üzenetek

hozzászólások


ddmb
(aktív tag)

Igen, az 5G vacakol viszont ezt leszámítva nekem ez egy tökéletes router. Mióta WPS-lenyomásos factory resetet nyomtam a routernek, azóta nem dobott le 5G-n, de még minimum 1-2 hétig tesztelgetni akarom... Ha ismét ledobál, akkor megcserélem a tápokat, amit AngelH kolléga javasolt. Bár nem tudom, hogy lehet-e külön venni új adaptert...

[ Szerkesztve ]


ddmb
(aktív tag)

még annyit hozzátennék a te esetedhez, hogy nekem egyszer router újraindítás után se volt 5G... várnom kellett 1-2 órát, aztán magától visszajött.

Jó itt az egyik kommentelő:

Try to reset the router to factory default, set it up manually afterwards. If it doesn’t help, I would replace this router. It’s a ticking bomb anyway. Too many issues reported with this model.

remélem azért nem fog robbanni :D


cyber86
(őstag)

Érdekes ez a wifi probléma nálam sose jött elő de kb fél éve gariba cserélni kellett, mert az alaplap vagy valami megdöglött benne. Ezen kívűl semmi gond nem volt.


zsolt501
(nagyúr)

Nekem sincs gondom az 5Ghz-s tartománnyal, beton stabilan csatlakozik a routerre 5Ghz-n 3 eszköz is egyik nél sem tapasztaltunk gondot, pedig 1080p-s és 4K-s stream esetén ki kellene jönnie ha gond van, ráadásul az egyik eszköz 3 vasbeton fallal van arrább. és még így is szépen átviszi a filmeket a kis Chromecast with Google TV lejátszóra amiben nem egy komoly antenna van.


flyer12
(tag)

Én még pár éve megtámogattam egy usb venti párral , ami azóta is szépen(halkan) teszi a dolgát. Nekem sem volt semmi gondom vele , pedig van hogy 10 eszköz is csatlakozik rá.


ddmb
(aktív tag)

nem is ilyen jellegűek az 5G-vel kapcsolatos panaszok, hogy szakadozna, vagy ilyesmi... hanem az, hogy szőrén szálán eltűnik, nincs is mire csatlakoznia a kliensnek (elég beírni a google-ba ezt: "ac86u 5g disappears", van rá pár találat)

Majd lehet hogy benevezek egy AX86U_Pro-ra, aztán ezeket meg eladom. Bár a 5G-vacakolós példányt nem lenne pofám eladni, amíg ki nem derítem a hiba valódi okát

[ Szerkesztve ]


cyber86
(őstag)

Ha idáig nem csinálta akkor szerintem kellett az fr neki.


ddmb
(aktív tag)

Én is ebben bízok, hogy a factory reset helyrerakja :) mondjuk qurva gáz, hogy van a WPS-es módszer; meg a szoftveres, a menüből, és sehol nem látom, hogy mi lenne a különbség köztük. Korábban mindig csak a menüből csináltam, nem is tudtam erről a másik módszerről.


cyber86
(őstag)

Én az RT-N18U-nál mindig azzal csináltam.


zsolt501
(nagyúr)

Régebben még az előző RT-AC68U routernél még több féle módszer is van (volt).
Ha érdekel érdemes elolvasni [link] na ott bőven voltak szoftveres és hardveres gondok elejében elég sokat kellett a szoftvert cserélgetni mert rengeteg anomália volt, aztán úgy szépen rendeződtek idővel, én a Merlin vonalat el is hagytam, mert nekem nem adott olyan pluszt ami számomra fontos lett volna és mivel van külön NAS-om is így még szerver funkciót sem kell a routernek ellátnia. és így maradtam a gyári vonalon, gyári esetén is voltak ilyen olyan gondok néha, egyszer azt hittem, hogy meghalt a routerem VAN portja, aztán kiderült, hogy a hiba nem nálam van, hanem a szolgáltatónál az optikai hálózatban.
Érdekes módon a RT-AC68U egész sok HW verziót élt meg, ez a AC86U-ról nem mondható el, de szerintem a többi Asus routerről sem.
Annyi biztos hogy ezeknél a routereknél nem árt néha NV-RAM törlést megcsinálni, mert néha marad vissza olyan beállítás vagy program rész ami a következő verziót megzavarhatja (hosszú évek tapasztalata), és akkor is megcsinálni ha valami működési anomáliát tapasztalunk, illetve ilyen esetekben sosem szabad visszatölteni mentett beállításokat, mert maga a mentés is tartalmazhat hibát, ilyenkor mindent manuálisan kell beállítgatni, tudom sokszor ez kényelmetlen és sok időt vesz igénybe, de sok kellemetlenséget tudunk ezzel elkerülni, régen jártam már így hogy maga a mentés tartalmazott hibás beállítást.
Amúgy visszagondolva én is találkoztam már ennél a routernél csatlakozási anomáliával régebben pár szoftver verzióval előbb, egy Samsung TV és egy Gree klíma valami oknál fogva nem akarta látni néha a hálózatot, pedig más készülékről tökéletesen látszott, ott nem emlékszem mi lett a megoldás, de mostanában nem nagyon volt ott sem gond, na jó a Gree klíma néha meghülyül és kell neki egy áramtalanítás és akkor megint látja a hálózatot, de itt nem a router a ludas.


cyber86
(őstag)

Az nvram törlés HGG fw-nél le is volt írva, hogy minden verziónál kötelező a hibák elkerülése végett és még hozzá tette, hogy beállításokat csakis manuálisan vissza tölteni tilos. És így nem is volt soha gondom nekem se :)


ddmb
(aktív tag)

be kell vallanom, hogy nem hittem a factory reset-ben, de úgy tűnik, hogy mióta megcsináltam, azóta nem dobálja le az 5G-s klienseket a router :)


cyber86
(őstag)

Én ezért csinálom meg minden fw frissítésnél :)


ddmb
(aktív tag)

legközelebb észben tartom :)


zsolt501
(nagyúr)

ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.386.51529Verzió 3.0.0.4.386.5152965.79 MB2023/04/13
Security updates:
-Fixed DoS vulnerabilities in firewall configuration pages. Thanks to Jinghe Gao's contribution.
-Fixed DoS vulerabilities in httpd. Thanks to Howard McGreehan.
-Fixed information disclosure vulnerability. Thanks to Junxu (Hillstone Network Security Research Institute) contribution.
-Fixed CVE-2023-28702 and CVE-2023-28703. Thanks to Xingyu Xu(@tmotfl) contribution.
-Fixed null pointer dereference vulnerabilities. Thanks to Chengfeng Ye, Prism Research Group - cse hkust contribution.

Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: b40babdef507e16043ec4dfebdceb98f


cyber86
(őstag)

Ahogy látom nem szarják le még ezt a routert.


ddmb
(aktív tag)

még vagy 5-10 évig tervezek vele :) ;)


xtopher
(csendes tag)

Bárki próbálta már ezt a GT-AC2900 crossflash-t a jó öreg AC86-on? Nagyon érdekelne a 160MHz-es hack az 5G Wifin!
https://urouter.ru/lab/crossflash-rt-ac86u-to-gt-ac2900.html
Nekem sikerült ugyan ráraknom a GT firmware-t, meg is jelenik az Enable 160MHz checkbox, de hiába pipálom be, nem fogja össze a két 80MHz-es sávot :W


cyber86
(őstag)

Én anno az rt N18-u val csináltam ilyen teszteléseket de erre már nem rakok fel csak gyári fwt.

üzenetek