PHE - World Of Tanks Klán - Klánok, Ligák, Versenyek fórum

üzenetek

hozzászólások


fsb1000
(nagyúr)

A század és a szakasz szervezése ad-hoc módon történik. Kivéve mikor a fórumon előre jelezzük. Ha van prém acc-os akkor indít századot és kiküldi a meghívókat (ált minden aktívnak). De a chat-ben is jelezzük, ha van század, vagy ha valaki szakaszba hív.
A század létrehozója válogatja be a játékosokat, de nem felétlen ő írányít.
Sajnos nem is mindig van írányító.

Szakasz szabadon választott.
Akár te is beírhatod, hogy mennél szakaszba ilyen-olyan tankkal, aztán csak lesz jelentkező.

A századra rá is lehet keresni, ha tudjuk ki indította.
EZt is be szokták írni az ingame chatbe. Pl: "Bencz-nél t6 század."


Djuree
(félisten)

üdv mberek!

kösz a felvételt :R

t4 német meg orosz tankom van, meg persze alattiak. a héten lesz még KV is. így hívjatok ha kellek szakaszba.

[ Szerkesztve ]


fsb1000
(nagyúr)

Ma nagyon jó volt a t6 századozás! Csak Győzelem volt, amig csapattag voltam.

Ide is feljegyzem:
A klán tagjai egyre jobban igénylik, hogy élőbeszédes kommunikáció legyen a századokban. Ahogy egyre jobban fejledünk ez lesz az egyik legnagyobb hiányosság.

Eddig is ajánlott volt, de lassan elvárás lesz, hogy legalább a beszéd hang legyen bekapcsolva században, hogy mindenki hallja az iráníytókat, mert néha egy-egy "süket" tagon is múlhat a győzelem.

Akik mikiznek szinte nem is olvassák csatában a chetet... ez természetes, hiszen a beszédre figyelnek 90%-ban.


Djuree
(félisten)

én csak 2-re álltam be, jó pénzt hozott nekem, 8k nekem még nagyon jó. sokmindent nem tudtam hozzátenni. majd lesz KV és akkor talán.

vmi duma tényleg lehet, az majdnem kötelező a taktikához. én mondjuk mindig haverral dumálok közben, de attól hallani fogok mindent.


emre
(veterán)

Tegnap én is mentem talán négy meccset a fiúkkal. :K

Ha jól emlékszek 2:2-es aránnyal. Felmerült 1-2 kérdés miért is nem vagyok PHE tag.
Erről az alábbiakban karmolok ide egy szösszenetet, a pletykákat megelőzendő, illetve hogy legközelebb ne a csaták előtti taktikai megbeszélés rovására menjen.

Már bocs, de szerintem a század jelenlegi színvonala nem sokban különbözik a random csatákétól. Ez az egyik ok amiért kiléptem.
Ezt a színvonalat a random csatákkal is tudom hozni, és nem kell fél órát várni egy ellenfélre, vagy egy új tagra, hogy meglegyen a század. Mert szerintem nem kicsit röhejes, hogy az ezred 68 tagja napi szinten nem tud egy eredményes századot felállítani top tier6 tankokból. Ráadásul ha elbaltázok valamit, csak magamat hibáztathatom, és azt tehetem amihez értek, olyan harcmodort választhatok amit szeretek. Nem kell félreérteni, nem tartom magam pro játékosnak. Inkább annak van jelentősége hogy tudom miben vagyok jó (és miben nem), ráérzek hogy csata közben mit lenne célszerű csinálni. Ez az esetek kicsit több mint felében bejön. Ennyi.
Sajnos a század csatákban már nem éreztem túl jól magam, nem is szerepeltem túl jól.
Később már nem is akartam menni, mert nem túl jó érzés szarrá lövetnem magam azért hogy mások ott fejlesszék ki a tankjaikat, és képesek stock KV-val beállítani századba.
A másik ami nem tetszett az az, hogy ez egy felülről szervezett csoportosulás. Szerintem "normális" esetben inkább alulról kellene szerveződnie. Ez per pillanat nem feltétlen az ezred, FSB vagy bárki más hibája, de a csaták szervezésekor nem szabad megfeledkezni arról, hogy már egy összeszokott szakasz leküzdése is okozhat komoly nehézségeket.
Ugyanis mi annyira sem ismerjük egymást, hogy adott esetben megfelelő taktikával tudjunk felállni. Mert ha nem tudom hogy valaki miben jó, vagy milyen harcmodor a gyengéje akkor hogy határozzam meg a csatában a szerepét? De a csaták szerevezéséről, és a szakaszokban történő csatákról már megírtam a véleményem, ezt nem kívánom "ragozni".
Szóval ennek így ebben a formában nem látom jövőjét.
Ez pillanatnyi állapotában inkább egy "keltető" (így becézték nálunk az újonc katonák kiképzőtáborát) amit egy fórumtársunk jóindulatának köszönhetünk. Szerintem becsüljétek meg ezt a lehetőséget, és sokkal aktívabb, profibb hozzáállással járuljatok hozzá az ezred sikereréhez.
Az hogy majd kialakul a számomra nem koncepció.

