen teszi a dolgát. Olajbeöntőnél benézve patyolat tiszta.


ncc1701
(veterán)

No, kinyitottam a kazánház fedelét. Útba volt nekik egy motortartó bak, levették, eltakarították, fém tiszta.. Minden alkatrészt eltakarítottak, amihez nyúltak, megérte hozzájuk vinni a verdát. :)


pontyos
(senior tag)

Sziasztok!
Csatlakoztam a csoporthoz! Nagyon szeretjük, egy hete vettük át és beváltotta az előzetes ígéreteket. 😊🤗✌️
Egy dologgal nem sikerült megbirkózni, az az Android autó vs Samsung S22 Ultra telefon. Csatlakozás után gyakorlatilag minden rendben van, fut a térkép szépen, de minden indítás után kb 10 perccel leválasztja magát, és az autó kijelzőjén sem látni semmit, a térkép gomd bal oldalon inaktív lesz.
Így persze nem az igazi. Valakinél lépett fel hasonló esetleg pont hasonló eszközökkel. Telefon legfrissebb 6.1 one UI, térkép Google maps Android autó is legutolsó verzió. Köszi ha van ötlet?!
Köszi


Tikakukac
(titán)

Emiatt ne aggódj. A pözsó jeles tesójában nem volt 1000km mire sikerült teljesen megdöglenie a már előtte is kuka központi rendszernek. Én megkönnyebbülten adtam le az autót a nyár végén.

Van még a cégben VW meg Merci is, kivétel nélkül mindegyik botrányos ilyen szempontból, úgyhogy ez van. Fejlesztő kollégák tudnának mesélni miért is ilyen amilyen.


Tothgera30
(Ármester)

Van egy kis kavarodás a térben és időben. Z14XEP - 90le/125nm. A14XER - 100-101le/130nm. Amiről te írsz az a Z/A/B16XER, ami 115-116le/155nm, ennek ugye elődje a Z16XEP -105le/150nm (de ezt én sem pártolom). Tehát adott ccm esetén nekem sehogy nem jön ki az említett +30% különbség.

üzenetek