[Re:] [1eske:] Rizsfőzés rizsfőzőben: Tippek és trükkök - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


cinemazealot
(addikt)
Blog

Én egyszer olvastam, hogyan kell rizst főzni, azóta így csinálom (közönséges B rizzsel), igaz, nem rizsfőzőben.
1. A rizst alaposan átmosom, míg a mosó víz inkább víz, mint "tej".
2. A főzőedényben annyi vizet öntök rá, hogy a vízszint kétszer olyan magasan legyen, mint alatta a rizs. Fontos, hogy a víz ne legyen meleg.
3. Szigorúan alacsony lángon addig főzöm, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Lehet, hogy főzés közben nem tűri meg a fedőt, bár anélkül talán kicsit tovább tart. Ugyan sokan ezt elítélik, de néha mag is szoktam keverni, nehogy letapadjon az edény aljára.

És egy ráadás lépés, amire eddig mindenki rácsodálkozott:

4. A megfőtt rizst felöntöm hideg vízzel és tésztaszűrőn átszűrve kimosom, majd hagyom lecsorogni. Ezzel a leggagyibb minőségű rizs is pergősebb és tapadás mentesebb lesz, mint bármelyik Uncle Ben's. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek