[Re:] [bobalazs:] Ennyit számít az alul feszelés Ryzen processzornál - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


BerserkGuts
(őstag)
Blog

Egy rossz tesztel riogatni a többieket nem szép dolog :U

Nem gondoltad hogy valami baj van a konfigurációdban? :((( 96fokos a cpu-d

(mindezt úgy hogy még csak 3.8GHz és 1.4V alatt vagy de már 90fokon mi lenne ha 4.1GHz-et állítanád be de még a 4 is lehetetlen ilyen összeállítással pedig birnia kéne nekem is volt mini lapom b350 gaming pro és gammax 200t a 4.0GHz-et bírta a 4.1-et amit szerettem volna nem ezért csere lett mind2.)

Nekem teljesen rá van bízva automatán a ryzenre hogy miből mennyi kell a számomra kiválasztott 4.1GHz-hez és végzi a dolgát a több ezer szenzor ami védi a processzort a megfelelő hűtés mellett természetesen.

Elvannak tévedve nagyon sokan hogyan is működik a processzor pedig le van írva ph-n csak el kéne olvasni :U

Az AVFS: A ma ismert leghatékonyabb technológia a teljesítmény/fogyasztás mutató megfelelő optimalizálására. Az AMD régebben alkalmazott pillanatnyi fogyasztás- és hőmérséklet-szenzorokat kiegészítette feszültség- és frekvencia-érzékelőkkel is. A konstrukció a hagyományos DVFS (dynamic voltage and frequency scaling) megoldásokkal szemben annyi előnyt kínál, hogy valós idejű monitorozást biztosít, így a hardver az egyes helyzetekre jóval hatékonyabban reagálhat. Ez abból adódik, hogy a rendszer nem egy előre betáplált táblázatból dolgozik, hanem maga számol egy ideális skálázási modellt az adott környezet jellemzőihez igazodva.

Szóval mi is ez ha nem értené valaki egy automatizált fogyasztás (W) mérő ami a hőmérséklet függvényében szabályozza a teljesítményt

[ Szerkesztve ]

üzenetek