Pénzügyi tanácsadás (kölcsön, befektetés, biztosítás) - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


I02S3F
(őstag)
Blog

Sziasztok! Galaxy A40 új tulajdonosa vagyok. Akartam biztosítást kötni a készülékre, de a Telenor szar mobilos felületén szarul küldte el az adatokat(Én voltam a hülye, hogy ott rendeltem meg). Utólag valahol tudok készülékbiztosítást kötni? :R


Wmwinters01
(tag)

Hol vetted a készüléket? A MediaMarktnak van közvetlen kapcsolata az Aegon-nal, azokon keresztül lehet kötni ha jól rémlik. Talán az Allianznál is van -ott kerékpárra van az biztos... :D onnan tudom :DD -


I02S3F
(őstag)
Blog

Köszönöm!


gzbotii
(veterán)
Blog

Sziasztok,

Cehrriskről vannak vélemények, tapasztalatok? Elvileg az Uniqa áll mögötte.


banánocska
(aktív tag)

Sziasztok,
Szeretném a tapasztalataimat megosztani veletek, és ha sikerül akár egy embert is eltántorítani a velük való kapcsolattól, már elértem amit szerettem volna. Ez bizony a 3 betűs cég.
Sejteni lehet már a bevezetőből, hogy bizony én is tagja voltam a "közösségnek". Hatalmas hiba volt, és hatalmas tanulópénz. A cég szerkezeti szinten nagyon jól ki van találva. Ugyebár strukturális rendszerben működik, és ennek van egy központja. Még nem derült ki de most az Országos Választási Bizottságról beszélek, mert ha valaki bármit is említ a cégről, megfenyegetik, feljelentik.
Aki teheti MENEKÜLJÖN.
Az érzelmekre hatnak, és gyönyörűen masszírozzák az embert, hogy tárja fel kapcsolatait, de garantálom, hogy miután ezek megtörténtek, nem fognak a barátaid szóba állni veled. Beleestem, megetettek. Szerettem volna a szakmát kitanulni, érdekelnek a biztosítások. Sok barátom, rokon mondta akiknek már volt közük ehhez, hogy meneküljek. És igazuk lett. Mert mindenre van kifogás. Ők buták, nem értik a dolgot, majd meglátják amikor egy rakat pénzem lesz. De nem a szakmaiságodból, azt is garantálom. Bújtatott MLM az egész, az általad beszervezett emberekből lesz látható pénzed. A strukturális mivoltának köszönhetően nem nagyon akarnak majd elengedni. Borzasztó macerás, idegőrlő lesz, mert ott fognak alád tenni ahol csak lehet. Mivel az MLM rendszer mivoltából, nekik az a jó ha minél tovább a rendszerben vagy. Továbbá az általad kötött szerződések nagyon elenyésző %át adják oda, a többi a vezetők zsebébe megy. Nincs termékük, mondják ők. De van. TE!
Te, és az ismeretségi köröd. Természetesen erre az írásra is lesz kifogás, hogy nekem nem jött be, itt én vagyok a hibás. Így van. Én vagyok, aki aláírt nekik.
Az agymosás működik a legjobban náluk. 50 éves bevált recept.
Remélem tudtam segíteni.


djdaniel
(senior tag)
Blog

Szia, épp a héten voltam ennél a 3betűs sz*rnál állásinterjún, bár fogalmam se volt hogy ilyen interjúra megyek. A történet: irodai adminisztrációs munkaként hirdették az egészet, habár furcsálltam h mellékállásra 100-150k..
Bemegyek az irodájukban, bent ül egy öltönyös max 25éves srác, körbenézek az irodába és szinte full üres, még egy laptop sincs az asztalon, egyedül egy bmw autós kép a falon, kicsit paraszt vakítás hangulata van az egésznek, kíváncsi leszek mint mond.
A srác elém tesz egy kiértékelő lapot hogy töltsem ki, odaadja a "hugo boss" tollát, majd közli hogy kimegy telefonálni.. Vissza jön, fog egy üres lapot és mint ha novellát elemezne felvázolja a céget és hogy milyen könnyen kereshetek százezreket, befektetéssel és életbiztosítással foglalkoznak, látom hogy az egész egy betanult szöveg. Elkezdünk beszélgetni, mennyire fontos nekem a pénz? mennyit szeretne keresni? Próbált meggyőzni, rájött hogy kevés rá az esély így hamar befejeztük az egész beszélgetést.
Habár elégé meggyőzően tudott érvelni, ha 18éves lettem volna biztos benyelem. :DDbanánocska
(aktív tag)

