üzenetek

hozzászólások


TeeJay
(félisten)

biztos sokan fognak ilyet venni, főleg ilyen szép ár mellett :D

amit nem értek hogy a 2,4GHz N 450mbit tudást miért erőltetik annyira amikor alig van eszköz ami kihasználná
notebook-ok nagy részében 2 antenna van tehát max 300megabit link jöhet össze
okostelefonokban meg 1 antenna szóval általában 72mbit link és csá
arról nem beszélve hogy így is eléggé telített a 13csatorna és 40MHz-en meg főleg szépen lezabál egy csomót tehát lehet nem is érhető el 300-as link annyira rotty a jel/zaj arány


dchard
(veterán)
Blog

Az igazi kérdés, hogy miért erőltetik az 512 meg 1024 QAM-ot. Azt végképp alig tudja valami, ráadásul nem is szabványos (legalább is N-en nem az). A több antenna a routeren még ha a kliensek nem is tudják, legalább diversity gain-t ad, így van némi értelme. De a fent említett magas modulációs rendeknek semmi értelme, főleg 2.4-en.

Dchard


Chrys_
(addikt)

5G-n a saját PC-s kártyájukkal lenne, ugye? Mert egyszer rendeltem AC88-t a hozzá tartozó PCE-AC kártyával, de nagyon szarul működött, megbízhatatlan volt a kapcsolat. Vissza is küldtem 1 hét után, marad a stabil PCE AC66 az AC66U-val.


zsolt501
(nagyúr)

Én az AC-68U-t mobiltelefonnal és laptopokkal is csak AC módban használom, mert értelmesebb sebességet ad és kevésbé terhelt a hálózat ezen az 5GHz-n, mobillal 433Mb/s-t tud link sebességen, telefonnal speedtest 226/174-at mért.


Cassi
(senior tag)

A hivatalos leírásból:

Ultrafast Wi-Fi
Ultrawide Coverage
Ultrapowerful Processor

Tudom, hogy nehéz az élet ott a marketingosztályon, de ez már, izé, ultragáz.


enginev3.0
(félisten)
Blog

Ha lejjebb menne a régiek ára akkor nyernénk valamit ennek a routernek a megjelenésével

Én is régóta akarok 5Ghz routert, de 30ezreket nem adok ki rá


TeeJay
(félisten)

igen AC-n van értelme az okostelefonnak mert 1 antennával legalább jó vétel esetén ott a 433mbit linksebesség ami meg már elég jó.
2,4GHz N esetén viszont harmatos a 72mbit link

szóval hiába a 450-es vakítás gyakorlatban senki sem használja
160MHz-es AC-t hoznák inkább akkor 1 antennával is lenne nagyobb sebesség
az 5GHz úgysem terjed olyan távra és nem zavarja a szomszéd wifi-t


#41133696
(félisten)
Blog

TP-Link Archer C5 AC1200 routerem 2 éve volt 22500 Ft. Azóta megjelentek olcsóbb AC-s 5GHz-es routerek is.


woodworm
(veterán)

Már a 256 qam sem volt szabvány 2,4 GHz-en és szerencsés környezet is kell a használatához, de ha összejön, akkor szép eredményeket tud felmutatni.
Olcsó verzióban van, nem az asus árszámításában.


arn
(félisten)

az a vicc, 200-250 euroert mar csak egy kozepszar routert adnak.


enginev3.0
(félisten)
Blog

Nekem Asus kell


Patice
(nagyúr)
Blog

"... 160MHz-es AC-t hoznák inkább akkor 1 antennával is lenne nagyobb sebesség..."

Van remény. :D


TeeJay
(félisten)

Erre kíváncsi leszek. Jó lenne már egy gyakorlatban legalább 500 megabitet tudó wifi hálózati szabvány otthoni felhasználásra amit a szomszéd wifije nem zavar be és mégis lefedi az egész lakást vagy családi házat


zsolt501
(nagyúr)

Hát ez baromi jó lesz mikor a környék összes WiFi-je ilyennel kezd majd dolgozni, most 2,4GHz-n kb. 20 hálózat csücsül, na majd jön ez és idővel mikor elterjed majd látok kb 100-at? Szép lesz, csak használni nem lehet majd normálisan, mert jelenleg is egymást zavarják.


TeeJay
(félisten)

Amit linkelt az 5GHz-en működik az meg nem megy át a szomszédba mert 2 fal már megfogja. 2.4 GHz N wifinek is az a baja hogy kevés az átfedés nélküli csatorna (3 összesen 1+6+11) és minden router csutkára emeli a teljesítményt, úgy persze hogy egymást rontja a sok szomszédos wifi hálózat.


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Ez a "lekapcsolható ledek" feature alap lehetne már minden routerben. Ha csak webes felületről lehetne lekapcsolni, az is elég lenne.


