QNAP hálózati adattárolók (NAS) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


DJGABI
(addikt)
Blog

Otthonra mondjuk én nem bohóckodnék ilyennel. Szeretek mókolni, de amennyi konfigolást igényel.. Igen, egy OpenMediaVault is. Cégnél csak ezt a Windows jobb klikkes "előző verziók"-at szerettem volna beállítani, hát kellett guglizni rendesen.... Aztán akkor azt, hogy az x időnél régebbi ilyen mentéseket törölje. Na ott már megakadtam. Truenasból a scale-t próbáltam, de iszonyat proci és memória igénye van a ZFS miatt. xpenology nagyon jó, egy az egyben a Synology-s felület, kvázi bármilyen vason.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Hát ez nézőpont kérdése. Meg, hogy mik az igények. Azért a legtöbb dolog, ami egy qnap/synology tud, azt linux alatt is meg lehet oldani.


HorJoci2
(újonc)

Sziasztok,

Laikusként szeretnék QVP-t beüzemelni a NAS-on, és ehhez találtam egy leírást a Youtube-on (https://www.youtube.com/watch?v=QOR7KJFx4xo&t=99s).
Az egyik kérdésem az lenne (amennyiben valaki ismeri ezt a bemutatót), hogy ez így megfelelő e?
A másik pedig hogy a port forwarding-nál az Externeal port és Internal port-ok értékeit honnan kell megadnom?

Előre is köszönöm a segítséget. :R


stefi1969
(tag)


Sziasztok,
memória használattal kapcsolatos kérdésem lenne. A mellékelt kép szerint csak 117 MB szabad memóriám van? Ez azt jelentené, hogy túl sok programot telepítettem? Mit jelentenek ezek a memóriák amik fel vanank sorolva?

[ Szerkesztve ]


Bile Demon
(őstag)

összes memória: 1.92GB
ebből használt (rendszer és alkalmazások által): 1.08GB

A maradék 857MB-ból 607MB-t használ gyorsítótárnak és 117MB van kihasználatlanul

A gyorsítótárnak használt adatot úgy képzeld el, hogy ott van a memóriában. Vagy azért mert korábban be lett oda olvasva, vagy azért, mert a rendszer feltételezi, hogy még szükség lehet rá a jövőben.

Ha valaminek szüksége van a gyorsítótárazott adatokra, akkor előveszi onnan gyorsan. Viszont ha kell a memória a rendszernek / alkalmazásoknak, akkor a gyorsítótárban lévő adatot eldobja és használni tudja az így felszabadított memóriát.

Én nem látok itt semmi problémát.


cigam
(félisten)
Blog

A memória azért van, hogy tele legyen(ki legyen használva), nem pedig azért, hogy üresen ácsorogjon.


Navonmizu2
(csendes tag)

Sziasztok! Adott egy QNAP TS-230 NAS, 2 db 4 TB winchesterrel. Azt meg lehet-e csinálni (és ha igen, hogyan), hogy csak egyetlen kijelölt mappa legyen duplikáltan rajta mind2 winchesteren (raidben), de pl a torrenten letöltött filmek ne foglaljanak mindkettőn helyet? Tehát elképzelésem szerint legyen biztonságban a családi fotógyűjtemény (~100 GB) ha az egyik winyó elszállna, de a filmeknek legyen elérhető a maradék 3,5+3,5 TB hely. Köszönöm! :R


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Hát ezt úgy lehet, ha a fontos cuccokról csinálsz sync-et. HBS alatt kiválasztod a mappát, és beállítod neki a sync job-ot.


Csorbi
(addikt)

Ehhez nem RAID kell akkor, hanem két különálló lemez használata, tehát konfigurálásnál vélelenül se RAID1-et állíts be.
Arra azért figyelj, hogy bár ez a nagyobb biztonságérzet illúzióját adja, teljes biztonságban még ezzel sincsenek az adataid (zsarolóvírus, tűz, lopás, bizonyos jellegű eszköztönkremenetel - pl túláram) a teljes tartalmát tönkreteszi a NAS-nak.


Navonmizu2
(csendes tag)

Értem, és köszönöm a segítséget!


morfondőr
(őstag)

Ha a mappa tartalma nagyon fontos és pótolhatatlan, akkor inkább offline mentést csinálj, vagyis egy mobil hdd-re tedd rá, ami egy biztonságos helyen van (lehetőleg minél távolabb a NAS-tól). Be lehet állítani a HBS-ben olyan szinkronizációt is, hogy ha rádugod a NAS-ra a hdd-t usb-vel, akkor automatikusan másolja is át a kívánt mappát. Ez pár perc alatt megvan, ki lehet húzni utána és eltenni.


t.kristof
(senior tag)

Sziasztok! Szeretnék venni egy ts-233 nast , kiváltani a nagy gép járatását torrent miatt, de olvasgatva a topikban többeknek volt/van gondja a porttal. Működik akkor rendesen a seedeles? Nyugodtan megvehetem a nast? Szeretnék biztosra menni előtte, ha ennyi pénzt kiadok.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Ez csak a trnasmissionre vonatkozik, hogy rosszul jelzi. Ettől még nyitott a porrt. De van deluge, rtorrent, a gyári megoldás stb


t.kristof
(senior tag)

Köszönöm. Egyébként melyik letöltőt érdemes használni? Ncore -ról jönne,menne az anyag.


cigam
(félisten)
Blog

Az mindegy melyik portálról jön a torrent fájl. Nekem jó/elég a gyári is.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Routeren nyiss portot neki, fix legyen, és ezt állítsd be neki a kliensben is. Utána tudod tesztelni. [link]


t.kristof
(senior tag)

Még csak most rendeltem meg a nast, majd jelentkezem ha meg csináltam, remélem sikerül. Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.


Addel
(senior tag)

qBittorrent részemről


Jockero
(csendes tag)

Sziasztok. Idáig syno-m volt, most vettem ebayről egy kimaxolt TS253B-t. A kérdésem az, hogy az ssd-t azt csak cache-re lehet használni, vagy külön meghajtóként is kezelhető? Esetleg bootolható is róla? Valaki tud segíteni?


AiRLAC
(addikt)

Ha jól tudom külön meghajtóként is használhatod Qnapnál. Boot az talán a beépített 2/4GBos flashról indul, de lehet kell neki egy meghajtó még a rendszer többi részéhez.

üzenetek