Szerintem sok a gyomorsavam, iszok egy Vilmost......
Pálinka topic (pálinkafőzés, lepárlás) - Technika, hobbi, otthon fórum
hozzászólások
Küldök ide egy UP-ot.
Valaki tudja esetleg, hogy a házipáleszért körülbelül mennyit szokás elkérni mondjuk 1l-es és 5l-es kiszerelésben?
Ami főleg érdekel: szilva, barack, törköly, körte, szamóca.
Levlistán szoktak árulgatni, venni is szeretnék, de olyan az ajánlatok között sokszor 1500Ft/l árkülönbség is szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Az igazi házi pálinkának literje itt nálunk (szabolcsban) 2500-3000 ft.
Köszi az információt!
Ez elég drágának tűnik, miből szokás arrafelé csinálni?
[ Szerkesztve ]
Szilva, alma, meggy. Vegyeset nem nagyon csinálnak háznál, vagyis csak az aki szereti. Nekem a szilva a kedvencem.
Nyiscsák
(aktív tag)
Mi eddig alma és körtéből főzettünk pálinkát, de lehet idén a meggyet is meg kellene próbálni. Van valami amire oda kell figyelni cefre készítésénél? Gondolom ki kell magozni.
Kimagvalni érdemes jah mert ha belefőzik a magot akkor azt nem issza meg senki
Zewa
(senior tag)
Sziasztok!
Először is hatalmas UP a topicnak! Hogy a fenébe lehet hogy egy magyar forumon nem megy ez a topic?!
Tavaly elhatároztam hogy bizony ebben az évben bele vágom a házi pálinka készítés rejtelmeibe. Szilva illetve körte lesz idén mert ebből elég jelentős menyniség található a kertünkben. (5-5 hatalmas fa)
Első főzésem lesz és nagyon lelkes és izgatott vagyok.
Kalandor: Nekünk van 2darab is. Duplafalú, réz. Egy 80L illetve egy 120L-es.
Természetesen nem otthon fogom lefőzni a pálinkát. Hiába ez lenne olcsóbb, bizonyított származású és ez lenne helyben inkább kifizetem a 600ft-t literenként egy hivatalos helyen.
[ Szerkesztve ]
Zewa
(senior tag)
UP! bizony!
Jelenleg ott tartunk hogy van ca 120liter tiszta körte cefrém és olyan 60l szilva.
Napról, napra gyarapodik ez a mennyiség természetesen. Már izgatottam várom azt a bizonyos napot, no'!
Sok öreg hallotam hogy "cukrot neki" de a turót én az mnondom inkább legyen kevesebb de minőségi(bb) mint hoyg egy gyenge aromájú, alkoholisták itala legyen...
Tessék mondani, itt senki nem utazik rajtam kívüla témában?
üdv
Ma megkóstoltam a csalán-chili-s pálinkát. Érdekes,1 csöpp volt az ujjamon de iszonyatosan húzta a számat. Szeretem a pálinkát,régóta fogyasztója vagyok. De aki letudná írni a receptjét annak nagyon hálás lennék,annak küldenék egy fél decit
Egyik ismerősöm aki megkóstoltatta velem azt mesélte,hogy volt egy faszi aki lent a siófoki sétányon osztogatta. 100ember ivott meg 4 decit belőle nah az azért nem semmi... De sajnos a titkát nem akarta elárulni.
Most épp jóféle körte érlelődik a hordókba hamarosan meg főzés.
nálam úgy 170-nél állt meg a körte mennyisége, valamint 100-nál a cseresznye
ma viszont "importálok" 1 littyó kész málnát
érdekes lehet, de én nem szeretem az ilyen kevert dolgokat
elmondani sem tudom milyen jó málnához jutottam ma hozzá - ha vkit érdekel, pü!
LA1703
(tag)
UP.
De csak, mert múlt héten 3 napot ültem mostoha faterommal a főző mellett, míg lecsurgott a szilva meg a törköly
Holnap meg megyek barackot főzni.