Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


soundsonic
(aktív tag)


soundsonic
(aktív tag)


smc
(addikt)
Blog

Na jól van, akkor már én is összedobtam egy montázst az elmúlt fél év(?) be nem fejezett butaságaimból. :DDD


soundsonic
(aktív tag)

Na végre..! Már sejtettem, hogy túl vagy az autóvásárlás utáni pörgésen csak minket fosztasz meg a remekműveidtől :)


smc
(addikt)
Blog

Azóta meg a meló lett annyi, hogy nem sok idő marad mellette, de igyekszem, a hajós a legutóbbi, de az is csak egy 2x fél órás relaxációs festés volt.


soundsonic
(aktív tag)

ÁÁ szuperek! Csak most tudtam megnézni normálisan mert tegnap telefonról néztem piciben. Mivel a fotósoppot ismerem és tanultam abban tudok rendesen színátmenetet csinálni pl. az almafás képnél, de mazoista vagyok és próbálok legális szoftvert használni ezért időről, időre előveszem a kritát és nézegetem az ecseteit, hogy találjak egy hozzám közelállót, de hát a flamingóknál sem sikerült szépen összemosni a színeket. Úgyhogy gyakorolnom kell még. Majdnem vettem egy cintiq 16-ot, de rájöttem hogy nekem kényelmesebb a rajztábla. Sajnos a huion táblám tilt funkcióját csak a ps ismeri fel, pl a krita nem, de ez a legkevesebb.


smc
(addikt)
Blog

Amíg csak tanulásra használod szerintem tökmindegy, ha a photoshop kényelmes akkor használd azt nyugodtan. Ha már munkára is fogod, akkor persze más a helyzet. Persze nem buzdítok senkit ilyesmire. :)

Ez poén: [link]
Vagy már linkeltem? :F

[ Szerkesztve ]


soundsonic
(aktív tag)

Ha hazaértem letöltöm a tiral-t kíváncsiságból, bár kétségeim vannak. Vettem már jónéhány szoftvert: artrage 5,6, paintstorm studio, affinity designer nem kell még1.. még ezekhez sem vagyok elég skillles anélkül meg kenhetem a hajamra a jobbnál , - jobb programokat..


soundsonic
(aktív tag)

Akciós volt az affinity photo, így gyorsan megvettem a designer mellé ami már megvolt. Talán karácsonmykor, ha akciós lesz a publisher megveszem, bár kiadványszerkesztést nem csinálok. Viszont kb tíz perc alatt csináltam egy vázlatot photoban és kicsit szokva elég jó lesz ps helyett. Dolgozhatnék még jócsán rajta, de nem fogok..


soundsonic
(aktív tag)


smc
(addikt)
Blog

A blurt szerintem hanyagold, inkább akkor fogj egy nagyobb ecsetet és azzal próbáld meg nagyjából megfesteni a formákat. ;)
A hagyma színei tetszenek.

[ Szerkesztve ]


soundsonic
(aktív tag)

Köszi, megpróbálom megfogadni a tanácsod. :)


soundsonic
(aktív tag)

Így útólag látom, hogy túltoltam :)


soundsonic
(aktív tag)


coco2
(őstag)

Sziasztok!

Nézem a tuti rajzokat meg képeket, és remélem jó helyen járok extra-nyeretlen kibicként, amikor tippet kérek rá, mivel lehet egyszerűen összerakni egy amolyan szoftverhez való emblémát? Nevezik application jewel-nek is.

1024x1024 méretben szeretnék alulról fölfelé rózsaszínből citromsárgába átúszó háttér elé egy cica buksi vonal a hegyes fülekkel. Csak burkoló kontúr vonal, semmi részletezés (egyszerűnek kell lennie, hogy 50x50 pixelre kicsinyítve is felismerhető legyen ugyan az a jelleg).

Mivel lehet ilyesmit megcsinálni?

[ Szerkesztve ]


soundsonic
(aktív tag)

Én ezt vektorosan csinálnám így adobe illustrator, affinity designer vqgy ingyenes programokkql a krita vagy inkscape programot használnék


coco2
(őstag)

A magam részéről nem vagyok ügyes szabadkézi rajzolásban, meg rajz táblám sincsen és olyasmik. Ha tipikus kontúrvonal rajzokat koppintanék valahonnét, létezik arra valami website gyűjteménnyel?


soundsonic
(aktív tag)

Ezekben nem rajzolni kell tollal, hanem egérrel görbéket létrehozni, bár elsőre tuti nehéz lenne az igaz. Vannak ingyenes vektor oldalak: [link] ,de hogy az itt letöltött vektoros képeket modósítsd is szükséged lesz vektoros szoftverre, vagy úgy ahogy van használod fel, ha telálsz neked tetszőt.


coco2
(őstag)

Azóta már győzött a lustaság, és nézegetek példákat. Kezdésnek ilyesmire gondoltam, amiből van vonalas rajz is, és a vonal kezelést tovább egyszerűsítve ilyesmi stílus.

Efféléket összerakni én biztosan nem fogok, hát maradt annyi, hogy cica faroknak egy függőlegesen hosszúra torzított S vonal (lenyisszantom az S betűből a felső és alsó végét, és elnyújtom függőlegesen az eredményt), meg füleknek egy körbe belerajzolt háromszög (csak szárak rajzolva, alap nincs), amit elforgatok mondjuk 20 fokkal. Farok két oldalára odarakom a két fület, és annyi. Háttér színekből felszeletelem 4 fele vízszintesen a méteret, és alulról fölfelé lila, rózsaszín, sárga, fehér. Vektorozást kispróroltam, bonyolult nekem. Amit méret arányosan összerakni tudok, azt felnagyítom majd 1024x1024-be, és az fogja nagyítani a vonalvastagságot is. Casual kezdetnek elmegy, és lényeges paraméterként már kompatibilis 16 színű környezettel és alacsony felbontású nyomtathatósággal.

Jelenleg éppen számolom, hogy koordináta rendszerben hova kerülnek a kör pontjai, mert ezt az egészet végül egy mspaint-ben fogom berögzíteni, aztán kép darabonként copy/paste. Minden más eszköz, amit találtam, biztos sokat tud professzionális igényekhez, de magamfajta kibicnek nem a professzionális cuccok a hatékonyak. Hát, elmélet - és gyakorlat :DDD

üzenetek