PH!antasy F1 - Klánok, Ligák, Versenyek fórum

üzenetek

hozzászólások


EmberXY
(addikt)

De ki mondta meg neki a jelszót? ;]


ROBERTOH
(őstag)

Armando_19 az, itt írta is ;)


EmberXY
(addikt)

Az egy dolog, hogy 14-én a 3. helyen volt, az nem jelenti azt, hogy most is ott van, pláne hogy kinek mi számít csúnyának. Szóval azt nem vitatom, hogy átsliklottam a linkelt kommenten, de nem adom meg a hibát 100 %-ra, inkább csak 80. :D


ROBERTOH
(őstag)

MY LEAGUES/PH!antasyF1 alatt a Movement-nél látható, hogy nem mozdult el a 3. a múlthéthez képest illetve nincs másik csúnya nevű játékos, ezért a 80% erős túlzás ;)


EmberXY
(addikt)

Ennyire mélyen azért nem foglalkozom a ligával, hogy a játékostársaimat is kövessem. Legyen 70 %, tovább nem engedem. ;]


ROBERTOH
(őstag)

Ha láttad a "csúnya nevét", akkor te is eljutottál ehhez a listához és akkor csak a kettő oszloppal jobbra található "Mvoement" oszlopra kellett volna ránézned --> 100% :)


EmberXY
(addikt)

Ha hiszed, ha nem, amikor ránézek a ligára, egy dolgot nézek meg: azt, hogy megint mennyivel kerültem hátrébb, a többi információ teljesen érdektelen. Legyen inkább 60 %, de tényleg ez a max... ;] ( a csúnya nevet azért láttam, mert customer114 posztjában lettem rá figyelmes. :D)

[ Szerkesztve ]


Qorthral
(őstag)
Blog

Lehet, hogy igazad van. Az első futam előtt számolgattam, hogy melyiknek kb milyen az ár/érték aránya, és akkor nem voltak jobbak a nagy csapatok a nagy pilótáknál. Viszont az árak eléggé dinamikusan változnak, és szerintem időnként elég messze kerülnek az ideális ár/érték aránytól, ezt pedig ki lehet használni.
A Merci és a Ferrari tényleg jó áron van, de az is durva, hogy most pl egy árban van Vandoorne és Verstappen. :D

Új csapat témához: Mivel a jó komponensek drágulnak azért egyre nehezebb erős új csapatot indítani. Pl az én kezdőm már 105 millió körül van, és Verstappen bénázása miatt igazából ez még baráti árnak is mondható.


Armando_19
(őstag)

Azért remélem, hogy sikerült némi vigyort csalnom az arcotokra :C .
Egy kis magyarázatot követel a név, a 15 évvel ezelőtti CS-s klánunk neve volt KVBG... :D Aztán valahogy előkerültek a régi arcok, és felelevenedett a név. Nem gondoltam, hogy egy publik ligába megyek majd a csapattal, ahol magyarok is vannak... :C :C


ROBERTOH
(őstag)

Meg lehet nézni minden játékos teljes csapat értékét: gyakorlatilag elég valakire rákattintani és bal oldalon kiírja: Team total value. Neked pl.: £107,442,500, de a ligánkban vezető Cocaboys-nál már £122,197,500-t ír. Utóbbi nem tudom, hogy hogy lehet ilyen sok :)


EmberXY
(addikt)

Ezt láttátok már?
Lehet, hogy megvalósult, hogy végre van official játék? :D


ROBERTOH
(őstag)

Valaki beregisztrált rá? Van még értelme elkezdeni idén?


#70869248
(nagyúr)

miért ne? :)
Én reggeltem, aztán majd meglátjuk.


EmberXY
(addikt)

Én is regisztráltam, aztán majd kiderül, hogy milyen.

Elvileg most indult (érthetetlen, hogy miért nem a szezon kezdetekor, ha már "hivatalos"), szóval mindenki a 0-ról indul.


Qorthral
(őstag)
Blog

Jónak néz ki!
Jó kis F1 manager játék, átgondolt, logikus pontozással.
Egyetlen dolog nem tetszik, de az még nagyon fájó is lehet: a versenyek között mindössze 1 cserét enged meg a rendszer a csapatban. Van ugyan egy wildcard, amikor akármennyit cserélhetsz, de az csak egyszer használható az év során. Az egy csere problémás, mert sokszor van olyan helyzet, amikor két komponenst kell változtatni egyszerre, így csinálva mondjuk két közepes komponensből egy jót és egy sereghajtót, ezáltal fejlesztve a csapatot. Itt erre nincs lehetőség, ergo sokkal kevesebb a taktikai lehetőség. Vagy megvárod egy ilyen esetben, amíg a közepest egyből le tudod cserélni a jóra (de ez sokáig is tarthat, mert egyre nyílik közöttük az olló), vagy lecseréled direkt egy gyengébbre az olcsóbb közepest, és a következő futam után a másikat meg a jóra (és reménykedsz, hogy ne dráguljon az túl sokat, stb., sok múlik a szerencsén...), esetleg valami egész mást csinálsz, kisebb lépésekben fejlesztesz, stb.

