üzenetek

hozzászólások


TODI1111
(addikt)

Akkor a megoldás, hátha másnak is jól jön aki olyan laikus mint mi. :D Tehát a probléma az volt, hogy adott egy ZTE eszköz optikai táppal. Ez ad egy WiFi hálózatot és ebből megy el egy UTP kábel az asus routerbe és egy koax a tévéknek. A ZTE eszköz beállításai elérhetőek böngészőből a 192.168.1.1. beírásával az asus routeré pedig ugyancsak böngészőből a http://router.asus.com beírásával.
Az asus router beállítása alapértelmezetten:
Vezeték nélküli router mód. Ez adja a "fő" WiFi hálózatot és ebből mennek el a kábelt is használó eszközök. Mivel a ZTE-nek is van WiFi hálózata, azt akarta kipróbálni a barátom, hogy ha az asus router át van állítva Jelerősítő üzemmód-ba akkor mennyivel lesz jobb jelerősségű és nagyobb hatótávú a WiFi jel. Ezáltal megszűnt az asus által adott WiFi hálózat és a kábeles csatlakozások. A probléma akkor jelentkezett amikor vissza akarta állítani a beállításokat de a böngészőből már nem érte el a http://router.asus.com címet.
Azért nem sikerült visszaállítani mert minden próbálkozás laptoppal volt WiFi hálózaton. Az asus router átállítása is laptopon történt WiFi hálózatról. Az átállítás után a laptop automatikusan átállt a ZTE által adott WiFi-re, így viszont minden probálkozás ellenére sem lehetett elérni az asus router beállítását.A megoldás az lett, hogy a routert egy kábellel összedugva a laptoppal elérhető lett az asus beállítása. Ilyen az mikor egy laikus próbálgat minden beállítást. :B :B :W :DD :D

üzenetek