Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


coco2
(őstag)

Azóta már győzött a lustaság, és nézegetek példákat. Kezdésnek ilyesmire gondoltam, amiből van vonalas rajz is, és a vonal kezelést tovább egyszerűsítve ilyesmi stílus.

Efféléket összerakni én biztosan nem fogok, hát maradt annyi, hogy cica faroknak egy függőlegesen hosszúra torzított S vonal (lenyisszantom az S betűből a felső és alsó végét, és elnyújtom függőlegesen az eredményt), meg füleknek egy körbe belerajzolt háromszög (csak szárak rajzolva, alap nincs), amit elforgatok mondjuk 20 fokkal. Farok két oldalára odarakom a két fület, és annyi. Háttér színekből felszeletelem 4 fele vízszintesen a méteret, és alulról fölfelé lila, rózsaszín, sárga, fehér. Vektorozást kispróroltam, bonyolult nekem. Amit méret arányosan összerakni tudok, azt felnagyítom majd 1024x1024-be, és az fogja nagyítani a vonalvastagságot is. Casual kezdetnek elmegy, és lényeges paraméterként már kompatibilis 16 színű környezettel és alacsony felbontású nyomtathatósággal.

Jelenleg éppen számolom, hogy koordináta rendszerben hova kerülnek a kör pontjai, mert ezt az egészet végül egy mspaint-ben fogom berögzíteni, aztán kép darabonként copy/paste. Minden más eszköz, amit találtam, biztos sokat tud professzionális igényekhez, de magamfajta kibicnek nem a professzionális cuccok a hatékonyak. Hát, elmélet - és gyakorlat :DDD

üzenetek