Megnéztem a 2012-es F1 Ligát, amikor nyertem az összetettet, látszik, hogy a 19 alkalomból, amikor fejleszteni lehetett a csapatot, kb 4-5 olyan volt, amikor ténylegesen csak 1 komponenst cseréltem. Kilencszer! a fent említett dupla komponenscsere volt, és 5-6 alkalommal még ennél is jelentősebb, 3-4 komponenst érintő változtatás. Nyilván nem ugyanaz a két játék, de hasonlóak... és sztem ez zavaró lesz, hogy kevéssé tudunk belenyúlni a csapatunkba, nem eléggé tudunk reagálni az árak és formák változására...
Tuti megengedtem volna több komponens cseréjét is, legfeljebb külön "árat" szabtam volna neki: pl 1 csere ingyenes, de ha egyszerre két komponenst is változtatsz, akkor az 1 millió euró költséggel jár, ha hármat, az 3 millióval, stb. Mindegy, ez most ilyen. Kezdjük el, aztán meglátjuk, hogy jó-e ez így is. Igazából a Gridrival rendszerében is zavar, hogy ezzel a szerződéshosszal meg büntető eladási díjjal jelentősen akadályozzák a szabad fejlesztést, de ott legalább van rá lehetőség...

Ha, még valami: a talent driver jobb a Gridrivalban sztem. Így, hogy bárkit választhatsz, szinte kötelező Hamiltont vagy Vettelt betenni és csak a TOP 3-4 pilóta az, akit érdemes talentre állítani, ami így inkább megkötés megint, mint valami, ami színesíti a játékot.


Qorthral
(őstag)
Blog

No kicsit nézegettem a játékot. Szerencsére turbo drivernek nem lehet kiválasztani a 3 topcsapat versenyzőit (dacára annak, hogy erről egy szó sincs a szabályzatban), így máris jobb. :)

Csináltam PH!-s ligát, aki akar csatlakozhat.
Invite code: 358e44 ;)


EmberXY
(addikt)

Beléptem én is a ligába, már ketten vagyunk. :D

Én is nézegettem, telóról kicsit körülményes, majd asztali gépen jobban átbányászom...
Ami elsőre feltűnt, hogy tényleg nem látjuk egymás csapatait, vagy csak én bénázok?


Qorthral
(őstag)
Blog

Asztalin jól átlátható szerencsére. Jól meg van írva, sztem szép lett. Mondjuk én meg mobilon nem néztem még. :D

Nem látjuk, e a szabályzat szerint amint lezárul a nevezés az adott fordulóra, látható lesz az ellenfelek csapata. És minden korábbi forduló csapata is látható. Nekem szimpi is ez, mert nem másolható az ellenfelek csapata, illetve nem befolyásolhat sem jó, sem rossz irányban az, amit másoknál látsz. Más kérdés, hogy mivel mindig csak egy komponens cserélhető (egy alkalmat leszámítva), annyira sokat ez nem számít, sokszor elég kiszámítható lesz, hogy ki mit csinál és kinek mit éri meg lépni. A Talent driver mondjuk szabadon cserélgethető a pilótáid között, de ez is csak az elején ad valamennyit hozzá, mert a végén már szinte csak nagycsapatok pilótái lesznek bent... vagy nem? :D

Most belegondolva nem ilyen egyértelmű, mert csak pontokat kapunk a fordulók után, pénzt nem. Így elvileg nem garantált, hogy egyre jobb csapatot tudunk majd összerakni. Ha a jó pilóták egyre drágulni fognak, akkor viszont így meglehet, hogy értelmetlenségbe fullad az egész. Az kit hajt, hogy folyamatosan az aktuálisan ingadozó formájuk szerint cserélgeti a 3-4 leggyengébb csapat pilótáit? :D


customer114
(senior tag)

Remélem az early reg.-hez adnak futam belépőket, hogy népszerűsítsék a játékot. :)

Miért nem mutatja a nevem a ligában?

..mert csinálni kellett csapatot.

[ Szerkesztve ]



(addikt)

most nincs időm rá, de köv futamig mindenképp belépek

viszont lehet, hogy jó lenne mindkét játéknak most már saját topicot csinálni, mert kezd nagyon összekavarodni a katyvasz :)

üzenetek