Befejezném egy javaslattal:

A fórumban eddig nem szereplő, de aktív játékos tagok esetleg összekaphatnák magukat, és megjelenhetnének ezen a fórumon, ebben a topikban.!

Nem azért mert nekem vagy bárki másnak hiányoznak, de ha itt nem tudjuk megbeszélni kiértékelni a században történteket hogy a rosebbe akarnak fejlődni?

A véleményemről ne kívánok vitát indítani, lehet reagálni sem fogok rá hisz már nincs közöm hozzá.
A további közös harcászkodástól nem zárkózok el, de ezt inkább szakaszban tudom elképzelni.

más:
Én igyekszek olvasni a chat-et is.
De a mikit is szokni kell, mert ha hárman beszélnek egyszerre az sem túl jó. :N


fsb1000
(nagyúr)

Statisztikák:
PlanetWot: [link]
Részletes stat grafikonokal, jármű tipus és nemzet eloszlással
Saját adatbázisban tárolja a WoT-ról leszedett adatokat

Wot-News: [link]
Játékos és Klán sztatisztika - Efficiency összegző számmal
Részletes Klán statisztika

World of Tanks Dossier Tool: [link]
Játékos részletes statisztikája a számítógépen tárolt adatokból.
%APPDATA%\Wargaming.net\WorldOfTanks\dossier_cache

ctocopok.ru: [link]
Játékos részletes statisztikája a számítógépen tárolt adatokból.

Ingame statisztikai mod: [link]
Saját adatbázisból dolgozik (jelenleg nincs frissítve), a Wot-News-on használt Efficiency-t és a győztes csaták arányát mutatná a játékosoknál. Színnel megjelőlve a gyenge/közepes/jó játékosokat.

[ Szerkesztve ]


fsb1000
(nagyúr)

Zadia klántársunkat saját kérésére felmentettem a szolgálat alól.

---------

A magam részéről sajnálom a távozását az Ezredből és emre-vel együtt visszavárom őket a PHE-be. Ha gondolja ő is leírhatja a távozásának okait mindannyiunk okulására.
Mindketten régi ph userek és mondhatni a PHE alapitói között voltak, mivel a megalakuláskor léptek be.


Simulacrum
(senior tag)

Nagyon hasonlóan látom én is, mint emre, ezért 8-as századba nem fogok menni, oda már muszáj "profiként" gondolkodni és cselekedni. De szívesen megyek hatosba, tudom én is voltam kezdő és jól jött volna ha vannak érettebbek, akikkel megtapasztalhatom milyen ez a századosdi, illetve maga a játék. Nekem kb. 3000 csata kellett ahhoz egyedül, hogy ráébredjek, hogyan kell viszonylag normálisan játszani ezt a játékot. Lehet én valami ilyen számhoz kötnék egy klán jelentkezést elsőként ha csinálnék valaha egyet.


Rém
(tag)

Én múltkoriban mentem egy 8-as századot és nyertünk. Volt taktika és működött is. Valószínűleg aki már eljutott a 8 szintre van némi fogalma a játékról, és bár vannak jól összeszokott és hatékonyan működő századok, lehet keresnivalónk azon a szinten is.


