Az ám a húspogácsa a burgerben.
[Re:] [bitpork:] Krva meleg ellen - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Köszönjük szépen a család nevében! Ehhez most nem volt savanyúság.
nullpoint
(senior tag)
Ez így mind szép és jó. De a kbsztt meleg ellen már mi a fszmt csináljak?
Két óra alatt leérsz, akkor egy hambit kaphatsz
Én pár napig hagymás olajban pácolom a hússzeleteket, aztán kendővel felitatom az olajat és utána darálom. Te hogyan készíted a Tatárt?
Itt volt vihar és le is hűlt szerencsére a levegő és jó kis szél is van.
Itt úgy készül, hogy megvesszük a szürkemarhát daradéknak (kifejezetten erre kérve pecsenyéből gyön) és amikor megvan akkor fogyasztás előtt 1 nappal kap tojást, vajat kevés fűszert egy keverést, majd lila hagymával és pirított bagettel fogyasztják a családban. Én nem eszem a nyers húst
Ahhh, vagy úgy! Akkor azért lett hambi is, hogy Te is egyél valamit.
Igen, ez ilyen hagyomány. A medium húst még megeszem mert valamennyire meg van sütve( egy picit a hambiba való túl is lett sütve ) , mi több szeretem - de a véreset/nyerset nem állhatom
A Tatár nálunk is hagyomány. Karácsonyra, szülinapi bulira szoktam készíteni a haveroknak (meg, persze magamnak, mert veled ellentétben, én imádom). De, én ragaszkodom hozzá, hogy mindenki magának keverje ki. Aztán megy a körbekóstolás.
#33253120
(addikt)
Fater annak idején hotelszakács volt, ő piszkált sokat emiatt.
Az volt a mentorálás lényege, hogy nyers tojást, nyers húsba, nyers fogyasztásra max 4 órás időtartamra rakunk.
És akkor is ellenőrzött (pecsétes, vagy saját nevelésűt) rakunk bele. A nyers tojás egy napos húsban rohasztása nekem annyira nem fér bele. De persze a majonéznél is ilyen kritikus vagyok.
Szerk.: A burger rohadt jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
A tojás a legutolsó a sorban. A fűszereknek és a vajnak kell összeérnie. Bár fél napot a hűtőben simán kibír.
Ez jogos. A rohadáshoz levegő kell. A pácolás során az olajjal elzárom a húst a levegőtől. Utána viszont azonnal darálom, keverem a tojással és a többi ízesítővel és fogyasztom.
Wesder
(félisten)
Bud Spencer-t idézve, az első kettőn kinek a maradéka van?
[ Szerkesztve ]
Ööö...a leves a képen már második szedés volt mire észbe kaptam a kép miatt
A második kép pedig a pirított bagettre halmozott marhahusi - nem a szépségét nézte sógornőm, hanem h mielőbb eltűnjön
Wesder
(félisten)
Csak olyan kevésnek tünt a leves meg a beefsteak.
Wesder
(félisten)
Az oszt igen.
Amúgy tök jó hogy vezeted ezt a főzős blogot, szinesíti a Logout-ot.
Jó is a tatár ha finomra van csinálva. Barátnőm ódzkotott tőle, aztán egyszer rávettem hogy ugyan kóstolja már meg. Azóta nagy kedvence neki is.
Nem is az izet kifogasolom csak a nyers allagat. Aztan meg lehet menni a tropusi betegsegek osztalyara rezidensnek
BDSRSTNT!
Bakker, az a durva, nem csak az étvágyam jön meg ezektől a képektől, de istenbizony még a hangulat is átjön
Dehogynem. A cserép kályhában csak az készül. Grillezéskor tarját és oldalast szoktunk csinálni. A saslik is felváltva készül desznyóból és csirkéből.
Persze érthető az aggodalom, de nagyjából 25 év alatt, mióta ilyesmit is eszek, még nem volt rá szükségem.
Mindenkinek ízlés szerint - én nem merek kockáztatni, mert kolléga két hónapot töltött az említett intézményben