üzenetek

hozzászólások


movax
(őstag)

Nem, csak egy 35-ös nyeles wokom van, de hiába adom neki fullon a lángot, néha kellene még pár sistergős celsius a hősokkhoz, zöldséghez és húshoz is.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

siman indukcioson az emlitett Scanpannal olyan 7. fokozat teto nelkul is eleg kb masfel-ket kilo wokra. tetovel foleg.


macilaci78
(nagyúr)

Van egy Tefal wok-om, már ha annak lehet nevezni. Gáztűzhelyen kezdtem vele, most indukciós van, azon is működik. De gyakorlatilag wok-ként használhatatlan, kicsi az a felület, ami nagy hőt ad át az ételnek, ugyanis az indukciós főzőlap, elektromos tűzhely csak a lapos alját melegíti, míg a gázláng az oldalát is jobban érte. Még a nálunk elterjedt kialakítással is. Egy arra való tűzhelyen a wok oldala is pirítja az ételt, ezért lehet benne nagyobb mennyiséget is hatékonyan és egységesen elkészíteni.


Dr. Akula
(nagyúr)

Olyanra gondoltam ami körbe az egész falán kapja az ívet.


la_cc
(addikt)

Ewokok?

;]

[ Szerkesztve ]


Donki Hóte
(veterán)

Meg arról nem is beszélve, hogy egy jobb gázégő nemcsak szélesebb felületen adja át a hőt a wok oldalának, hanem simán 4-5 kW teljesítménnyel működik, míg egy otthoni elektromos tűzhelyből egy 3 kW-os már nagynak számít.


Teasüti
(nagyúr)
Blog

Tojáson kívül hirtelen nem jut eszembe más, amit ne tudtam volna megcsinálni benne. Igazából tojást is meg tudom, ha utána nem gond újra lekezelni. :D


Teasüti
(nagyúr)
Blog

Hogy mi? Olyan létezik? :Y


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Tojást sütni a rozsdamentes se jó...

Egyébként pontosan hogyan kezeled le?

[ Szerkesztve ]


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Persze. Pl. a Lidl-ben is kapható rendszeresen.


Teasüti
(nagyúr)
Blog

Ledörzsölöm a ráégett tojást. Ha lejött a bevonat, akkor olíva olaj és sütő egy órára max fokozaton.


freelanced
(addikt)
Blog

Egyébként lehet tojást sütni gond nélkül a rozsdamentesben megfelelő technikával, de az én álláspontom szerint túl macera egy jó elszivó nélkül. De próbáltam, megsült, nem tapadt le, nem volt gond.


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Sok zsírral nyilván, de a kedvencem a majdnem, vagy akár teljesen zsír nélküli rántotta, teljesen híg sárgájával. :)


freelanced
(addikt)
Blog

Nos ezt meg tudom érteni, érdemes ennek utánaolvasni, kipróbálni: link

Az angol wiki egyébként több infót tartalmaz, a lényeg, hogy ha elég meleg a serpenyő és úgy kerül be a tojás meg az olaj, akkor lényegében nem is ére a serpenyőhöz amit főzöl benne. Persze ha hideg tojás kerül bele akkor könnyen visszahűlhet a serpenyő mennyiségtől függően, a titok abban rejlik, hogy az ember tartani tudja az adott hőmérsékletet vagy sem.

Alapvetően én rántottát csináltam igy, és azért valamennyi olajat használtam, szóval teljesen natúran nem próbáltam, de elvben olyan ételnél, mint a tojás akár működhet is.

Illetve egyébként van egy-két másik tényező is ami segit ha elég meleg a serpenyő, abban, hogy ne tapadjon le.

De tény, ha tojást kell sütni, nem a nemesacélra esne a választásom feltétlenül nekem sem, csak azért küldöm, be, hogy aki nem tudná és csak ebben akar sütni vagy ez áll rendelkezésre, akkor igy sokat lehet javitani a végeredményen.


Dzsano
(tag)

"35,5 cm-es átmérőjű, 57cm mély és 19cm magas..." ezt most hogy?

Ha vótmár, akkor bocsi.


balazs1956
(senior tag)

Kaphatnék egy konkrét linket ahol meg lehet vásárolni a fedeles, rozsdamentes acélból készült Scanpan wokot, amit indukciós főzőlapon is lehet használni?
Előre is köszönöm szépen!


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

[link] ezt keresed. sajnos csak sved linket tudok adni :(


balazs1956
(senior tag)

Nagy nehezen rátaláltam a német linkre. Az áfa miatt itt az ára 115,3 EUR + 31,2 EUR a szállítás.
Az összesen 146,5 EURx kb 400 = 58600 Ft
Elgondolkoztató, megér-e ennyit.
Éppen tegnap főztünk egy kínai kaját 0,5 kg csirke, és kb 1 kb zöldség, mindezt egy Tefal serpenyőben/wokban.
[link]

Ízre tökéletes volt, nem tudom , mennyivel lett volna finomabb egy 150 ezer forintos edényben.
Amúgy van egy régi hatalmas ikeás lemez wokom is, lehetett anno vagy 1600 Ft.
Persze nem kézzel kovácsolták, de működik.
Mindezek ellenére csábít a fedeles, wok, meg még a cikk alapját képező kézzel kovácsolt, beavatott cucc is.


movax
(őstag)

Nézz körül a KitchenShopban, vannak jó cuccok.
A fedél nem annyira fontos a wokhoz, arra a pár másodpercre, amíg esetenként szükséges az a minimális párolás (vastagabbra vágott zöldségek, brokkoli, ilyesmi), bármilyen más fedő megteszi. Tapasztalatom szerint egyébként max 3 személyre lehet ilyen polgári konyhai wokban, otthoni tűzhelyen rendesen kínai kaját készíteni, mert a rotyogtatás nem opció. Én 15 éve egy eredetileg teflonos acélllemez nyeles wokot használok, de leszedtem róla a teflont és hagyományosan kezelem a felületét, olaj+égetés, remekül működik.

[ Szerkesztve ]

üzenetek