Allien
(veterán)

Sziasztok!
Érdeklődnék a belépési feltételek felől. :B A játékon belül már jelentkezést küldtem. :DDD


fsb1000
(nagyúr)

Szia!
70-es taglétszámig elégséges ha a ph!-n aktív vagy és szeretsz a WoT-al játszani és van már párszáz csatád, amiből látszik, hogy ez nem csak pillanatnyi fellángolás.
Kérlek olvasd el a Klán oldalán lévő leírást, mert ismerned kell a célokat nehogy később csalódás érjen: [link]

Továbbá szükségesnek vélem, hogy a következőket elfogadd:

- A PHE azért jött létre, hogy a ph!-n fórumozók és barátaik beléphessenek egy klánba, ahol nincsenek szigorú feltetélek, szabadon lehet játszani
- A PHE csak egy infrastrukturát biztosít, hogy a WoT-ban a játékosok könyebben egymásra találjanak és szakaszt vagy századot tudjanak szervezni.
- A klánnak nincs elvárása a tagokkal szemben, csak annyi hogy az általános közösségi normákat betartsák a játékban és a cheten.
- A klán semmit nem tud nyújtani - ezért nincsenek extra elvárások - csak a nativan létező klán tulajdonságokat, mint a klánjelzést és a közös chetet
- A PHE-t a játékosok töltik meg tartalommal, sem a vezetőnek sem más ranggal rendelkezőknek nem feladata, hogy felnőtt embereket megneveljenek vagy helyettük tegyék szervezetté a játékidejüket.
- A PHE keretin belül szervezett századokért annak létrehozója a felelős, az ő döntése kit válogat be. Ajánlott elsősorban PHE tagot és/vagy olyan játékost beválogatni aki a század többi tagjával azonos szinten tud közreműködni az eredményes csatákban.
- A PHE keretin belül szervezett századokban bárki vállalhat írányító szerepet, de az elsőbbség a "Field Commander" rangú játékosoké.

------

Az én kivánságaim és megjegyzéseim (mint a PHE alapítója)

- Lehetőség szerint ne gyűrűzzön be az a szemlélet a PHE-be, hogy a gyengébb képességű játékost lebecsüljük, leszóljuk illetve kerüljük el, hogy képessége vagy járműparkja alacsony szintje miatt ki legyen rekesztve bárki.
- Lehetőség szerint normális hangnemben beszéljünk egymással, még vesztes és elbénázott csaták után is.
- A közös játék elsődleges szerveződési formája a szakasz legyen, hogy minimális szinten kiismerjük egymást, fejlődni tudjunk.
- Az jelentekezzen századba, akinek az adott századba illő harcjárműve van, és képes elfogadni az írányítók által megbeszélt taktikát, vagy ennek hiányában is tud a többiekkel együttműködni.
- A századba ne duplázási céllal és ne jármű "húzási" céllal menjünk, erre alkalmasabb a szakasz. A században ne raboljuk a másik 10 játékos idejét vagy kreditjét. A csaták között max. 5 perc teljen el, század indításkor küldjünk invitet, de késöbb már ne ismételjük, csak annak aki kéri.
- A században nem kötelező, de hasznos a mikrofon használata és már elvárt, hogy a beszédhang be legyen kapcsolva. A lelkesedés díjjazandó, de azt kerüljük el, hogy egyszerre többen beszéljenek, vagy valakinek több ellentmondó utasítást/kérést adjunk.
- Ha valaki úgy hibázott században, hogy a taktikát szándékosan nem tartotta be, akkor viseljen el egy kis dorgálást és okkuljon a történtekből. Senki ne legyen mimóza, mert itt nem barbizunk, néha az adrenalin túlbugyog, de azért a dorgáló hajlamúak is maradjanak normális keretek között.
- Felvételkor vagy konfliktiusok megtárgyalásakor minimális kommunikációs hajlandóságot mutassunk, mert aki több platformon, több mondatos kérdésekre egyetlen "Igen"-t tud válaszolni, arról feltételezhető, hogy számára nem fontos a PHE tagság.
- Akinek van véleménye, jobbító javaslata az a fórumra írja, mert a chetre írt mondatok elszállnak az éterbe.
- Kilépési szándék letétbe helyezésével felesleges az érveket nyomatékosítani, mert az olyan mintha a villamoson a vezetőt azzal csesztetnéd, hogy a következő megállónál leszálsz, ha holnaptól nem lesz lila a villamos. Ez a villamos akkor lesz lila, ha az utasok egy része lilára festi és ez nem zavarja a többieket.


