Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


szika87
(aktív tag)

Megértem amit írsz, ettől függetlenül sose értettem annyira ezt a fogyasztást dolgot hogy ezen menjen a vita..persze legyünk zöldek támogatom ha ez a cél, de lehet nem a tv készülékekkel kéne kezdeni vagy a személy-gépkocsikkal, hanem mondjuk a tanker hajókkal meg az olajfinomítókkal és akkumulátor gyárakkal, a rengeteg műanyaggal amivel tele szennyezünk a földet, de mindegy ez nem az a fórum, csak ne e mögé bújjunk hogy azért jobb az alacsony fogyasztás mert megmentjük a földet.

Az átlag felhasználót maximum annyiban érdekli a fogyasztás, hogy mennyivel nyomja meg a havi számlát...jelzem nem sokkal.

Ha ezzel az állandó értékkel számolok (ami nyilván nem valós, hiszen nem állandó) de mondjuk a plazmánál (65-ös) legyen 350w/h, napi 8 árával számolva az havi 2710 Ft
A 65-ös OLED-ek (gyors guglizás után) talán ilyen 150w/h, napi 8 óra/hó 1170 Ft
Én nem mondom hogy ez nem jelentős első ránézésre, de a mai világba, mikor egy gyros pitában nem kapsz 1500 Ft-ért, kétlem hogy ez a havi 1500 Ft nagyban megnyomná a háztartási költségeket, vagy ez lenne az indok hogy valaki plazmát vált OLED-re mert nem bírja fizetni az üzemeltetését :DDD

Az OLED-ek ára folyamatosan csökken, de szerintem még mindig ki kell csengetni legalább 400 ezret, és akkor nem is a csúcs kategóriát kapod meg.
Aki úgy áll anyagilag hogy ezt nem engedheti meg magának (rengetegen vannak), véleményem szerint annak igenis megéri használtan venni egy plazmát mondjuk 50-80 ezerért, akár egy KURO-t, akár egy jobb fajta Panasonic-ot.
Akkor kap egy nagyon jó minőségű képi megjelenítőt, és a pénztárcát se kellett kiürítenie teljesen.Néha úgy érzem ezeket az örökkévalóságnak gyártották olyan jól bírják mai napig.

Mindezt csak azért írtam le, mert gyakran látom hogy szapulod a plazmát :) igen kihalt tudjuk, igen többet fogyaszt tudjuk, igen jobb az OLED tudjuk.
De van az a réteg akiknek számít a képminőség de mégse engedheti meg magának mondjuk az OLED--et, őket ne riasszuk már el ezzel halott technológiával ami csak 1/20-ad hatékonysággal üzemel :) :R a végén még elmegy és vesz valami rossz LCD-t ;]

üzenetek