üzenetek

hozzászólások


ddmb
(aktív tag)

itt a wifikről a screenshotok

én nem szoktam semmit állítgatni, ahogy jön factory resetből a router, úgy maradnak a wifi beállítások, talán csak 1-2 dolog ami wifi-vel kapcsolatos:

- első lépésben különválasztom a 2G-t és az 5G-t
- WPS-t le szoktam tiltani (nem tudom ez bezavarhat-e)


zsolt501
(nagyúr)

Egyik sem zavarhat be, én első körben csinálnék egy teljes alapra állítást ha utána is csinálja akkor visszaállnék gyárira, de ott is kell NV-RAM törlés visszaállás után, és figyelném hogy utána is csinálja e ezt a hibát.


ddmb
(aktív tag)

megcsinálom, bár nincs hozzá semmi kedvem :( aztán remélem a legjobbakat


zsolt501
(nagyúr)

Más Merlin verziónál is csinálta ezt a szakadozást?


cyber86
(őstag)

Telefonon nem tudom megnézni.


cyber86
(őstag)

Én csak gyári beállítás visszaállítást szoktam csinálni. Nvram törlést nem, mert ha jól tudom ugyan az a gyári beállítás visszaállítás is.


zsolt501
(nagyúr)

Nálam már volt olyan, hogy a menüből történő gyári visszaállítás kevés volt, kerülgetett ez miatt rendesen az ideg, mikor szoftveres visszaállítás után ugyan úgy előjött a hiba, de voltak kacifántosabb esetek is még az elején.


cyber86
(őstag)

Most már gépről látom a képeket és látom, hogy nincs lefixálva a csatorna.


ddmb
(aktív tag)

@zsolt501

Most a 386.9_0 van rajta, és az előtte lévővel is csinálta 386.7_2. Azt megelőzően sajnos nem tudom...

@cyber86

Az baj ha nincs lefixálva a csatorna?

Még azt mondjátok meg, hogy mi a legbiztosabb módja a factory resetnek? Administration -> Restore/Save/Upload Setting -> Restore (Initialize all the settings, and clear all the data log for AiProtection, Traffic Analyzer, and Web History. bepipál?)

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

cyber86
(őstag)

Ha több wifi van a környékeden akkor elvileg elkezdi váltogatni a csatornát.


ddmb
(aktív tag)

De akkor az csatornaváltást jelent és akkor 1-2 percen belül újra kell csatlakoznia, ugye? Az én esetemben még a reboot után se volt 5G múltkor.

Na, megcsináltam a factory resetet, felkonfigoltam kézzel... jó régen csináltam :) Talán nem is ártott már neki

[ Szerkesztve ]


cyber86
(őstag)

Elvileg kéne devalszeg nálad már kellett az fr. Végül a wps gonbos megoldást csináltad?


ddmb
(aktív tag)

szoftveresen reseteltem, és már állítgattam a routert, amikor megláttam zsolt501 válaszát, már nem volt kedvem elölről... Ha előjön a hiba megint, akkor lezongorázom a WPS-es megoldást is, már értem a dörgést.


ddmb
(aktív tag)

Pár napja ugye software-es factory resetet nyomtam a routernek, akkor a 386.9_0 merlin volt rajta. Ma megint kiesett az 5G. Tudtam, hogy kijött a 386.10_0, így rácsattogtam a routerre 2G-n, aztán upgradeltem a firmware-t. Hogy majd akkor ezzel a 386.10_0 verzióval este nyomok neki egy hardware-es factory resetet (2 légy 1 csapásra). Felfut a router a firmware upgrade-ből, és nem fogadja el a admin jelszót! Pedig jól írtam be, vagyis be se kellett írnom, mert a browser megjegyezte. Se telefonon, se laptopon. Most aztán tényleg nyomhatok neki egy factory resetet, csak nincs backupom a JFFSről :( Erre van valami megoldás, vagy ezt most buktam? Amikor legutóbb kimentettem a JFFS-t, még járt is a fejemben, hogy nem kéne-e lementeni valahova... Á, mondom minek, majd ha megint valami restore-ra kerül a sor, akkor lementem előtte közvetlenül. Egy szerencsém, hogy legalább az internet működik...

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

Smart Connect engedélyezve van?


ddmb
(aktív tag)

AngelH
(aktív tag)

lehet, hogy a tápod haldoklik, érdemes lenne másikkal kipróbálni. Voltban ugyanannyit kell tudjon, amperből meg legalább annyit mint a mostani, nem baj, ha több.


ddmb
(aktív tag)

megvan, hogy miért nem tudtam bejelentkezni a jelszómmal.. nálam hüjébb nincs..
Total Commanderben véletlenül nem dátum szerinti rendezés volt, hanem név szerinti. Tudtam, hogy a 10-es a legújabb, és az volt legfölül, de nem a 386.10, hanem a 384.10 :W

Ráraktam a routerre egy 4 évvel ezelőtti firmware-t :D

Hardware-es factory reset megvolt, scratchconfig is...

@AngelH 2db AC86U routerom van, akkor megcserélem a tápokat, aztán jelzek, hogy mivan...


Intelligencs
(őstag)
Blog

Meg van ennek átkozva az 5G-s rádiója... ;]

Ajánlom egy korábbi hozzászólásomat, annyi a különbség ahhoz képest, hogy utána apámék routere is elkezdte ugyanezt csinálni, neki is kezdett eltűnni az 5GHz, csak az újraindítás segített. Mindkét routert legaranciáztattam, egyiknél visszaadták a pénzt, másiknál adtak egy újat, amit rögtön (bontatlanul) eladtam. Azóta AX92U meg AX56U-k vannak, azok hibátlanul mennek.

[ Szerkesztve ]

üzenetek