Sajnos én idősebb vagyok, és benyeltem. Akkoriban jóbarátként tekintett ismerősöm keresett meg ezzel a "szuper" lehetőséggel, mert tudta, hogy épp felmondok egy nemzetközileg erősnek számító Brit alkusz cégnél. Természetesen nem ezzel kezdte, hanem egy közösségbe invitált meg, ahol biztosításokról szerzett tudásomat tudtam volna kamatoztatni, hogy segítek tanácsokkal az érdeklődőknek. Aztán majd 1 hónap múlva derült ki, hogy bizony ez nem mást mint az a szar, és szó sincs az embereknek való segítségben, csak a lehúzásokban. De akkor már tövig bekaptam a legyet. És erre pár barátságom ráment.
Hál' istennek volt egy jó megérzésem, és a fontosabb embereket nem kerestem meg, hiába erőszakolták. Mert bizony komoly több órás előadás volt "hogy na, csak ismersz még valakit, írjuk össze"! A postástól kezdve mindenkit fel kellet írni, amennyiben nem tudtál felírni senkit (vagy nem akartál), akkor bizony elég gyorsan kiutáltak a szektából, ugyanis a felfogásuk szerint te nem vagy elég elhivatott, hogy bohócot csinálj magadból. Gyönyörűen létrehozott lelkiterror. A szakma legalja, és ezt sok, a szakmában elismert ember mondta, legyen az alkusz, vagy biztosítónál dolgozó egyén. De én rohadtul makacs voltam, és nem érdekelt, és bizony fél év munka után immár hónapok óta nem hajlandóak elengedni. Hát mostmár érdekelni fog mások véleménye.. :D

[ Szerkesztve ]


EG0
(aktív tag)

Másik oldalról nézve is baromi kellemetlen, amikor pl. a ház gondnoka kér meg, hogy megadhatja-e a telszámodat a lányának/vejének/akárkijének, mert az belevágott "pénzügyi tanácsadásba". És akkor jófejségből rábólintasz, és elkezdesz azon gondolkodni, mivel szereld majd le a f*s unit-linked ajánlatait. (Legegyszerűbb: sajnos se befektetni való pénzem se kiváltani való hitelem nincs, napról napra élek, ezvan.)
Tanulság számomra: ha jó ismerős kérdez meg, akkor udvariasan, minden más esetben udvariatlanul kell elküldeni az összes ügynököt (megnevezés: tanácsadó) a **csába.
Esetleg viszont ajánlani pl. a kiszamolo.hu oldalt (mondjuk Miklós is sok hülyeséget leír, de pont ebben a témában elég reális).


I02S3F
(őstag)
Blog

Sziasztok! Háztartási pénzügyi tervezéssel kapcsolatos kérdéssel melyik topichoz fordulhatok? (Összevetettem a tényleges kiadásaimat a tervezettől és óriási az eltérés) :R (Tehát a tervet szeretném igazítani a kiadásaimhoz)


bozont
(veterán)
Blog

Üdv
Nem tudom mennyire offtopic, de nem találtam külön erre.
Házeladásnál euróban fizetnének a vevők, de nekünk csak Ft alapú számlánk van. Érdemes így belemenni? Melyik árfolyammal kell ilyenkor számolni? Mire kell figyelni?


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Nyitni kell egy Transferwise számlát, rá EUR zsebet, és arra utaljanak.
Onnan jó áron át tudod majd váltani forintra.


envagyok
(veterán)

Sziasztok
Lakásbiztosítást szeretnék kötni, vízkár, tűzkár, viharkár, garázsban lévő gépjárművekre, és ingóságokra is.
Hol és hogyan érdemes megkötni?
Az ingatlan értékét mekkora értékre érdemes kötni?
7 éve 30M volt, most 80-at ér?
Helyreállításnál számít?
Van különbség például ha 30 vagy 80m értékre biztosított ház garázsát, alagsorát elönti a víz, és mondjuk a takarítás, festés költsége pl. 600000ft?
Tényleg igaz, hogy ha kötök biztosítás, bizonyos időn belül történt károkra nem fizet?
Mennyi idő?

Köszönöm


FIREBLADE78
(addikt)

Szeretnék ma biztosítást kötni,amihez kocsi asszisztans is van. Amikor kérdezi,hogy autó évjárat,ekkor a gyártási év kell vagy forgalomba helyezés dátuma?


flash-
(veterán)
Blog

milyen baleset biztosítast kössek?
hogy induljak neki,1-2 tipp ?


Krisztianby
(tag)
Blog

Hello, hirtelen jobb topicot nem találtam így ha ez nem ide való elnézést.