#41133696
(félisten)
Blog

Felesleges. Engem idegesítene, ha nem villogna. Olyan mintha nem lenne benne áram.


bteebi
(veterán)

Lehetne egy olyan kompromisszumos megoldás, hogy mondjuk este 10 és reggel 7 között ne villogjon, azon kívül viszont nyugodtan. Este tényleg lehet zavaró, ha olyan helyen van elhelyezve, amire rálát az ember. (Mondjuk engem valószínűleg nem zavarna akkor se.) Sőt, nem feltétlenül csak éjszaka lehet zavaró, mert ha például a TV mellett/mögött van, akkor filmnézés közben is lehet zavaró a random Ambilight.


TeeJay
(félisten)

szerintem te vagy az egyetlen a földön akit az zavarna ha nem égne...
mióta megvan a WR1043ND le van takarva egy kis papír lappal hogy ne villogjon nekem
nem az a baj hogy LED van a routerekben hanem hogy olyan mocsok erős LED-et raknak hogy még a szomszédba is átvilágít de minimum a plafonon karácsonyi fényeket alkot és nem lehet tőle aludni
semmibe se kerülne ha minden routeren legalább webes felületen lenn opció arra hogy le lehessen kapcsolni
vagy még jobb lenne ha 3 fokozatban lehetne állítani...
a sok éves Samsung monitorom bekapcs gombja körüli kék LED-et is lehet menüben 5 fokozatban állítani és 1-es módon van ott is, tehát alig látszik a kék fény


enginev3.0
(félisten)
Blog

Nálam világít, sőt az ágy előtt van a monitor és annak a ledje is világít és még egy komplett számítógép is megy amiben egy piros ledes venti van és bevilagitja az egész sarkot

De nem zavar


woodworm
(veterán)

Erre (is) jó a cfw, általában vezérelhetőek a ledek.
A páromat zavarja a sok világító led, engem nem. Mindig mondom neki, hogy alváshoz csukja le a szemét, ne a ledeket nézze.
Állandó éjszakásként dolgozok, a fejem automatikusan felismeri a párnát, ha ráteszem azonnal elalszok és nincs idő foglalkozni különböző zavaró tényezőkkel.


bteebi
(veterán)

Én akkor már inkább leragasztottam volna fekete szigszalaggal. Az mindenre jó :DDD.

"A páromat zavarja a sok világító led, engem nem. Mindig mondom neki, hogy alváshoz csukja le a szemét, ne a ledeket nézze.
Állandó éjszakásként dolgozok, a fejem automatikusan felismeri a párnát, ha ráteszem azonnal elalszok és nincs idő foglalkozni különböző zavaró tényezőkkel."

Erről van szó :C :R. Sohase értettem (tulajdonképp szerencsére :) ), hogy hogy bírja az embereket minden apróság zavarni. Nem mondom, hogy engem soha semmi nem zavart, és ha valamiért felébredek az éjszaka közepén, akkor engem is sok dolog tud zavarni, például a gépben lévő ventilátorok, de ha tényleg fáradt vagyok, akkor kb. tök mindegy, hogy mi van akár közvetlenül mellettem is, mert alszom. És ez szerintem gyakorlatilag mindenkire igaz. Aki nem tud elaludni, az nem elég álmos, és/vagy alvászavaros. Utóbbival viszont érdemes megkeresni egy orvost.


#Morcosmedve
(veterán)

Nálam lefedi, pedig van bőven wifi a társasházban.
WRT1900ACS - 1/0,2Gbit/s nettel.


Patice
(nagyúr)
Blog

És tessék. :DDD


Klara_
(őstag)

Merlin Alfa verziok.


Klara_
(őstag)

Magyar fehasználói kézikönyv.


rankesz
(veterán)

Gearybest-en most 160 dollár ~42 e, annyit mehér, nem?


ecaddsell
(aktív tag)

Annyiért én ugrottam volna.
Ez a router gyors 64 bites procit kapot HW-es encryption gyorsítással és WiFi-n is igazából csak a 2.4 GHz-es sáv ami kicsit gyengébb.
Viszont a 64 bites proci miatt kicsit több memóriát használ és csak a flash lett nagyobb, a RAM-ból nem adnak többet mint a hasonszőrű Asus routerek esetében (gondolom ezt a routert valami felső-közép kategóriának lőtték be).

Az itthoni ára ezeknek meg tényleg katasztrófa, egy halom pénzért tényleg csak középszart adnak.

Mivel nálunk még annyira drága az AC86U, hogy olcsóbban meg tudtam szerezni az AC88U-t én inkább azt vettem (meg remélem annak már valamennyire kiforrott a firmware-e bár a 86U meg sokkal újabb kernelre épül). A 88U-nak meg ahogy olvasom képes lehalni az a 4 LAN portja amit a Realtek chip hajt. Remélem ha ez megtörténik akkor még a 3 év gari alatt történik (tényleg félelmetes, hogy egy halom pénzért tényleg csak középszart lehet kapni).

