üzenetek

hozzászólások


prolad
(őstag)

Tehát ha fogok egy random telefont (pl. a céges mobilom, amit eddig kb sose használtam és be sem jeletkeztem rajta) és azon elkezdek nem az otthoni hálózatomról mail címeket regisztrálni, akkor a Google tudni fogja, hogy én vagyok az (tegyük fel, hogy pár random oldalt is nézek hogy kevésbé legyen feltűnő)? Azért ez elég ijesztő.

KEndre
Ja, értem. Ez is valami, legalább ennyi fellépés van vele szemben.


KEndre
(HÁZIGAZDA)
Blog

Kamu. Ezt ő állítja. Ne higgy a mesékben. :(


razorbenke92
(őstag)
Blog

Persze azért ez nem ennyire egyszerű. Ha mondjuk teljesen új eszközről, hálózatról regisztrálsz, az eszközön minden geolokációs adatot letiltva, akkor át lehet csusszanni.

De ha azt az eszközt aktívan használod a mindennapjaidban, kialakul az ujjlenyomat szép lassan.
Olyan mintákat keresnek az algoritmusok, hogy mely oldalakról vannak sütik tárolva a gépeden, milyen böngészőt használsz, de egészen odáig lemegy, hogy mekkora százalékban használod a google.com oldalt google keresésre, vagy toolbarból esetleg böngésző címsorából kapod a találatokat.

Annak idején én utána jártam az ujjlenyomatom eredetének. (Benne volt a cikkben, hogy hogyan lehet nyomokat találnj, ezért is kerestem már többször azóta) A következők alapján valami 90% fölötti biztonsággal összekötötte az eszközöket:
- Apashe számokat hallgattam Youtubeon (nem túl ismert előadó)
- Rákerestem a PS2 Slim HDD modokra a neten. Több találatot megnézve találtam egy jó leírást. (Mindezt 2018-ban amikor a PS2 már nem népszerű)
- Egyetemi tanszéki weboldalt pollingoltam néhány tíz percenként házi feladatok kiírása miatt.

ezeket bejelentkezetlenül.

Otthon ezután a saját gépemen bejelentkezett youtube-al rákerestem olyan számokra, amiket a másik helyen az autoplay dobott be ettől az előadótól, de addig nem ismertem, és otthon sosem kerestem rá, most pedig igen. A bejelentkezett google fiókommal olyan keresőszavakat alkalmaztam, amivel egyből megtaláltam azt a leírást amit előtte több találat átnézése után sikerült. Közben az egyetemi oldalt otthonról is frissítgettem. Ezen felül a google ingázás funkciója be volt kapcsolva a telefonomon a munkahelyre, aminek a domainjén lévő gépen mókáztam. Ez már pont elég volt a googlenek, hogy összekössön.
Ezután google ads-ban SD-IDE átalakítókat, ide ssd-ket, és cf kártyákat kaptam az otthoni gépemen, annak ellenére, hogy ezekre még a munkában keresgéltem rá, hogy melyik lenne a leggazdaságosabb egy PS2 modhoz. De otthon màr egyikre sem kerestem, mégis olyan ajánlatokat kaptam, amiket elvben egy accountomtól izolált helyen kerestem.


razorbenke92
(őstag)
Blog

Illetve egy másik sztori, csak nem akartam túl hosszúra:
Kollégám szülei vettek egy okos tv-t. Kollégámék a felesége regisztrációjával használtak netflixet a 30 napos próbaidőben. A kollégám be akarta regisztálni a szülőket is netflixre, de az egyszerűség kedvéért a saját adataival regisztrált. A regisztráció végén a netflix jelezte, hogy a háztartásban már felhasználják az ingyenes próbaidőszakot, ezért fizetnie kell kezdettől, és hogy fontolja meg a már meglévő csomag bővítését, illetve amennyiben tévesnek ítéli a megállapítást keresse fel az ügyfélszolgálatot.

Ezután próba képpen beregisztrálta az édesapját (akinek történetesen ugyan az a neve) és mindenféle komplikáció nélkül elindult a 30 napos próbaidőszak.


kenwood
(veterán)
Blog

Az honnan tudjuk, hogy valoban a sajat adataival csinalja a csalasokat az illeto ?

Egyebkent tuti, hogy van valami csavar a tortenetben, mert a tobb olyan esetet is olvashattunk itt a forumon,ahol 5-10 karosult utan birosagra jutott az ugy,
Vistyan is a vegen mar ap olice.hu korozesi listajan is szerepelt.
Norman pedig tobbszaznal jar,de elvileg semmi.
Engem erdekelne, hogy o miert erinthetetlenebb a tobbinel.


Trailblazer
(addikt)

Annyira serényen csal a kurafi, hogy eldugítja a zsarurakat...


