üzenetek

hozzászólások


EyElEs?!
(tag)

Nézd én végiggondoltam mindent, majd a villanyszerelő megcsinálta, és két helyen törte meg az UTP kábelt.
Szerencsére ott, ahol a router-tv és ott ahol ha nem elég erős a jel, vagy útban van a másik helyen akkor át lehet rakni/berakni extra eszközöket.
Szóval a teljes házban 1-2 ér miatt faszán hasít a 100mbit kábelen.
Ja és a poén. Édesanyám küldtem el netre előfizetni, mert fele áron kapja mint ha én csak internetet kérnék, és félreértett valamit szóval 1000-es netem van itthon.
(najo a dolgozó szobámban van ezres net kábelen, de mivel 1 méterre van a kütyütől amúgy is fénysebesség van)

[ Szerkesztve ]


Semin
(senior tag)

Amikor olyan már egy TV gyártó hozzáállása is, hogy 10/100 portot tesz a készülékébe -ami wifi-n min. 5x olyan gyors- meg tudom érteni a kábel mentes igényt. Nálam 19 okos dolog lóg a wifin, és csak 2 kábelen. Ha akarnám se tudnék többet madzagra tenni. (Nincs port)
Akkor most én melyik kategória lennék :F

Synology RT1900AC-t vettem 6 éve, elérkezett a csere ideje. Maradéktalanul elégedett voltam/vagyok a SW oldallal, de már kevés a kraft. Kicsit sokat kellett rá várni, de sebaj.

Tettem egy kitérőt ASUS oldalra, de az a router a 14. napot se érte meg. (Nem jött be) Remélem ez hozza a megszokott minőséget :K

[ Szerkesztve ]


Alex91
(félisten)
Blog

Es az Asus routered is 140 ezerbe kerult :F


Semin
(senior tag)

Konkrétan két kategóriát is kipróbáltam, de a szint amit meg kellett volna ugrani az az RT1900AC. Nem sikerült.
1. [link] 2. [link]

Csak az elsőt vettem meg, a másodikat ismerős kölcsönözte. Sajnos mindkettő (az ára ellenére) ugyanazokat a -számomra idegesítő- hibákat produkálta. :(
Szerk.: Ha konkrétan kíváncsi vagy a Syno(vagy az Asus Router) topicban ott van a kálváriám.

[ Szerkesztve ]


jeni
(félisten)

TP-Link?
MikroTIK?


Semin
(senior tag)

Nincs időm család és munka mellett “finom hangolni”.
Nekem beavatkozás mentes stabil router kell, extra funkciókkal. Eddig ezt csak a Syno tudta megugrani.

Ennek megfelelően már meg is rendeltem.


arn
(félisten)

ez a 300 dollar manapsag egy kozepkategorias router induloara. vannak dragabbak, de a legnepszerubb routerek hasonlo arban mennek.


Dragon3000
(veterán)

TV esetében lehet kapni usb-ről gigabit lan-ra átalakítót, így megoldható az is kábelen, de ha wifin rendben van, akkor felesleges. Amúgy a legnagyobb gond az szokott lenni, hogy csak wifi, de azon legyen meg a gigabit és stabil legyen...... Na ezekre az igényekre marad a kábel, vagy valamelyik feltétel nem fog teljesülni.


valakky
(aktív tag)

érdekes, nekem megvan laptopon wifivel a gigabit és stabil is.

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(veterán)

A wifi környezet függő, nem biztos, hogy mindenhol minden felhasználás (pl torrentet is szokták említeni) esetében stabilan meglesz a gigabit, illetve azt kihagytam, hogy a legtöbben kb 0Ft ráfordítással szeretnék elérni.


Cifu
(nagyúr)
Blog

Inkabb csak mar folosleges kabelezni…

Aha. Panel lakásban ismerősnél néztem, hogy listázni se tudja az összes eszközt, annyit lát. Az amúgy marketing szerint bőven (Half-duplex) gigabit feletti sávszélességet ígérő router még 5Ghz-en is max. 250-300Mbitet tud kipréselni magából úgy, hogy közvetlenül rálát a laptop a routerre. Tényleg felesleges kábelezni, szívjon az ember csak a Wifivel... :U

Igy van. Most lehet kabelezni, szepen kitervelni. Aztan kivancsi vagyok, higy a azepen megtervezett otthoni vezetekes halozat mennyi ido utan lesz megint keves, meg nem megfelelo helyre huzva.

