PHE - World Of Tanks Klán - Klánok, Ligák, Versenyek fórum

üzenetek

hozzászólások


Rém
(tag)

Tegnap a t6 század sem volt fényes. Négy kört mentem a többiekkel, mindegyik bukta. Mindenről pattantunk, taktika sem volt, max annyi, hogy most nyerünk. Inkább fun volt, mint komoly próbálkozás. Fel is oszlattuk magunkat. :D


Werewolf20
(tag)

Skillt a személyes tudásra értem. Teszem azt: Jó helyre lőjenek, eltalálja a célt, ne lövesse szét magát, tudja az arty hol kapja el hol nem...vagy akár hogy merre legyen elosztva a csapat, hol tud segíteni, ne blockoljon...stb stb. T8 ban már jó lenne ha tapasztalt játékosok jönnének, valljuk be T8 nem a tanuló század. Ami a legfontosabb! Kövesse a KÉRT (nem utasított) mozgásokat, irányokat, célpontokat. Egyszóval kövesse a kiadott utasítást. Én sem vagyok egy pro mint látszik a statomba, de azért T8 ban már illik a csapatért tenni. De semmi rosszindulat, csak egy kis tipp és vélemény.


vbbb
(őstag)
Blog

Igazából nem volt vezető, vagy amikor mondtuk valamit akkor is mindenki azt csinálta amit egyénileg gondolt. Utána meg senkit se érdekelt az egész, szóval úgy is álltak hozzá amit az ellenfél ki is használt minden esetben.

Ha van rá igény ma is indítok T6-os századot...bár egy kicsivel több szervezettséget várok el.

[ Szerkesztve ]


Stirlitz
(senior tag)

Hello itt is!

Ma este tervezem egy t3-tol t5-ig század megnyitàsát, TP és XP szempontbòl. A cél az lenne vele, hogy minnél többen és hamarabb elérjük a T6 h.kocsikat, hogy utàna a tapasztalt taggokal tudjunk gyakorolni. (én pl 3szor játszottam Emre irànyìtàsa alatt, és többet tanultam közben, mint randomban 2 hònap alatt) Meglàtjuk bevàlik-e, a cél a szint ugràs lenne.


vbbb
(őstag)
Blog

Amúgy valaki létrehozhatna egy csoportot vagy akár egy saját profilt a PHE klánnak valamelyik szossöl hálón (pl.: Facebook)
Így legalább képet is tudnánk társítani a nevekhez. Ki tudja mivé növi ki magát ez az egész. Talán átláthatóbb lenne és gyorsabban terjednének a hírek is.

[ Szerkesztve ]


emre
(veterán)

Én például semmi ilyesmi oldalon nem vagyok fenn (iwiw, face, twitter stb..) és nem is leszek.
Mivel ez a prohardver fórum harckocsi ezrede szerintem nem kellene neki másik fórumot keresni. :N De ez is csak egy vélemény.

A képe meg baromian nem érdekel (egyenlőre) egyikőtöknek sem amíg a hangját sem hallom a tagok többségének. :U

mod
De ha gondolod teszek fel egy portrét magamról, aztán lehet lájkolni. :DDD

[ Szerkesztve ]


fsb1000
(nagyúr)

Akkor téged sem ér el a nagytestvér keze.... Én sem vagyok regisztrálva a közösségi oldalakon, kivéve, ha a ph-t annak tekintjük.
----

Természetesen ha valaki úgy gondolja jó dolog facebookon egy oldalt létrehozni a PHE-nek akkor megteheti, de a látogatása vagy reggelés oda nem lesz kötelező a tagoknak.

A jétékban tényleg egyre fontosabb szerepet kap a hang, magamról tudom, hogy ha 2-3-an beszélnek, akkor sokkal kevésbé olvasom a csata közbeni chetet.
Az ingame hang a játékosok 80-90%-nál jól működik, de ha lesz rá igény akár lehetne saját mumble szerverünk is.


Rém
(tag)

A hangalapú kommunikáció valóban nagymértékben megkönnyitené a dolgokat, elég csak ha a taktikai részét nézzük. Legalább a század vezetőjénél lenne fontos, hogy a követendő taktikát felvázolja. Sőt egy szint felett ez inkább alap, mint lehetőség. Bár nekem sincs, de hajlandó vagyok beruházni egy mikis fülesbe a cél érdekében!


fsb1000
(nagyúr)

De...
Mindenekleött a legfontosabb lenne, hogy a századokban fegyelmezettebben játszunk.
Tudom hogy egy játékban fura, hogy szükséges a fegyelem, vagy legalábbis annak az a formája amikor csapatjátékra van szükség.
Itt elsősorban arra gondolok, ha kialakul valamilyen taktika, akkor azt tartsuk be.
Vagy ha elhatározzuk, hogy malinovkán rusholunk, akkor egyszerre menjünk, mert különben egyesével leszednek.
A csapatmunka fontos hozadéka lenne a koncentrált tűzerő, ha 2-3 tank együtt mozog és egy célt lő, akkor az elöbb megsemmisül és nincs esélye visszasebezni, vagy kilőni bárkit.

