Pálinka topic (pálinkafőzés, lepárlás) - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


-Nemtom-
(senior tag)

kis mennyiségben otthon is lehet csinálni (asszem 10L max) csak eladni nem lehet.

szét kell nyomkodni a gyümit, ha van szára azt is le kell szedni, aztán bele egy hordóba, és langyos vizzel felönteni h. ellepje, kissebb mennyiségnél kell bele cukor is h. kitudjon forrni rendesen. utána már csak kevergetni kell naponta, és ha már nem habzik, neki lehet kezdeni... kétszer kell átfőzni, akkor lesz tiszta átlátszó...
a home made főzés legegyszerübben:
-1 átalakított kukta kell, -> tetejére heggeszteni kell 1 menetes csövet.
-1 nagy edény amit az aljánál oldalt ki kell fúrni, majd bele kell rakni 1 spirál csövet, az 1ik vége alul megy ki a lyukon, a másikat meg kell hajlítani a végére kell egy anya, ezzel lesz rögzítve a kuktához
az edényt fel kell önetni hideg vízzel, aztán mehet a kuktába a cefre kb. 3/4-éig, aztán már csak kis lángon főzni kell és várni :)
ha a víz felmelegszik, akkor azt cserélgetni kell közbe...

nagyjábol ennyi

üzenetek