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Amúgy az egészről eszembe jutott valami. Volt egy ügyünk anno. Több milliós csalás. Elég egyértelmű volt, megvolt a fószernek a neve, elérhetősége,bankszámlája, illetve még el is ismerte. Soha nem csukták le és nem kapott semmit érte. Teljesen ki voltam égve. (Nem én voltam a károsult) A vádemelési javaslat mindig valahogyan visszaesett onnan, ahonnan nem kellett volna visszaesnie. :U :U

[ Szerkesztve ]


KEndre
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ma járt a Jófogáson...


Somatom
(veterán)
Blog

Ezt nem értem. Ezek szerint szabadlábon van? Akkor meg is érdemli a sok gyáva nyavajgó a sorsát. Csak tudja vki, hogy hol lakik. Nem értem, hogy miért nem látogatja meg senki és kéri meg, hogy üljön be egy rokkantkocsiba.


Trailblazer
(addikt)

Sokadjára akkor: mert az önbíráskodásnak hamarabb utánajárnak a törvény öklei.


Somatom
(veterán)
Blog

És az ártatlanság vélelme? Már, ha egyáltalán eljutna odáig az ügy, mert valaminek utánajárni, vagy bizonyítani az nagy különbség. Főleg meló szempontjából és pont az ő esetéből látható, hogy a rendőrök sem sztahanovisták. Üvegtigris jelenet megvan? Ugrott, vagy lökték? Sokkal kényelmesebb az "ugrottal" lezárni egy ügyet. Főleg akkor, ha az illető egy notórius csaló.

[ Szerkesztve ]


8th
(addikt)
Blog

De ütném ezt a hülye gyereket. :DDD


Trailblazer
(addikt)

Erre nem tudok felelni, Üvegtigris jelenet sincs meg. Egy biztos, hogy talán nem véletlen, hogy eddig senki nem próbálta meg egyfajta magyar Paul Kersey-ként (hogy egy másik filmszériát említsek) kiélni rajta a vigilantizmusát. A magyar törvényhozás, rendfenntartás, igazság- és jogszolgáltatás láthatóan kihívásokkal küszködik, ám ez nem jelenti azt, hogy bárki rokkantra verheti a másikat anyagi sérelmei miatt.


#89309696
(őstag)

A bemutatott rendőrségi papírokból, mert azok ugyanezen a néven vannak. Mivel már a rendőrség is kapta el, így ha hamis lenne a személyi az is kiderül volna. Viszont az, hogy ennyi ideig nem vonják felelősségre egyértelművé teszi, hogy valami nagykutya kölyke és azért siklik ki mindig az ügy. Politikus, polgármester, ügyvéd, helyi gengszter, bíró, rendőrségnél valaki, multinacionális cég, akármi. Kicsit CSI szintű, de ezek után jobb józan magyarázat nincs. Esetleg valóban az, hogy ennyire túlterhelt, tehetetlen, töketlen a rendőrség.
Viszont ha valakinek ekkora háttere van miért Jófogásos csalásokban éli ki? Vagy lehet ez csak hobbi, szabadidőtöltés, pihenés az ennél sokkal komolyabb ügyek mellett?
Az sejthető, hogy nincsenek megélhetési problémái alapból sem és egy értelmes emberről beszélünk alapvetően, a legtöbb internetes csaló ezen kettő közül valamelyik. Ő nem.

Rossz hír neki, hogy Al Capone is adócsalás miatt siklott el.

[ Szerkesztve ]


KEndre
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jaja. Az adóhivatal fogja végül megfojtani... 😎


Rimuru
(veterán)
Blog

Az utolso kepen marad szemelyes adat (utolso bekezdes).

Amugy #32-ben is lathato, de azt nem ti hostoljatok.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Ha már behúzott 350 embert, honnan tudja a rendőrség, hogy ki verte ki az összes fogát és törte el minden végtagját?
Félreértés ne essék, nem ötlet, csak érdeklődöm.


enginev3.0
(félisten)
Blog

Én önként jelentkeznék hogy én voltam, hogy tudják kit kell jutalmazni :D


andor80
(senior tag)
Blog

"nem lehet, jogállam van, a bűnözőnek van - több - joga"

Ez egyszerüen NEM igaz.

Az itt a baj és ezzel a hamis árnyalt butasággal megint lehet egy országot uzsításba taszítani.


Somatom
(veterán)
Blog

Nézd meg a topikot, hogy mi megy azoktól, akiket nem is húzott le! Mi fikát kaphatnak a rendőrök attól a 350 -től? Sztem egyáltalán nem akarnák tudni, hogy ki miatt nem megy a telóján az arcfeloldás.

üzenetek