[Re:] [BITBOYS:] Élelmiszerek eltarthatósága (Lekvár, kompót, stb..) - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


totron
(addikt)

Tetején lévő penészfolt esetén érdemes vigyázni, ugyanis a micélium lentebb is jelen van, a látható rész csak a jéghegy csúcsa. A penész meg rákhoz vezet. Olyat szerintem már mindenki csinált, hogy leszedte a hibás tetejét és még egy kicsit azon is túl, majd megette. Ideális esetben persze nincs penésznek nyoma. Olyan is van, hogy vékony, ködös hártya jelenik meg, az is ugyanez ebből a szempontból.

(#9) Hieronymus, klasszikus fedőkről írsz gondolom, nehogy valaki összekeverje a ma készre szerelt üveges megoldásoknál alkalmazott fedőkkel, azokkal lehet klikkelgetni bontatlan állapotában is. Ami a régi logikával romlott már. A felnyitottság csekkolásának ritkán kell leírt módját választani, mert vagy könnyű-könnyebb letekerni az első bontás után vagy nincs tele az üveg (dézsma.exe elkezdett futni a múltban). Eelink még volt, hogy úgynevezett újrafőzést is megejtettek, Fábry bácsi is előszeretettel énekelte meg a folyamatot.

5. Nincs bio só és bio víz sincs. Korábban keletkeztek mint a Földünk. Minden, ami nem szerves anyag, korábban keletkezett.
De én még egy csillagászt/planetológust sem hallottam arról zengedezni, hogy Parajdi sópakkok repkedtek volna az űrben a lakhelyünk megalakulása előtt. Minden csillagpor, csak később differenciálódott több irányba. Bio só meg azért van, mert abból eeeelvileg kihagyják a csomósodást gátló anyagot. Elképesztő milyen akadálytalanul tömik magukba a népek. A nem tesz jót az nem csak egy közhely, az tényleg nem tesz jót.

(#11) szipipeti, ón? Nem tudom ezt elképzelni, a mai korban? Nem.

(#12) tDr1v3r, vagy kőműveshumor vagy háborúra készült a nagyi. Képzeld el ha egy tényleges és kemény nélkülözésekkel teli recesszió után találják meg. :)

(#13) salaud, a beleoldódás egy nehéz kérdés, de nem a környezet, hanem a flakon a problémás.

(#15) UnA, nagyban áll az adott környezet baktériumkultúrájától, penészállományától. Van, hogy szagra "nincs" jelen, a tüdődben sem érzed, a szemed sem fáj tőle, de az élelmiszerek precíz indikátorként viselkednek. Sőt, a kezeden/testeden lévő zsírral is kiválóan tudnak és akarnak is kapcsolódni, vagyis amit összefogdostál ott jelenik meg először a fehér vagy zöld telep az étkek után. Ugyanígy ezért élvez előnyt az összehajtott ruha is. A páratartalmat alacsonyan kell tartani. Ami egy kötéltánc, mert az embernek kell egy bizonyos, de ahol már a penész is elkezd működni, szóval vékony ez a tartomány.

(#16) Graphics, ha pálesz nem is keletkezik a hűtőben, azért borból még kiválóan lehet ecetet gyártani. Vendégelüldözőnek is kiváló.

üzenetek