Ez vonatkozna a szakaszra is, mert annak is akkor van értelme ha a tagok kiegészítik és/vagy támogatják egymást.
---

T6 század
Lehet hogy az írányítók instrukciói nem elég részletesek, vagy nem mindenki érti pontosan.
EZért ismét javaslom,, hogy tegyünk egy próbát a század szakaszokra bontására.
Az írányító és/vagy a közös megállapodás sokkal egyszerübben tudna feladatot kiosztani.
A századot 3 részre bontanánk.
Erre volt egy korábbi koncepcióm, amit a gyakorlatban lehetne finomítani. [link]

Ha nem válik be, akkor elvetjük, de nagyobb baj nem lehet belőle, mint amikor közel random játék szintjén megyünk században.


fsb1000
(nagyúr)

Egy 1000 Ft-os mikis-fejhallgatót használok erre a célra. Osanban vettem.
A fiam jobban szereti az asztalit (neki van saját szobája így kihagosítva játszik), az 600Ft.


emre
(veterán)

Nekem eccerű tescós van, szintén nincs ezer forint a cucc.


Stirlitz
(senior tag)

Olyan füles/mikrofon kombót nem tudtok, aminek nagy a fülpárnája? Tegnap egy olcsò fűllesel mentem, de fáj a fülcimpám, ùgy összenyomorgatta. Nem volna hàtrànyos, ha elérhetö àron volna.

Kis tier század meg nem életképes, pedig hamaràbb lehetne eljutni t5-6ig talàn. Nincs rà érdeklödés.

[ Szerkesztve ]


vbbb
(őstag)
Blog

Okéokéoké...csak egy ötlet volt... :)
Én csak azért vagyok a faszbúkon, mert a családdal, barátokkal könnyebben tudom tartani a kapcsolatot. Külhonba szakadtan ez egy jó lehetőség nekem.
Egyébként meg nem kell ahhoz tagnak lenned közösségi oldalon, hogy mindent megtudjanak rólad ha akarnak. Én ez miatt már régóta nem parázok. :)


D.Orion
(veterán)

Részemről szívesen tolom junior században, de most cél a T34, mielőtt prémium lesz. Ez pedig minden időmet kitölti amikor ráérek játszani.


fsb1000
(nagyúr)

Létrehoztam egy Mumble szervert (még csak 15 napos Trial), hogy akinek gondjai vannak az ingame hanggal, ezt is használhassa.

Mumble letöltés: [link], majd telepítés után [Connect] és a megjelenő ablak alján [Add New]

Label: PHE
Addres: phe.mumble.com
Port: 7561
Username: A WoT-ban használt neved

[ Szerkesztve ]


fsb1000
(nagyúr)

Ma napon Djuree-t felvettem a Klánba, annak ellenére, hogy 300-nál kevesebb csatája van.

Ennek oka az, hogy úgy gondolom, aki a ph fórumán elég aktív és látszik, hogy fejlődik, intenzíven foglalkozik a WoT-al, az tagja lehet a PHE-nek, ha jelentkezik.
70-es taglétszámig nincs különösebb szűrés tagfelvételkor.

70-es taglétszám felett Timyy (vagy a mindenkori #2 parancsnok helyettes) feladata a tagok szűrése, de az engedékeny tagfelvételi politikám miatt kialakult véleménykülönbségünk okán a felmentését kérte.

Ezt elfogadtam, és rangját visszavontam, a következő időszakban egyedül döntök a tagfelvételről. Természetesen akinek van véleménye írja le a fórumba és ha alapelvekkel nem ütközik figyelembe is veszem.

-----------------------

A PHE-ben igen heterogén a játékosállomány, de reménykedem, hogy találunk olyan megoldást amely keretében mindenki talál magának szakasztársakat vagy olyan századot ahol jól érzi magát és saját szintjének megfelelően tud teljesíteni.

Valószinűleg még hosszú ideig nem lesz "elit" klán a PHE, de szeretném, ha minden tagunk törekedne a fejlődésre, csatáinak száma meghaladná az 1000-et és legalább egy - században használható - t6 harcjárműve lenne.
Ezekben a célokban egyetértek Timyyy-vel (vagy másokkal), de jelenleg semmiképp sem szeretném ha ez olyan küszöbb lenne, amelynek el nem érése esetén bárkitől meg kéne váljunk.

Az én elsődleges feltetélem az aktív játék. Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy azon játékosainktól válunk meg akik 2-3 hétig be sem lépnek a játékba vagy hosszabb távon nem növelik csatáik számát.

[ Szerkesztve ]


kugli81
(aktív tag)

Belépehetek ? IS7,IS4,type 59,gw panther,t50-2,VIB II tiger,Tiger p.....és még 1-2 amim van...


fsb1000
(nagyúr)

Szia!
Olvasd el légyszi a Klán oldalán a céljainkat [link], és ha neked megfelel akkor jelentkezz.

T8 század csak hétvégén szokott lenni és eddig vagy nullszaldós, vagy buko.
Valahogy mindenki jobban szereetiu a t6 századot, főleg ha akad jó írányító.
T8-tól felfele főleg szakaszban megyünk. Nagyon ütős tud lenni 3 t10.

[ Szerkesztve ]


fsb1000
(nagyúr)

Kingpin73 is jelentkezett felvételre, de sajnos nem írt a commentbe, így nem tudom ki ő.
Legalább anyit írjatok, hogy a ph-n mi a nicketek.


kugli81
(aktív tag)

vk 3001 és tigris p is tier 6 :)
join-oltam látlak titeket csak nem tudom hogy játszom veletekj gondolom be kell hivnotok....

[ Szerkesztve ]

üzenetek