Cat5E-vel a 2.5Gbit nagyjából garantált, de régebbi sima Cat5 kábeleken is menni szokott sok helyen. Az olyan 15 éve általánosan használt hálózati szabvány lakás és házépítésnél.
A Cat6 10Gbit-ig simán elmegy.


Cifu
(nagyúr)
Blog

Nálam most már 3 eszköz van Wifin (magán és céges teló, asszony telefonja), 7 eszköz kábelen... :DDD


Asrach
(tag)

Azért az itt nem szabad elfelejteni hogy a synology az szoftveresen gyakorlatilag többet tud nyújtani mint bármely más gyártó.


Cifu
(nagyúr)
Blog

Miben is?


Asrach
(tag)

Köszi, de nem kérek a Mikrotikből, miután megszívattak garanciánál 90000 ft-m ment a kukába úgy hogy az eset nem is az én hibám volt, szimplán nem ismerték el a termékhibájukat, ami szarul lett megtervezve, és akármit csináltam nem tudtam érvényesíteni garanciám. Soha többet nem foglalkozom MikroTik termékekkel

Nagy vonalakban a sztori az hogy túlfeszre hivatkoztak, úgy hogy ott ahol használva volt volt ethernet túlfesz védelem plusz szünetmentes is volt használva az eszköz ahol szintén van túlfesz védelem. És ez még nem minden, de legyen elég ennyi.

Azon is gondolkoztam hogy beadok egy pert az Európai bizottsághoz mondván hogy a MikroTik egyáltalán nem is vállal garanciát a termékeire, és főleg egy olyan hibára amiről valójában ők tehetnek, ja és a legjobb hogy javítani sem lehetett pedig fizettem volna a javításért, szóval az egész MikroTik egy vicc.
Végül hagytam az egészet mert nem akartam mégtöbb pénzt és időt ölni a pereskedésbe.Asrach
(tag)

Ezt az op. rendszert alapból bővítheted úgy hogy nem kell különösebben mókolnod a hardverrel nem kell rá openwrt, merlin , meg hasonló dolgok.
Ez a rendszer ami ezeken az eszközökön fut gyakorlatilag egy linux, sokkal többre képes ez mint más gyártók termékei.
Az sem elhanyagolandó hogy ha valaki nem pro user az is betudja állítani könnyedén, de az ezköz mint ahogy arra már utaltam korábban is pro usereknek is ad egy kis teret.

[ Szerkesztve ]


valakky
(aktív tag)

szerencsésebb esetben azért 500-600 megabitet simán stabilan ki lehet hozni az ac-ből.
másrészt meg mi az a wifis eszköz meg felhasználási cél, ahova nem elég a 300 megabit?
értem, hogy gigabit torrentre nem, de adott pl. egy nas, amiről mert annyira high tech a család, hogy megy oda-vissza megosztás (mik szoktak lenni? saját videó, fénykép (utóbbi inkább a felhőbe megy), filmek-sorik, plusz netflix és társai uhd-ben... tényleg környezetfüggő de jelenleg egy ax-es rúterrel meg esetleg egy mesh ponttal bőven ki lehet már váltani soho szinten a kábeleket, alap/normál felhasználásra.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

nem kell különösebben mókolnod a hardverrel
Ezt a hardver dolgot nem nagyon értem :F


valakky
(aktív tag)

szerintem a szolgáltatásokra gondolt.
bár igazából talán a Threat Prevention aminek az asuson nincs teljesen pontos megfelelője, de a AiProtection azért nagyon hasonló.
illetve asusra azért vannak cf-ek (ez mondjuk nem tudom miben nagyobb mókolás, mint egy szimpla fw frissítés), amik már hasonlóan bővíthetőek csomagokkal. mondjuk ott ip alapú blokkoló is van pluszban.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

De az szoftver, nem hardver. A home routerek kialakítása olyan, hogy nem nagyon van lehetőség hardveres mókolásra (bár érdemes lenne pontosítani a “mókolás” fogalmát).

üzenetek