Djuree
(félisten)

na megvan végre a szovjet nehézipar soktonnás acélszörnye a kávéééé! mostmár talán ezzel hozzá tudok tenni a KV-3 századokhoz vmit :C


Allien
(veterán)

Remélem, van más tankod is, amivel le tudod vezetni azt a frusztrációt, amit egy KV tud néha okozni. :DDD Qrva lassan szedi a ZxP-t. Ráadásul lomha. Múltkor egy csiga leelőzött tolatva. :D Másik alkalommal meg éppen rossz időben "rohantam" bele egy össztűzbe. Csak 3 koppanást hallottam kb 1 mp alatt, és már kampec vótt. :B


Djuree
(félisten)

van más is, minden kisebb osztályból hagytam 1 tankot :K kell is, nekem a kicsik hoznak tisztán 5k-t általában, meg t-26-al meccsenként megvan általában a 2-3 kill, meg az amcsi t2 meddel is, van sikerélmény. kv még sokáig alap lesz csak, sok xp a fejlesztése, de majd alakul, nem sietek.


Stirlitz
(senior tag)

Láncot rá, és irány a 122es löveg és nagy torony. Utána a 107 es lőveg és a motorok. Megláttod milyen frankón lehet vele aprítani. De azt a csata elején el kell dönteni, mit fogsz csinálni. Ha egyszer elindultál valamerre, nincs visszaút. Persze full stockként nagyon hitvány, én is picsáztam egy párat mig meglett a többi. De 3nap alatt túl voltam rajta, és most már csak lóvét keress. Most kv3nál vagyok, tiszta dejavu az egész, pont ilyen az is stock-ként.

Amúgy meg mért nem mész a német td irányba? Marder-Hetzer-Stug? Na az is zseniálisan keress.

[ Szerkesztve ]


Djuree
(félisten)

hát azon is gondolkodtam, majd talán később. hetzer meg stug elég komoly, félek is tőlük. páncéljuk is elég jó, sokszor nem tudom átlőni ua. tierű tankkal sem őket :U


emre
(veterán)

Délutánra szakaszt tervezek.
Mikrofon használat alapkövetelmény.

Szigorúan kredit termelő jelleggel, SU-85, KV, T-34/85 tankjaimmal (mivel nincs prémium tankom). Ez számomra azt jelenti, hogy nem fogok ész nélkül támadni, a minél több bevitt sebzésre helyezem a hangsúlyt.
Ha valakinek van kedve hozzá és van hasonló szintű (min T5) nem stock tankja (akár arty vagy TD) szóljon nyugodtan, mert boldog-boldogtalannak nem küldök meghívót.

T6 század nem játszik, mert ezek gyengék oda, nem akarom a század esélyeit rontani, hogy ilyenekkel megyek. Azonkívül kicsit pörgősebbre szeretném venni a figurát, szóval ha az egyiket kilövik, megyünk a következővel.

Óhaj panasz hozzászólás jöhet, akár itt akár du. 4 után ingame.


Stirlitz
(senior tag)

Marder-t hamar átugranád. A többit meg leírtad, Hetzer és a Stug is pattogós rendesen. És a Hetzerrel is rongyá keresnéd magad, a Stugról nem is szólva, az egy kicsivel még jobb. Nekem a ruszki AT1 volt sokáig ám a kedvencem (7hónapig csak kis tankokkal mentem, a t46 volt a top tankom sokáig, nagyon szerettem azt is, és bejött még a német pz35t és 38t), 2hete úgy döntöttem elindulok azon az ágon feljebb. Ott nem olyan nagy az élmény, sőt kimondott szopó faktor volt nekem, most elértem a su85-öt ami már kellemes lehetne, de még hiányzik rá az igazi ágyú. Így ezt a projektet most félreraktam, viszont kifejlesztettem közben a pz4-et, és az összes német kicsit, ott még agyalok mi legyen, és elindultam az orosz med ágon, a20-m van egyelőre. Egyelőre a med és td jön be nekem igazán, úgy érzem.


Stirlitz
(senior tag)

Majd ilyen köröket mész Te is, és szerintem ez azért nem kiugró nagyon. biztosan van akinek ez átlag közeli, nekem azért nagyon jónak számít.

6 killem volt. 2KV, egy Pz4 a többire nem is nagyon emlékszem.
 
Győzelem!
Csata: Himmelsdorf 2012. február 9. 11:25:15
Jármű: KV
Szerzett tapasztalat: 1 486
Szerzett kredit: 32 580
Csatában elért Achievement: Top Gun

[ Szerkesztve ]


Djuree
(félisten)

hű ez nagyon jó :C

üzenetek