Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Somatom
(őstag)
Blog

Neeem, én ebben nem szeretnék részt venni. Mindenhol óriási hiány van kamionsofőrből. Ha kell egy kis plusz lóvé, akkor inkább szólok a melóhelyemen, hogy tovább szeretnék maradni. Most kértem egy hathetes etapot, azzal hazaviszek cirka 1,2 millát. Minek trélerezzek? Különben sem tartom jó koncepciónak a személyautóval trélerezést. Inkább egy duplafülkés autószállító, ami kifelé platón tudja vinni a trélert. Úgy sokkal olcsóbb és gyorsabb, mert szerelvényben személyautóval is csak 80 -al szabad menni.

[ Szerkesztve ]


Piftuka
(veterán)

Érdekes írás. Kívánom, hogy az autód még sok ideig örömet szerezzen neked! (Bár, ahogyan írod, hogy évente cserélgeted...)

Azt viszont fontos megjegyezni, hogy nem is olyan régen olvastam egy cikket egy olyan személy tollából, aki vállalkozás keretein belül német területről importál autókat.

És ő finoman szólva sem zökkenőmentes vásárlásokról írt. Ott kezdődik, hogy valószínűleg Neked óriási szerencséd volt, mert a német tulajdonosok döntő többsége magyar embernek eleve el sem adja az autóját.

Ha csak meghallják az akcentust a németet még oly' jól beszélő magyar hangjában, leteszik a telefont. Ha csak megérzik, megsejtik, vagy később derül ki, hogy az autónak magyar tulajdonosa lesz, akkor visszatáncolnak az üzlettől.

Ez a jellemző, nem a te példád.

Mindezeken túl is, én úgy gondolom, hogy nem kevés bátorság kell egy ilyen útba belevágni. Eleget néztem az "Autókereskedők" műsorát, és éppen elég történetet olvastam a témában ahhoz, hogy tudjam, mekkora kockázat sok száz, vagy sok ezer km-re utazni egy használt autóért. Még akkor is, ha az eladó egyébként jóindulatú, rendes ember.

Persze az is igaz, hogy "en bloc" nincsen könnyű helyzetben az, aki használt autó vásárlásra adja a fejét. A hazai kereskedők között kevés olyan szereplő van, aki 100%-ban tisztességes, és valóban az írt és mondott futásteljesítménnyel és fizikai állapotban adja el az autóit.

Az új autó drága, csak a gazdag embernek éri meg... Ráadásul, ha valaki autót akar venni, akkor még rosszabbak a lehetőségei, mert a "drága magyar embereknek és a piaci igényeknek köszönhetően" dízeles hirdetésekkel van tele minden.

Marad tehát ez, hogy az ember maga keresgél, és talán szerencsével itthon is talál, magánszemélytől jó vételt, vagy a "nyakába veszi az országutat", és külföldön keresgél.

Vagy bevállalja a lutrit a "derék magyar kereskedőkkel", viszont legalább az ő vállukra helyezi a beszerzés, átíratás, és minden egyéb "hercehurca" tervét.


bbubby00
(őstag)
Blog

Koszonom.
Igen, ki is tertem erre a cikkben is kulon, hogy erdemesebb nemet allampolgarral inteztetni a telefont, ha maganszemelytol akarunk vasarolni es van ra lehetosegunk.
Nekem ugye itt a nevem miatt is szerencsesebb lehetett az eset, mert a vezetek es keresztnevem is nemet, bar ezt az adasvetelig nem tudta az elado.
Mi vakmeroen belevagtunk az egeszbe.
Biztosan szerencsenk is volt. Auto allapota megfelelt a leirtaknak, kedves es segitokesz volt az elado, zokkenomentesen tudtuk megjarni az oda-vissza utat.
Igy ugye sokan tudnak merlegekni, hogy mi fer bele a tarcajukba es mi nem.
Kalandokkal, elmenyekkel fog hazaterni az az ember, aki belevag, ez tuti. Vagy sikerul olcsobban hozzajutni a kiszemelt autojahoz, vagy magyar arin esetleg afolott lesz a vegen. Nemtudom. Ide szerencse is fig kelleni, mint egy hazai vasarlasnal.


Nico Toscani
(csendes tag)

Tetszett a cikk :) öröm volt olvasni! Én egy NC-t hajtok épp


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Amúgy ez a német állampolgár ki van kötve? Pl. ha van rokonom, aki ott dolgozik hivatalosan, ott él, de nem állampolgár, ő használható e célból?


x_o_n
(veterán)

Én még ilyet nem hallottam..pedig nem kevés Ismersöm vett itt autót Német állampolgártol....még egy sem volt amit nem adtak volna oda...Mi ez valami kereskedő propaganda?

