üzenetek

hozzászólások


TODI1111
(addikt)

Ha nagybetűvel írod akkor sem működik. Az optikai kábel a ZTE eszközbe jön be. Az asus routeren nincs optikai csatlakozó nem tudom átdugni. Ha a ZTE eszköz le van kapcsolva akkor nem jut át a net az Asusba. Ha nem megy át a net akkor hogyan érem el a router beállítást? Mit nem lehet ezen érteni?

[ Szerkesztve ]


Siriusb
(veterán)

Egyszerre két hálózat létezik, amit a ZTE hoz létre és amit az ASUS. Sajnos ugyan lett az IP címe mindkét eszköznek, ezért kell lekapcsolni a ZTE-t, hogy csak az ASUS féle hálózat működjön.


TODI1111
(addikt)

Akkor a megoldás, hátha másnak is jól jön aki olyan laikus mint mi. :D Tehát a probléma az volt, hogy adott egy ZTE eszköz optikai táppal. Ez ad egy WiFi hálózatot és ebből megy el egy UTP kábel az asus routerbe és egy koax a tévéknek. A ZTE eszköz beállításai elérhetőek böngészőből a 192.168.1.1. beírásával az asus routeré pedig ugyancsak böngészőből a http://router.asus.com beírásával.
Az asus router beállítása alapértelmezetten:
Vezeték nélküli router mód. Ez adja a "fő" WiFi hálózatot és ebből mennek el a kábelt is használó eszközök. Mivel a ZTE-nek is van WiFi hálózata, azt akarta kipróbálni a barátom, hogy ha az asus router át van állítva Jelerősítő üzemmód-ba akkor mennyivel lesz jobb jelerősségű és nagyobb hatótávú a WiFi jel. Ezáltal megszűnt az asus által adott WiFi hálózat és a kábeles csatlakozások. A probléma akkor jelentkezett amikor vissza akarta állítani a beállításokat de a böngészőből már nem érte el a http://router.asus.com címet.
Azért nem sikerült visszaállítani mert minden próbálkozás laptoppal volt WiFi hálózaton. Az asus router átállítása is laptopon történt WiFi hálózatról. Az átállítás után a laptop automatikusan átállt a ZTE által adott WiFi-re, így viszont minden probálkozás ellenére sem lehetett elérni az asus router beállítását.A megoldás az lett, hogy a routert egy kábellel összedugva a laptoppal elérhető lett az asus beállítása. Ilyen az mikor egy laikus próbálgat minden beállítást. :B :B :W :DD :D


tjsz
(senior tag)

Ahhoz nem kell külső net, hogy elérd az Asus felületét. Mit nem lehet ezen érteni????


TODI1111
(addikt)

Feletted írtam, hogy már meglett a megoldás. :R Lehet, hogy net nem kell, de kábel igen.Legalábbis a leírtak szerint így lett megoldás.

[ Szerkesztve ]


ddanger
(aktív tag)

Sziasztok!

N18U routerem van. Szeretném a youtube videókat és a felnőtt tartalmakat korlátozni a gyerekek gépén. Ezzel a routerrel be tudom valahogy állítani, vagy vennem kellene egy újabbat? Találtam olyan ASUS szolgáltatást (AiProtection Pro), ami tud ilyet, de nem vásáronék, ha ezzel is meg tudom oldani.

Köszönettel:
ddanger


geprombolo
(senior tag)
Blog

Sziasztok, újra elővettem az N18U-t, mert a telekomos kütyü valamiért ledobálja a klienseket, gondoltam rádugom LAN-ra és az ASUS cuccával fogom a wifit megoldani. Frissítettem a firmware-t (Tomato), de véletlenül a VPN verziót raktam fel rá (bekajálta, sajnos). Azóta nem tudok belépni az admin felületre. Igen, volt reset, meg minden, nem segített. Utána a megadott kerülőúton felraktam rá az AIO verzióját ugyanannak a legfrissebb ROM-nak, így sem sikerült belépnem. Gondoltam hátha "túl friss neki" vagy mittomén, ezért visszatettem a korábbi, 2021-es Tomato romot, de már azzal sem akar beengedni, hiába az NVRAM ürítés, meg Reset gomb nyomkodás, az admin/admin felhasználó/jelszó páros nem él. Ilyenkor mit tudok tenni, hogy helyrehozzam?
Köszi mindenkinek előre is a gyors választ. :R


tjsz
(senior tag)