Én Wiset használom mint fizető eszközt 100%-ban, erre is kérem a fizetésem. Online igénybe veszek egy magán tanárt aki ezt mondjuk azt hobbiból űzi, nem hivatalos van szerintem 4-5 ember akit oktat hetente 1 órában (egyetemista). Revolut számlát vezet. A leadott magán óra után nem adózik (nem is várom el..) mivel 2500-Ft-ot kér el 1 órára. Viszont szeretné hogy én is csináljak egy Revolut számlát hogy arról küldjek neki pénzt a NAV véget. Az én pénz tudatosságom és erről alkotott jogszabályokról való ismeretem nulla. Ilyen kis összegek esetén elővehetik őt vagy engem?


dellfanboy
(őstag)

nem adózik (nem is várom el..)
miert?


Krisztianby
(tag)
Blog

Állam irreális dolgokra költi el a pénzemet?
Az én megkeresett legális és bejelentett munkámból eleve leadózok és ha én ezt oda adom valakinek még utána is vonogasson?
Egy csóró egyetemista aki ezt a bevételt kajára költi mert máshogy nem tudna enni még adózzon utána?
Ezért.

Ha nagyon muszáj akkor kp-ban fizetek neki továbbiakban, fő kérdésem továbbra is fentebb leírtban szerepel.

[ Szerkesztve ]


Gallmix
(aktív tag)

A Nav láthatja, kaphat információt a Revolut számlájáról, mert meg van adva az adó azonosító, és ahogy fejlődik az AI (mesterséges intelligencia) úgy ezt egyre jobban fel tudják dolgozni. A kérdés, csak az ha rendelkezésre áll már ez az információ mennyire mennek utána, van kapacitás.

https://nav.gov.hu/sajtoszoba/hirek/A_Revolut-szamlakra_is_ralat_a_NAV

Ugyan ez igaz a legtöbb kriptóra és váltóra is.

Egyébként neked, mint "ügyfélnek", miért is kellene foglalkoznod azzal, ő adózik-e vagy sem?

[ Szerkesztve ]


flash-
(veterán)
Blog

milyen biztosítást érdemes kötni? ezek az eü biztositások mennyire jók?

[ Szerkesztve ]


cs.zs.
(addikt)

Szia,
több féle is létezik,
1.,
amikor a tényleges kezelést fizeti a biztosító (a külföldi kórháznak), szaktekintélyek által javasolt, közösen kiválasztott helyen. Térítik a kísérő szállodáját is, tolmácsot, itthoni gyógyszerköltségeket. Felnőtt embernek ez kb 20.000 Ft-os havi költséggel köthető bizonyos betegségfajtákra -amik addig a szerződőnél még nem jelentkeztek, de fél tőle, tart tőle hogy ez bármikor felmerülhet. Gyerekekre fél díj.
-ÉLŐ donoros szerv- és csontvelőátültetés (ha egy családtagodnak adnál) - azaz tartasz tőle hogy ilyen előfordulhat
-Agyi idegsebészeti beavatkozás
-A rákbetegségek minden fajtája
-Szívkoszorúér műtét
-Szívbillentyű műtét
Térítés 2x 1 millió Euro (2 különböző probléma esetén)

2.,
Rettegett betegségek esetén, ez biztosítóként változik, 25-30 különböző diagnózis. A biztosító itt egy kellemetlen diagnózis után közvetlenül a páciensnek fizet, diagnózis után 30 nappal. Itt is érvényes, hogy csak akkor köthetsz ilyet, ha nálad még nincs előzménye. A díj korfüggő, 20 éves embernek 10 millió Ft havi 5000 környéke, de egy 40 évesnek már dupla kockázat. (kb számok)
Ez alapvetően arról szól, hogy legyen pénzed drága magánrendelőkre, drága gyógyszerekre, ezért kapod a pénzt.

A 2. előnye hogy itt te kapod a pénzt, és több betegség van benne,
az 1 példában pedig kevesebb betegség van, de a betegségenkénti max 1 millió Euro magasan veri az 5-10-15 millió Ft-ot, de ezt nem te kapod, hanem a kezelő hely a kiállított számla alapján.

Ha több infó kell, vagy valamelyik érdekel, keress privátban


zsoltip
(őstag)

Üdv Fórumtársak!
GAP biztosítás kinek van? Megéri? Mire kellhet ez? gazdasági Totálkár esetén pl hasznos? Vagy mire kellhet?


cs.zs.
(addikt)

Szia,
rendelkezned kell Cascoval, max 90 napja vetted az autót, és tartasz attól, hogy később a piaci ára fájdalmasan kevesebb lesz, mint amennyiért vetted, és félsz attól is hogy totálkáros lesz, vagy ellopják. A casco piaci árat vesz figyelembe a térítéskor, amikor kiszámolja a GTK összegét.
Az itt keletkező hiány-szeletre jön a GAP.
Címszavakban ennyi.
:R

üzenetek