Amire amugy érdemes figyelni ,nagy cégektől érdemes használt autót venni akik erre garancuiát adnak pld mind a Seitz,Orosz,Török használ kereskedők...felejtős ,sokan haza sem értek az autóval,tudnék mesélni,az orvosházaspár autók elég ritkák,többnyire akkora km-számok vannak a kocsikban olyan hamar hogfy csak na,mivel itt az emberek 85% ingázik naponta 100-300km is,igy ez teljesen normális,ezzel érdemes számolni

A kiviteli papir,meg nem Német állampolgár hanem Németországi bejelentett lakos kell legyen,tehát érvényes bankszámla,lakcim,adószám (ez mind egyböl látszik a rendszerben nem kérik csak a lakcimpapirt..


Johnny_vT
(senior tag)
Blog

(#105) V.Stryker és (#106) x_o_n

Német bankszámla (ergo német lakcím) szükséges az adó miatt. Az más kérdés, hogy német bankszámlát nyithatsz otthonról is, de ahhoz megintcsak kell egy német címmel rendelkező kezes, szóval nem vagy előrébb. :D


bugizozi
(őstag)
Blog

Gratula a kocsihoz, szép fogás.
A szöveg stílusa nekem kifejezetten tetszett, öröm volt olvasni.


Piftuka
(veterán)

"Én még ilyet nem hallottam..pedig nem kevés Ismersöm vett itt autót Német állampolgártol....még egy sem volt amit nem adtak volna oda...Mi ez valami kereskedő propaganda?"

Mint említettem, egy cikkben olvastam. Ha jól emlékszem, a Totalcar készített interjút a sráccal, aki erre szakosodott sok éve.

Hogy propaganda, vagy sem... Nem tisztem eldönteni. Az illető elmondta, hogy a legjobb nyelvtudása ellenére is visszatáncolt az eladó, amikor megtudta, hogy magyar emberről van szó, illetve az autót magyar tulajdonosnak vinnék.


gzbotii
(veterán)
Blog

Érdekes írás, köszi :R


doooo
(őstag)

Ezt már sosem tudjuk meg... Biztos valami olyat írt le, amivel nem értett egyet. Persze ez nem stílus kérdése, de hát na...


bbubby00
(őstag)
Blog

Köszi.
Próbáltam lightosan, szórakoztatóan fogalmazni szóismétlések nélkül.
Persze a végén levő összefoglaló részt normálisan megírni, hisz az több embert fog érdekelni, mint maga a cikk sztori része.


repvez
(őstag)
Blog

én is németbe vettem egy kocsit, de egy kicsit furcsán érzem magam még, hogy az egész folyamat alatt nem kértek el semmi adatomat, sem a regisztrációnál sem.
igaz, hogy a cégemen keresztül ment a vásárlás, de a régi forgalmi és a 3 db tipuskönyvön kivül nem kaptam az autóhoz, törzskönyvet vagy bármi olyat amit itthon megszokott az ember, hogy az adásvételi szerződésre minden adatomat elkérik, anyja neve 4 példányba stb.. adószám meg ilyenek.

Pedig szalonbol vettem a kocsit , nem magányszemélytöl. és németországban regisztráltam, mert most ott használom, csak nem akkor akarok szembesülni a dologgal, hogy valami hiányzik amikor majd évek mulva hazahoznám és beregisztrálnám itthon a kocsit, és nincs meg valamelyik papirja ami az itthoni ugyiuntézéshez kell.
Valaki esetleg össze tudná foglalni, hogy mi az ami a német és amagyar rendszerben kötelezően kell a kocsihoz,hogy biztosan te vagy a tulaj meg minden papirral rendelkezel hozzá?


x_o_n
(veterán)

Van Német lakcimed?Német bejelentésben dolgozol?stb mert akkor ez van.
Vásárlás-biztositás-
- zöld forgalmit azt az adásvételivel ,biztositással elintézed az átirás és a rendszám
-kereskedő és boldogság.
ennyi papirod van am vásárlást igazoló-zöld forgalmi-kocsi papirja


LoxChatterbo
(újonc)

Vicces iromány teljes tele nagyszerű infókkal.
Köszi! :)


bbubby00
(őstag)
Blog

Koszi :)


bbubby00
(őstag)
Blog

Az autó azóta téli álmot alszik.


Yodafon
(aktív tag)

Nem elado? Esku megvennem! :O :O :O


bbubby00
(őstag)
Blog

Van az a pénz :)


Yodafon
(aktív tag)

Mennyi?

üzenetek