1. húzd ki a 220-ból
2. nyomd egy tollal folyamatosan a reset gombot és közben dugd vissza a tápot
3. várj kb. 20 másodpercet, engedd el a reset gombot, még kb. pár perc és talpra áll, a 192.168.1.1-n lesz elérhető


geprombolo
(senior tag)
Blog

Amit te írsz, az a firmware frissítéshez vezet, amit meg is tettem (most a legfrissebb gyárit kapta). Minden bejött, kért új jelszót, meg egyéb alap beállításokat, megadtam, erre többé nem akart beengedni. NVRAM ürítés sem állított vissza semmit, sem a reset gomb. Újra feltettem rá a friss Tomato romot, de annak meg mintha más lenne az alapértelmezett felhasználó/jelszó párosa, mert nem enged be, hiába indítom újra.


geprombolo
(senior tag)
Blog

Megvan!!!! :DD :DD :DD
root/admin párossal beengedett!!! Havajdizsinapszemcsiii :C
Csak a visszakereshetőség kedvéért: Tomato romok esetében nem biztos, hogy az admin/admin a nyerő, lehet próbálkozni az admin, root és password szavak kombinációival. Nálam a freshtomato-RT-N18U-ARM-2023.2-AIO64K-NOSMP rom esetében a root/admin jött be.


efi99
(senior tag)

Elég érdekes problémába futottam bele.
Több eszköz van csatlakoztatva a routerhez, de a saját gépemen nagy néha nincs net, a többin viszont ilyenkor továbbra is van, utóbbi teljesen biztos. A felületre belépve az internet kapcsolatot leválasztottnak mutatja. Aztán anélkül, hogy hardveres (kábel pl), vagy Windows oldalról (pl hálókártya újraindítása) bármit piszkálnék, bármilyen beállítás módosítás a routeren, amit nem egyből, hanem ilyen %-os leszámlálás után alkalmaz (pl szülői felügyelet állítgatása), beleértve nyilván a szoftveres újraindítását is, megoldja a problémát. FW az utolsó gyári.
Ötlet?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Kábelen vagy wifi-n csatlakozik a problémás eszköz?


efi99
(senior tag)

Kábel, desktop pc.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Kábel csere volt már?


efi99
(senior tag)

Nem, de mint írtam, szoftveresen is megjavul, anélkül, hogy piszkálnám a kábelt.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Egy próbát megérhet.


efi99
(senior tag)

Megpróbálom. Főleg, hogy most olyan is volt, hogy a desktop pc-n elment és a többin is. (Olyankor viszont úgy tűnik nincs megszakadás, ha az ominózus pc nincs bekapcsolva).


efi99
(senior tag)

3 napja egy másik kábel van, egyelőre jó. Mindenesetre elég furcsa, hogy hogyan tudja más eszközök elérését is blokkolni.


efi99
(senior tag)

Ma egyszer megint eldobta, viszont szoftveres újraindítás után jó.
Más: a rendszernaplóban rendszeresen szerepel május 5-i dátummal egy halom bejegyzés, aminek 2 igen furcsa szokása is van, az egyik, hogy naplótörlés után is újra megjelenik (holott ugye rég túl vagyunk már a dátumon), másrészt minden 2 egymást követő nap közé beékelődve. Tehát pl júl 15-i bejegyzések, aztán május 5, júl 16, május 5, júli 17. Ez mi a fene?


jimmy5
(aktív tag)

Sziasztok

Melyik üzemmódban kell lenni az N18-nak hogy hozzá tudjak csatlakozni egy Tplink routerrel hogy jobban lefedjem az egész udvart ?

link

Előre is köszi a segítséget.

üzenetek