Gondolom amikor jövőre jönnek majd az AX/Max WiFi cuccok az AC-sek jó-árasítva lesznek majd.

Költözés miatt nem tudtam még beüzemelni, viszont azt is látom, hogy a gigabites Digi-hez kezd kevés lenni a mostani n-es routerem.

AC88U-nak van már topikja, ha nem megpróbálok nyitni?


VGYke
(addikt)

És van-e már valakinek ilyenje? Én tervezgetem hogy lesz, de a kedvenc vásárlási helyemről még nem válaszoltak a mennyire.


Klara_
(őstag)

Majd ha bement legalabb 65 ala. A mai araert meg nem kell.


Multibit
(veterán)

Az a baj, hogy a mai készülék többségén azokat a fos, vakító ledeket alkalmazzák. Elég lenne visszatérni a halvány, diszkrét fényű ledekhez.
Mondjuk nekem mindegy, az Edgerouter X-nek a tetején vannak a - nem vakító - ledek, azokat meg úgysem látom. Magasan van egy polcon :)


Klara_
(őstag)

Ott a hatan a gomb, ki lehet kapcsolni a LEDeket, mint a 68U-n.


Multibit
(veterán)

Ettől még az említett tendencia rossz :K


VGYke
(addikt)

Hát, ja :K . Én vagy 20 éve csak egy helyen vásárolok. Erre a routerre ezt írta a fizikailag létező bolt tulaj barátom:
"Sajnos nem tudok igazán jó árat adni:
ASUS RT-AC86U 69.200 Ft + ÁFA (br: 87.884)
" :W


Klara_
(őstag)

En csak a helyi kereskedonel, nalunk is hasonlo az ara, ennyiert meg nem kell.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

Ennél a routernél nem az ár a probléma, hanem az Asus örök gondja, az ár/érték arány (jó ellenpélda az AC66U B1 :K ). Ezért az árért sokkal jobb router/AP kombót kapok. A jobb alatt jobb konfigurálhatóságot, rugalmasságot és információ szolgáltatást értek.
Nem is beszélve arról, hogy megint előjött ez az idióta álló dizájn. Egy belső antennás típusnál még megértem ezt a kialakítást, de ennél a modellnél egyszerűen unpraktikus.

[ Szerkesztve ]


Klara_
(őstag)

Jo, a dizajn nekem sem teszik a piros csikjaival, viszont a meret es az allo kialakitas igen. A 68U-nak kialakiott helyre tokeletesen passzol(na).

[ Szerkesztve ]


VGYke
(addikt)

Mondjuk nekem meg pont álló kell, mert ide a fekvő is csak állítva férne be. De mivel a routert egy csempeajtó takarja, számomra a csillivilli külső nem fontos...


ArthurShelby
(addikt)
Blog

Mondjuk ilyen helyre routert bezárni kínzás.
Helyből nem tud szellőzni, és a wifi hullámok se tudnak rendesen terjedni (először át kell hatolni a gipszkartonon, amiről rengeteg visszaverődés is van, és ez megőrjítheti a beamforming vezérlőt.


VGYke
(addikt)

Ok, tudom, de nincs UTP csak odáig... Ezért kell egy bikaerős cucc :D A szellőzéssel (hőmérséklet) eddig nem volt gond.


VGYke
(addikt)

Lehet, a PH lakók közül én leszek az egyetlen, akinek lesz egy ilyenem :F


cyber86
(őstag)

Valaki vett már ilyen routert?


Multibit
(veterán)

Jobban megéri a konkurenciát választani.


cyber86
(őstag)

Melyiket?


Multibit
(veterán)

Egy router az Ubiquiti Edgerouter családból (vagy UniFI SGW) + UniFi AP páros nagyon jó választás. Hogy melyik-melyik legyen, az egyéni preferencia kérdése. Már nem állnék vissza all-in-one eszközre. A jót könnyű megszokni :K


VGYke
(addikt)

Szóval, cyber86 kolléga után én vagyok a második aki beszerezte a 86U-t?

68U utáni átállásom első nehézségeiről a 68U fórumban írok.


cyber86
(őstag)

Sziasztok. Mától én is tulajdonosa lettem eme remek routernek :)


cyber86
(őstag)

Új gyári FW.

Version 3.0.0.4.384.32799

2018/09/14 59.86 MBytes

ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.384.32799

Fixed WIFI stability issue.

[ Szerkesztve ]


cyber86
(őstag)

Sziasztok. Hányan vagyunk 86U tulajok? És ki használ gyári vagy merlin fwt?

[ Szerkesztve ]


kiskami
(tag)

Hali, most rendeltem. Árukeresőn egy véleményben azt írják, hogy képes bedugulni és csak az újraindítás segít. Ti tapasztaltatok ilyet? :F
Ép ezért szeretném a mostanit leváltani. :((

üzenetek